Kuncze Gábor vallásgyalázása "még" belefér? Jó ez így?
"Első válaszoló, mit szólnál akkor, ha a zsidók szent dolgain gúnyolódnának így? Akkor is beleférne, vagy az már antiszemita?"
Tele van a net zsidó viccekkel, ellenben keresztény viccek nem nagyon vannak. Most akkor kezdjenek el hőzöngeni a zsidók, hogy ez miért van így?
20
Ez nem gyalázás, hanem vicc, humor. Ne legyél már fundi.
Az mondjuk tényleg nem oké, hogy sokszor ugyanazok, akik a kereszténységgel viccelnek, felháborodnak, ha ugyanezt teszi valaki más a zsidókkal például. Szerintem pl ez is vicces:
#22 örülök, hogy az utóbbit így látod. Ez a baj, h sokan eddig se jutnak el...
(De annak nem, hogy "kívülről" akarják megmondani, hogy meddig tartson a humorèrzéke valakinek egy nyilvánvalóan személyes és kényes dologgal, és honnan érezheti magát rosszul miatta)
#21 vannak, persze, ahogy keresztény viccek is bőven, de nem fogsz látni mai újságban ilyen karikatúrát se róluk, se a muzulmánokról.
Sztem egymás vallásának a tiszteletben tartàsa vhol itt kezdődik, csak kár, hogy ez szelektív, és nem vonatkozik mindegyikre:)
24
"Én nem tartom sokra a vallást. Túl sok vakbuzgó őrült lázálmát nevezték már a vallás nevében Isten akaratának. A szentséget az igaz tettekben és a védtelenek melletti bátor kiállásban találod." (Mennyei Királyság)
#25 alapvetően egyetértek, szép idézet!:)
De szerintem ettől mèg tiszteletben lehet tartani más hitét (=vallását), és nem gúnyt űzni belőle takarózva azzal, hogy "vicces"
A liberális szellemiségbe belefér, a jó ízlésbe, erkölcsi keretekbe nem.
Az ilyen gúnyolódó, provokatív karikatúrák (a nemzetközileg is ismertté vált Charlie Hebdo is erre állt rá) alkalmasak lehetnek "etnikai, faji vagy vallási közösségek méltóságának a megsértésére", ezért Magyarországon jogsértő lehet szerintem, azt viszont túlzásnak érzem, hogy gyűlöletkeltő lenne, nem ez volt a céljuk. De sok esetben nem is a jogalkotó, állami bíróság, hanem maga a sértett közösség tiltja be, lehetetleníti el ezeket, öncenzúrára bírva az alkotókat, publikálókat. Ezért például Mohamed karikatúrák már nem jelennek meg a liberális, nyugati országokban sem és a zsidó vallást is csak kevesen merik gúnyolni. A keresztények viszont jámborabbak, kisebb a befolyásuk, így az ilyesmi gyakrabban előfordul velük szemben.
Franciakat szetlovoldoztek egy hasonlo eset utan ... Kuncze meg csak kuncog.
Ez nem humor, mert nem vicces. Bunko az is aki rajzolta, Kuncze csak csatlakozott hozza.
Ez csak egy újabb hiszti, amikor valaki túlságosan magára veszi.
Érdekes módon régebben még arra panaszkodtak a jobboldali médiumok, hogy "Túl píszí lett a világ", mindezt Serena Williams-ről készült karikatúra okán, hogy mennyire felháborodtak ezen a 'libsik'. Persze valakit nyilas karszalaggal ábrázolni az megint trendi szerintük és vicces.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!