Szerintetek melyik párt fogja megnyerni a 2022-es választást?
23
Nem. Mindenevő vagyok hircsatornák ügyében. Csupán nyitva van a szemem. Szerintem a vak is láthatja mekkora gáz amit az ellenzék művel. Nem vagyok elvakult, szavaztam már így is, úgy is. Sok szempontból tudom azt, hogy is mennek a dolgok és még csak haszonélvezője sem vagyok a mostani helyzetnek. Ennek ellenére azt gondolom, Orbán tényleg komolyan gondolja és valóban hosszú távban gondolkozik, ez pedig csak valódi stratégia mellett lehetséges. Lesz a tarsolyában még olyan ami miatt fel fog szaladni a Te szemöldököd is amikor megtudjuk. Sok olyan dolgot tesz ma a Fidesz amit nem értünk, vagy felreértünk. Ez probléma! De nem hülyék, ezt ők is tudják. A kellő pillanatra várnak a kommunikációval. Ha ezt nem kapjuk meg, akkor én is meg fogok billenni csak félek, hogy csak egy baromi nagy szakadék felé tudnék billenni.
"Hogy ne lenne az egyiknek többsége? Gyakorlatilag a Fidesz-KDNP és az Összefogás magába foglal minden olyan pártot, amelyik bejutásra esélyes. Ergo A és B csapat van, matematikailag valamelyiknek 50% +1 mandátumot el kell érnie (pl 49-51%)."
A válasz
Nem csak A és B csapat van. Vannak pártok, akik A és B csapaton kívül indulnak. A neveket össze lehet gyűjteni a sajtóból.
A másik, hogy a fontos törvényeket 2/3-os többséggel lehet megváltoztatni. Ahhoz kevés az 51%-os többség. Az A csapat a hajó irányát 2/3-os törvényekkel beállította. A B csapat csak 2/3-os többséggel tudja a hajót másik irányba kormányozni.
További probléma, hogy B csapat csak abban ért egyet hogy A csapatot meg kell buktatni. Ha megbuktatták A csapatot, akkor egymás ellen fognak harcolni.
EGYSÉGBEN A KÉTSÉG!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!