Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Miért kell dikatúrát vizionáln...

Miért kell dikatúrát vizionálni? Miért nem értike meg itt páran, hogy ha most diktatúra lenne, akkor nem írogathatnának ide "kormányellenes" szövegeket?

Figyelt kérdés
2010. júl. 26. 06:52
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
71%

Én éltem már a Rákosi-korszak alatt is! Az kemény diktatúra volt. Akkor valóban nem lehetett a kormány ellen írni. A Kádár-rendszerben,ha nyiltan nem is,de burkoltan azért lehetett a kormányt bírálni. A kabarék zöme erről szólt. Lásd. pl. Hofi beszólásait.

Most MÉG nincs diktatúra,de ha a média törvényt is behozzák,akkor már puha diktatúra lesz. Az ideírogatás,az ellenzék parlamentben léte csak porhintés,hogy nálunk demokrácia van. Ma is csak az történhet az országban,amit a pártunk és kormányunk akar. Ez pedig már nem demokrácia,csak a látszata.

Mielőtt lehurrogsz,nem vagyok szoci,csak jó a memóriám.

2010. júl. 26. 07:34
 2/13 anonim ***** válasza:
94%

Én nem látok a kettő közt összefüggést, bocs.

Az informatika korában igen nehéz lenne ezt megakadályozni, még Kinában is szenvedneka dologgal, pedig ott több százezren figyelik a netet.

A diktatúra fogalma nekem nem abban merül ki, hogy szidhatom-e itt Viktort.

Inkább abban, hogy MINDENKI köteles azt tenni, amit ő akar és közben szarik a világra, főleg ránk, magyarokra. Csak neki (és a sleppjének) jó legyen, ez a lényeg. És ehhez minden hatalma meg is van. Nekem ez a mai diktatúra lényege.

2010. júl. 26. 07:35
 3/13 A kérdező kommentje:
jé hogy törlik percenként a 43-as hozzászólásait :D
2010. júl. 26. 08:15
 4/13 A kérdező kommentje:
"Csak neki (és a sleppjének) jó legyen, ez a lényeg. És ehhez minden hatalma meg is van. Nekem ez a mai diktatúra lényege." szerintem ez mindegyik pártra igaz!
2010. júl. 26. 08:16
 5/13 anonim ***** válasza:
93%

No, azért nem cserélte le a TELJES állami és nem állami vezetést senki ilyen gyorsan... Nagyon üres volt az a pénztárca...

Az igazi bajt egyébként inkább ott látom, hogy még a párttársai se mernek neki ellentmondani, egyet-nem-érteni... És az már nagy baj... Ott kezd elborulni az elme, azon a szinten...

2010. júl. 26. 08:30
 6/13 A kérdező kommentje:
a sebesség számít ilyen döntésekben? gondold át ezt még1x!
2010. júl. 26. 08:31
 7/13 anonim ***** válasza:
86%
A valódi diktatúrához tényleg nincs köze a dolognak. De egy elméletileg demokratikus berendezkedésű állam számára ez már sok. Mondjuk nekem mindegy, hogy MSZP-sek vagy FIDESZ-esek ülnek a szervezetek élén, így is úgy is az a bizonyos elit fog irányítani minket, most csupán narancssárgább lett valamivel.
2010. júl. 26. 08:46
 8/13 anonim ***** válasza:
88%

Átmásolom egy másik kérdésre írt válaszomat, ami egy másik válaszoló ugyanezt a kérdést feszegető válaszára született. (Talán a mostani kérdező azonos lehet azzal a válaszolóval.)

Egy másik válaszban utaltam rá, hogy ez egy kifinomult posztmodern diktatúra. A diktatúra szó sem pontosan ugyanazt jelenti ma mint 100 éve, mert fejlődik a világ. Ma már nem a direkt tiltással élnek, nem börtönöznek be stb., mert ez kontraproduktiv lenne, meg hát a mai nemzetközi környezetben túl ciki. Ma az van, hogy

- csak fideszesek kapnak állást a teljes állami szférában,

-csak a fideszes vállalkozók kapnak megrendelést, csak ők tudnak megélni,

-hiába fordulsz bírósághoz vagy Alkotmánybírósághoz a kormányzati jogsértéssel szemben, ott is a FIDESZ által kinevezett embereket találsz,

-a fideszes ügyészség viszont kimenti őket, ha ők bűnöznek,

-a teljes médiát a FIDESZ által kinevezett egyén felügyeli,

-aki más véleményt hangoztat, nem jut szóhoz a médiában, nem kap pályázati pénzt, és éhen dögölhet,

-bezárják, megfojtják a nem fideszbarát médiát stb.

Tehát az eredmény ugyanaz lesz, mintha direkt elvittek volna a börtönbe, csak kicsit hosszabb idő alatt, macerásabban. Még nem bontakozott ki teljesen ez a folyamat, de az előző híres 56 napban ennek rakták le az alapjait. És most nagyon büszkék rá.

Ja, és hogy itt írogathatom (még?) a kis szösszeneteimet? Hát ennek nincs túlzott jelentősége, de nem lennék meglepve, ha egyszer majd ezeket a dolgokat innen is kicenzúráznák, mert a honlap fenntartója csak így tud majd megélni.

2010. júl. 26. 10:06
 9/13 Voltaire ***** válasza:
52%
Önkényuralomtól - most még - legfeljebb a kapcsolat.hu stábja tart, csak egyes intézkedések ( Stumpf, Domokos, Schmitt(!!!!) kinevezése, a NER kötelező kifüggesztése, új rendszerről való homályos hadova, az internet megrendszabályozásának (!!!!!) szándéka, az imf-el szembeni életveszélyesen pökhendi stílus, és még sorolhatnám) alapján azért felmerül az emberben, hogy valami nem teljesen oké. Valami számomra érthetetlen módon úgy viselkednek, mintha nem négy, hanem négyezer évre kapták volna meg a kormányzást.
2010. júl. 26. 10:52
 10/13 anonim ***** válasza:
Éppenséggel attól még lehet diktatúra, anno volt szamizdat is...
2010. júl. 26. 10:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!