A koronavírus után rosszabb lesz az emberek anyagi helyzete?
Nagyon sok üzlet van bezárva,mindenhol,de főleg vidéken kevés a vásárló.
Mi lesz ebből?
Attól függ kire gondolsz. Lőrinc barátunkat megsegítette a kormány és folyamatosan gazdagszik.
A többi polgár csak magára számíthat. Eléggé illiberális.
Az átlag emberek várható anyagi helyzetére gondoltam.
Sok a bezárt üzlet,és nem tudom ni várható ebből?
Gyors kilábalás,minden rendbe jön,megint jönnek a tömött buszokkal a vendégek,vagy valami teljesen más lehet ebből?
Gyors kilábalás ?
Ha jól tudom a mai napon még nincs jóváhagyott vakcina a nyugati félgömbön. Eddig csak az oroszok és a kínaiak kezdték meg az oltást.
Kérdés hogy mikorra lesz vakcina, milyen gyártmány és mennyit tud beszerezni a magyar állam.
Azt sem tudja senki, hogy ha elkezdődik az oltás milyen meredekséggel fog zuhanni a járványgörbe. Amíg ez nem következik be nincs lazítás a járványügyi intézkedésekbe.
Szerintem jó lesz ha nyárra már szabadabban mozoghatunk.
Addig nem bírja ki a magyar költségvetés a folyamatos pénzhiányokat amit majd innen-onnan pótolni kénytelen.
Ha nyárig eltart beledöglünk.
Ha nem lett volna ez a második lezárási hullám, akkor egy V alakú visszapattanással megúsztuk volna. De mivel az embereket és a cégeket kikészítették az első hullámban, így a második hullám már csupasz seggel érte a gazdaságot.
Tavasszal a turizmus/vendéglátásban dolgozóknak ott volt a remény, hogy jön a nyár, amikor élénkül a fogyasztás. Most olyan hónapok jönnek ebben a szektorban is, ami alapvetően veszteséges szokott lenni.
Minél több ilyen hely zár be, épít le, annál több embernek nem lesz állása. Minél kevesebb a dolgozó, annál kisebb mindenhol a fogyasztás (ruházat, szolgáltatások, új autó vásárlás, lakásvásárlás, lakásbérlők, stb). Teljesen jogosan én sem nyitnám újra a boltot, amíg a hisztinek nincs vége, és tejesen ad-hoc intézkedéseket hoznak.
A második lezárási hullám pszichológiailag is kinyírta a gazdaságot. Nyárra talán lesz valami belső fogyasztás, de az sem lesz olyan jelentős, mint idén.
6./Azt hogy érted,hogy ez is volt a cél?
Tehát a vírus irányított volt,de akkor van vakcina is,csak egyenlőre zárt helyen van.
Egyébként szerintem is példátlan megszorítások is jöhetnek,és csak az tud majd valahogy talpon maradni,akinek van jelentősebb tartaléka,vagy viszonylag szép nyugdíja is van./tehát mindíg bejelentett állása volt,és nem volt vállalkozó,vagy kényszervállalkozó,mert azoknál általában nincs nagyobb nyugdíj,tisztelet a kivételnek!/.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!