Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Mik a politikai nézeteid,...

Mik a politikai nézeteid, kivel szimpatizálsz?

Figyelt kérdés

Szavazást csatolok, de örülnék, ha kifejtenétek, hogy miért azt szeretitek, akit, illetve a korotokat és nemeteket is írjátok le légyszi:)

(!!! Mielőtt útjára indítom a kérdést, a gyengébbek kedvéért felhívom a figyelmet, hogy a hasznos/nem hasznos értékelés nem tetszik/nem tetszik-et jelent.)

Kezdem én: jobboldali vagyok, a fidesz intézkedéseit jónak tartom, de a kommunikációjuk szerintem tragikus. A Mi Hazánkat viszont nagyon szeretem, hitelesek, jófejek, és bár a szájuk kicsit nagy, de van bennük alternatíva. Annyi a félelmem velük, hogy a jobboldaliakat megosztják 2022-re, így egy baloldali koalíció győz Gyurcsánnyal az élen, az pedig a legrosszabb lenne.

A baloldali pártokkal az a fő bajom, hogy a politikájuk sokszor kimerül az o1g jelmondatban, és a fidesz gyűlölete az egyetlen, ami összetartja őket. (Tisztelet a kivételnek, de abból nem sok van.)

20L

Várom a ti meglátásaitokat, szempontjaitokat is, egy kultúrált vita jó lenne, ha kialakulna.

2020. jún. 11. 14:48
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
66%

Jobboldali liberális vagyok. A Fidesz a vidéki nyárspolgárok + TV-függő nyugdíjasok pártja, az MSzP és DK a prolik pártja (szociális demagógia). A szociális demagógiába a Jobbik és újonnan a Momentum is szeret beleállni sajnos. A Mi Hazánk hitelességéről tudnék vitatkozni a fentebbi válaszolókkal, de velük meg nagyon nem értek egyet.

Majd kitalálom, hogy ki a legkisebb rossz.

31/F

2020. jún. 11. 15:54
 12/34 A kérdező kommentje:
#10-11 köszi nektek is a választ, ment a zöld értékelés.
2020. jún. 11. 15:56
 13/34 anonim ***** válasza:
69%

Jobbik, már ameddig még él a párt.

A Fidesznek szerintem tökéletes a kommunikációja, folyamatosan mérik a közvéleményt (állítólag hetente többször is) és annak megfelelően irányítják a közbeszédet. Ugyanakkor amilyen jól kommunikálnak, olyannyira nincsenek elveik. Lényegében csak innen-onnan össze szedett-vedett félmegoldásokkal operálnak pontosan azért, hogy a lehető legnagyobb embertömeget tudják megszólítani, legalábbis kommunikáció szintjén. Vicces az is, hogy évek óta nincsen programjuk, mégis sorba nyerik a választásokat.

Azon kicsit meglepődtem, hogy a Mi Hazánk ennyire népszerű közöttetek, de végülis fiatalok vagytok még, anno én is a radikális jobbhoz tartoztam, csak azóta már kinőttem. Nem véleményezve a munkásságukat, szerintem a Mi Hazánk csak a Fidesz egyik szatelitpártja. Utal erre az, hogy valahonnan rengeteg pénzt tudtak előkapni a kampányra '18-ban és az is, hogy az ÁSZ már szinte az összes ellenzéki pártnál tartott vizsgálatot (és kaptak büntetést) csak náluk nem. A mostani deák téri tüntetés is erre engedett következtetni; nem voltak büntetések, figyelmeztetések, oszlatás, semmi. Amikor dudás demonstráció volt a Clark Ádám téren, csak úgy pörögtek a büntetések és a feljelentések. Igaz, azt Hadházy Ákos szervezte, nem a Mi Hazánk.

Az összegyurcsányozódott ellenzékre meg csak annyit tudok mondani, ha a Jobbik tényleg beáll mögéjük... lehet, hogy el sem megyek szavazni. Gyurcsány és Orbán valszeg különmegállapodást kötött, különben miért nem volt elszámoltatás? Ha Gyurcsány nyer, minden marad a régi kerékvágásban, 100%.

