Mi történne, ha a Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP) indulna a 2018-as választásokon, és megnyerné?
A kérdést nem viccnek szántam, hanem teljesen komolyan kérdeztem...
Szerintem egy hónap alatt a mostani helyzetél 10-szer rosszabb helyzetbe sodornák az országot...
És ugye már 2014-ben is indulni akartak, csak akkor túl későn jegyezték be őket hivatalos politikai pártnak, így elestek az indulás jogától...
"örökélet + 20 év!"
- szerintem viccesek, viccelnek, és az indulással is viccelnek
A külföldi politikai életben volt hasonlóra példa:
Néhány hétig elhülyéskedtek, aztán egy szakértőkből álló csoportnak "adták át a vezetést". Ami szerintem annyira nem negatív.
De igazából jelenleg a bejutás sem lenne túl esélyes, nemhogy az, hogy nyerjenek.
én rájuk szavaznék
minden fontos ember maradna a helyén és működne tovább, de nem merne egy miniszter se a titkárnőjének 1.7millás fizetést adni
Szerintem átadnák a hatalmat egy szakértői kormánynak.
Az MKKP egy viccpárt, és ezt tudják is magukról. (nem úgy mint KDNP)
Szóval szerintem velük járnánk a legjobban.
Én mindenesetre rájuk fogok szavazni, mert még mindig ők a legnormálisabbak.
Nagyjából ugyanaz folytatódna, mint ami a Grósz megbuktatása óta zajlik. Hisz a kétfarkúak alapvetően ugyanazokat az "értékeket" képviselik, mint a többi polgári párt: tőkés tulajdonviszonyok, kizsákmányolás, gyomorforgató zsenikultusz, egoizmus, a középosztály mitológiájának építése, a naplopók és burzsoák felmagasztalása, a népi demokrácia, a szocializmus gyalázása, vezetőinek démonizálása, a szegények kigúnyolása és í. t.
Puzsér megteszi ugyanazt vigyorogva, amit a Gyurcsány, meg az Orbán habzó szájjal művel.
"Szerintem átadnák a hatalmat egy szakértői kormánynak."
Ha megnyerik a választást és nem képesek a kormányzásra, új választást kell kiírni, nem adhatja csak úgy oda a hatalmat semmilyen más "kormánynak".
Szóval lényegében egy olyan pártra szavaznál, aki véleményed szerint sem képes kormányzásra. Ügyes!
Köszönöm.
A belgáknak több évig nem volt működő kormányuk mégis minden tökéletesen működött.
Csak hát igen, nem lehet lopni.
De kár.
"Ha megnyerik a választást és nem képesek a kormányzásra, új választást kell kiírni, nem adhatja csak úgy oda a hatalmat semmilyen más "kormánynak"."
Ha nyer az MKKP és többségbe kerülne a parlamentben, akkor AKÁRKIT megválaszthat miniszterelnöknek (mivel az országgyűlés választja a miniszterelnököt). A miniszterelnök pedig saját maga nevezi a minisztereket, államtitkárokat stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!