Miért kell dikatúrát vizionálni? Miért nem értike meg itt páran, hogy ha most diktatúra lenne, akkor nem írogathatnának ide "kormányellenes" szövegeket?
Én éltem már a Rákosi-korszak alatt is! Az kemény diktatúra volt. Akkor valóban nem lehetett a kormány ellen írni. A Kádár-rendszerben,ha nyiltan nem is,de burkoltan azért lehetett a kormányt bírálni. A kabarék zöme erről szólt. Lásd. pl. Hofi beszólásait.
Most MÉG nincs diktatúra,de ha a média törvényt is behozzák,akkor már puha diktatúra lesz. Az ideírogatás,az ellenzék parlamentben léte csak porhintés,hogy nálunk demokrácia van. Ma is csak az történhet az országban,amit a pártunk és kormányunk akar. Ez pedig már nem demokrácia,csak a látszata.
Mielőtt lehurrogsz,nem vagyok szoci,csak jó a memóriám.
Én nem látok a kettő közt összefüggést, bocs.
Az informatika korában igen nehéz lenne ezt megakadályozni, még Kinában is szenvedneka dologgal, pedig ott több százezren figyelik a netet.
A diktatúra fogalma nekem nem abban merül ki, hogy szidhatom-e itt Viktort.
Inkább abban, hogy MINDENKI köteles azt tenni, amit ő akar és közben szarik a világra, főleg ránk, magyarokra. Csak neki (és a sleppjének) jó legyen, ez a lényeg. És ehhez minden hatalma meg is van. Nekem ez a mai diktatúra lényege.
No, azért nem cserélte le a TELJES állami és nem állami vezetést senki ilyen gyorsan... Nagyon üres volt az a pénztárca...
Az igazi bajt egyébként inkább ott látom, hogy még a párttársai se mernek neki ellentmondani, egyet-nem-érteni... És az már nagy baj... Ott kezd elborulni az elme, azon a szinten...
Átmásolom egy másik kérdésre írt válaszomat, ami egy másik válaszoló ugyanezt a kérdést feszegető válaszára született. (Talán a mostani kérdező azonos lehet azzal a válaszolóval.)
Egy másik válaszban utaltam rá, hogy ez egy kifinomult posztmodern diktatúra. A diktatúra szó sem pontosan ugyanazt jelenti ma mint 100 éve, mert fejlődik a világ. Ma már nem a direkt tiltással élnek, nem börtönöznek be stb., mert ez kontraproduktiv lenne, meg hát a mai nemzetközi környezetben túl ciki. Ma az van, hogy
- csak fideszesek kapnak állást a teljes állami szférában,
-csak a fideszes vállalkozók kapnak megrendelést, csak ők tudnak megélni,
-hiába fordulsz bírósághoz vagy Alkotmánybírósághoz a kormányzati jogsértéssel szemben, ott is a FIDESZ által kinevezett embereket találsz,
-a fideszes ügyészség viszont kimenti őket, ha ők bűnöznek,
-a teljes médiát a FIDESZ által kinevezett egyén felügyeli,
-aki más véleményt hangoztat, nem jut szóhoz a médiában, nem kap pályázati pénzt, és éhen dögölhet,
-bezárják, megfojtják a nem fideszbarát médiát stb.
Tehát az eredmény ugyanaz lesz, mintha direkt elvittek volna a börtönbe, csak kicsit hosszabb idő alatt, macerásabban. Még nem bontakozott ki teljesen ez a folyamat, de az előző híres 56 napban ennek rakták le az alapjait. És most nagyon büszkék rá.
Ja, és hogy itt írogathatom (még?) a kis szösszeneteimet? Hát ennek nincs túlzott jelentősége, de nem lennék meglepve, ha egyszer majd ezeket a dolgokat innen is kicenzúráznák, mert a honlap fenntartója csak így tud majd megélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!