Egy esély van a változásra: A Jobbik, Momentum és LMP összeszedi magát és tényleg összellenzéki megállapodásokat kötnek az egyéni képviselők tekintetében, országos listán pedig külön listát állítanak az MSZP, PM és DK-val szemben.

32/f

2020. jún. 11. 16:03
 14/34 A kérdező kommentje:

#13 kiegészíteném annyival, hogy a Deák téri tüntetésen voltak rendőri igazoltatások és büntetések.

Köszi neked is a választ!

2020. jún. 11. 16:07
 15/34 anonim ***** válasza:
34%
Egyenlőre úgy néz ki, hogy a Mi Hazánk Mozgalom az egyetlen tisztakezű, komolyan vehető párt. A többi felejthető! (És még akkor, finoman fogalmaztam!)
2020. jún. 11. 16:14
 16/34 anonim ***** válasza:
33%

Nézeteim: nemzeti- konzervatív.Euroszkeptikus,antiglobalista.

Két párttal szimpatizálok jelenleg,a fidesz és a Mi Hazánk.Ha most lenne szavazás,taktikai szempontból a fideszre szavaznék,ha érzelmileg voksolnék,akkor a Mi Hazánk.

2020. jún. 11. 16:31
 17/34 A kérdező kommentje:

#16 gyakorlatilag detto🙌

Köszi mindenkinek a válaszát, jöhetnek még!

2020. jún. 11. 16:41
 18/34 anonim ***** válasza:
64%

Fidesz-kdnp, így együtt. Ha külön válnának még nem tudom hova voksolnék, attól függnek hogy mi az oka a külön indulásnak. Ha hasonló lenne mint ahogy az mdf vagy a jobbik fordított hátat a jobboldali gondolatoknak csak a hatalom kedvéért, akkor arra szavaznék a kettő közül aki megmaradna azon a vonalon amelyen most együtt vannak.

Fiatalon lettem fidesz támogató, amikor átéltem hogy az szdsz a hatalom kedvéért a kommunisták mellé állt, majd együtt elkezdtek tönkretenni mindent amit csak tudtak. Egyetemista voltam amikor pikk-pakk bevezették a tandíjat, mindenkinek, és éppen csak családalapítás előtt voltam, amikor a Bokros csomagnak köszönhetően a lakáshitelek kamata 36% felett volt, mindent eladtak, privatizáltak amit csak tudtak kormányon, elvették a szociális támogatásokat. Családomban munkanélküliséget okoztak, az én anyám és az anyósom is akkor vesztette el a munkáját a majd 1 millió ember között azokban az években.

A fidesz kissé polgárpukkasztó volt és ellenszenves, amikor az első parlamenti ciklusban megjelentek, de amikor a liberálisokhoz kiváltak közülük Fodorék, akkor elkezdtek egy teljesen más hangot bevinni. Kb. olyanok voltak számomra 1998-ban, mint 2018-ban sok fiatalnak a momentum. Nagyon mások voltak mint akiket annyira nem akartam kormányon látni, olyanokat mondtak amik tetszettek, és támogatták a fellépést olyan intézkedések ellen, amik nekem és a családomnak is károkat okoztak - mint pl. a minden egyetemistára kivetett tandíj, a fizetős fogászat, gyes jövedelemhez kötése stb.

Az első Orbán kormány nem várt sikereket hozott, olyan mélyen volt az ország a Bokros csomag után, hogy megdöbbentőek voltak a teljesen más szemléletű intézkedéseik. Sorra bejöttek az ötleteik, gazdasági lépéseik és tetszett hogy változtatni akartak a behódolás stratégiáján, vagyis hogy "merjünk kicsik lenni". Addig minden magyar politikus úgy kezelte a nagyhatalmakat, mintha azoknak joguk lenne minket lekezelni, kioktatni és a magyaroknak csak amiatt hogy magyarok és egy kis országuk van, máris szégyellni kell magukat és vita nélkül hajbókolva mindent megcsinálni amit mondanak. Az első Orbán kormány idején éreztem végre először, hogy jó magyarnak lenni, jó ebben az országban élni, hogy van jövő és a politikusok nem csak ígérgetnek, hogy utána a szöges ellentétét csinálják ha kormányra kerültek, hanem hogy valóban javítani akarnak az országon.

Az első Orbán kormány alatt éreztem úgy hogy a család fontos szempont lett, érték a hatalom szemében is.

Majd jött a 2002-es kormányváltás és láttam, átéltem mindazt amit tettek 8 éven keresztül az országgal. Mindig is foglalkoztam a politikával, a történésekkel, a valódi eseményekkel és nem csak a szalagcímekkel. Láttam, mert utána néztem, hogy mik folynak a háttérben, hogy tüntetik el azt a pénzt amit az emberek befizetnek, milyen mocskos játszmákat csinálnak, hogy hazudnak az mszp-szdsz kormánytagjai, pártjaik, politikusaik és hogyan próbálják mentegetni, mosdatni őket a támogatóik. Megtapasztaltam, hogy a magukat liberálisnak mondók hogyan próbálják valóban erőszakkal elhallgattatni a jobboldali véleményeket, újságírókat. Aztán az őszödi beszédet követően testvéremet támadták meg Budapest utcáin, azt a testvéremet, aki soha nem is foglalkozott politikával, nem vett részt semmiben, csak útban volt, mert pont akkor akart hazafelé menni amikor arra vezényelték a lovasrohamot meg a könnygázt. Hallottam az idős kolléganőmet, amint elmeséli milyen páni félelmet érzett amikor rárontottak figyelmeztetés nélkül a rendőrök, csak mert merészelt részt venni a fidesz október 23-i megemlékezésén, és volt olyan hülye, hogy azt hitte, a férjével tehetnek egy nyugodt sétát a következő metró megállóig anélkül, hogy könnygázzal lőnék meg őket.

Megtapasztaltam mindazt a korrupciót, ami velejéig áthatotta a balliberális elitet, a szégyent, amikor a férjemnek egy magas beosztásbeli külföldi partnere döbbenten mesélte el, hogy életében még olyannal nem találkozott mint ami pár napja érte, hogy egy magas rangú állami alkalmazott egyenesen közli vele, hogy üzletet (az állam) akkor kötnek a cégével, ha letesz neki pár milliót az asztalra.

Átéltem az iskolabezárásokat, ahogy ezerszám bocsájtották el a pedagógusokat. Ahogyan hazug hírekkel elérte nálunk a városunkban az akkori mszp-s önkormányzat, hogy a szülők ne merjék az egyik bölcsödébe íratni a gyereküket, félve attól, hogy majd tanév közben nem lesz helye a gyereküknek - majd bezárták az intézményt, mondván hogy lám, nem is kell az itt lakóknak, mind a másik bölcsödét akarja csak vagy elviszi magán helyre.

Sorolhatnám a mérföldes listát amit át kellett élni azoknak köszönhetően, akik most újra kormányra kerülnének, ha nem a fidesz nyerne.

mellette pedig ott van az elmúlt 10 év, amiben volt sok tévedés, sok olyan intézkedés amivel nem értettem egyet vagy nem úgy, nem azt tettem volna - de ami alatt újra lett jövőnk, a gyerekeimnek is van jövője. Látom, hogy a testvéreimnek már nem kell a munkanélküliségtől félnie, az ő családjuk már olyan környezetben alapulhatott meg, ahol érték a család, a több gyerek, és ahol a gyermekvállalás nem jelenti hogy elszegényednek.Az elmúlt 10 évben láttam a hatalmas fejlődést az országban minden területen, hogy a magyarok már nem csak egy lenézett semmi kis nemzet, hanem olyanok, akik alapját jelentik egy erős szövetségnek. Hogy a magyarok véleménye Európa szerte viszonyítási pont, vagy mellette vagy ellene jönnek létre csoportok.

A fidesz egy nagy párt és van benne sok kalandor, hiszen valaha Vona és Hadházy is a fideszben szerepeltek, ahogy sajnos nem egy korrupciós ügyben is volt már érintett vezető politikusuk. Azonban amint az ügy bizonyítást nyert, a párt kivetette magából és soha egy percig sem mentegette nem próbálta meg fű alatt visszacsempészni. Amikor Orbán szembefordult még simicskával is, pedig tudta, hogy gazdaságilag milyen erős ellenfele lesz, akkor is bizonyítva láttam, hogy a fidesz nem az érdekek kiszolgálója, hanem fordítva, aki azt hiszi, hogy csak mert jóban van a fideszesekkel, annak majd mindent engednek, az még ilyen szinten is csalódni fog.

Tudom, millió korrupciós vád van és biztosan sok is van benne ami valós. de egyet sem tudnak felmutatni, ami ha bebizonyosodott, hogy több, mint egyszerű vád vagy feltételezés, akkor ne lett volna következménye.

A családalapítással, az életem változásával éppen úgy változtam én is, mint ahogy a fidesz. Anyaként nekem is kicsit "néppártosodnom" kellett, hiszen már nem csak a gyerekeim, párom, barátaim, családom az akiknek a sokféle, eltérő véleményét összébb kell hozni és el kell fogadni, de a felnövő gyerekeimmel már az ő barátaikat, partnereiket is hasonlóképpen kell kezelnem. Ezért talán sokkal inkább megértem és elfogadom azt a változást, amin a fidesz, a fidesz politikusai átmentek.

Jónak tartom a kdnp-vel kötött szövetéget, hogy képviselni kezdtek sok keresztény értéket. Mert más pártoknál sorra azzal szembesülni hogy mit nem akarnak, mi az amit tagadnak - de nem tudnak felkínálni helyette csak olyan jövőt és elképzeléseket, amikben mi egy aprócska, lényegtelen ponttá zsugorodnánk össze a térképen.

49/L

2020. jún. 11. 16:58
 19/34 anonim ***** válasza:
41%

Fidesz.

Az intézkedéseiket kifejezetten jónak találom, világnézeti és gazdasági szempontok alapján is a legmegfelelőbb párt számomra. Illetve jó ideje az egyetlen, tehát nem okoz fejtörést a válsztás.

Kritizálod a kommunikációjukat. Sokszor nekem is a könyökömön jön ki, de szükséges. 98-02 között nem ilyen volt, jól kormányoztak, mégis buktak.

18-ban, mikor 2 hónappal a választások előtt mindenki megdöbbenésére elesett HMV, azt mondtam, ezek idióták, a sorosozás-brüsszelezés elijeszt mindenkit, hiába jók. Erre rátettek még 2 lapáttal, és akkorát nyertek rekordmagas részvétel mellett, amire nem is reméltem.

Az ideológiailag vagy gazdasági okokból eltökélt választók mellett van egy nem elhanyagolható számú bázis, akiknek semmiféle meggyőződésük nincs, aki csak a harsány kampányra kapja fel a fejét, és ha csak az egyik oldalról hall ilyet, akkor arra fordul. Ha a szarazoktatásegészségügy üti meg az ingerküszöbét, akkor arra, ha az állítsukmegbrüsszelt, akkor meg arra. A lényeg, hogy őket nem lehet csak úgy elengedni, mert sok múlhat rajtuk.

A Mi Hazánk számomra abszolút hiteltelen. Ha nem futottak volna ámokot Vonával karöltve évek óta, hanem időben kiszállnak, akkor igen. De ők megvárták, hogy bekerüljenek a parlamentbe, és amikor látták, hogy az új irány nem olyan népszerű, akkor elkezdték bírálni azt, aminek ők is elkövetői voltak.

A baloldai pártok politikája mára valóban kimerül az o1g-ben, bár nekem nem az legnagyobb bajom velük, annak sokkal mélyebbre nyúlnak vissza a gyökerei.

2020. jún. 11. 17:32
 20/34 anonim ***** válasza:
68%
Én magammal szimpatizálok.
2020. jún. 11. 17:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!