Az MSZP-sek miért tagadják, hogy pártjuk az MSZMP utód párja?
Az MSZMP egy 45 évig tartó kommunista diktatúra pártja volt, azért tagadják mert felvállalhatatlan, le is köpnéd/hánynád/hugyoznád őket ha nem tagadnák :)
Jó esetben így is ;)
De amúgy tényleg az utódpártja, és elég durva hogy egy hasonló párt, hasonló névvel ezek után sikereket tudott elérni.
(Még él a generáció akiknek ők mosták át az agyát és megválasztja őket)
"Kedves előttem szóló, nincs igazad, a rendszerváltás előtti időben sokkal jobb volt élni"
Az agyhalott kádárista kommandó ismét lecsap a gyk-n :)))
Kedves Kérdező!
Szóval leegyszerűsítve és összefoglalva 3 oldalt:
1. Te sem szeretnéd magadra húzni a vizes-lepedőt, nemde?
2. Ideológiailag nem egyezik a két párt.
3. Csak a vagyont és a tagok egy részét örökölte.
4. Ők sem hülyék ;)Ameddig a nyugat nem tud róla, addig jó megítélésű marad a párt, keleten meg tudják, de itt ez nem szokatlan...
Tényleg jobb volt a rendszerváltás előtt élni. Ezt úgy mondom, hogy nem vagyok komcsi. Meg a sok mocskot se hagyták felszínre törni, a mai "celebek" akkor utcát söpörhettek, az állat gyilkosokat meg felakasztották.
Nekem tulajdonképpen csak azzal a nemzetietlen, hazaáruló mentalitással volt bajom a Kádár-rendszerben, ahogy a határon túli magyarokat, meg a nemzetpolitikát kezelték. Egyébként ezt senki nem kezelte a szomszédságunkban hasonlóképpen, Románia is baromira nacionalista volt, meg Jugó is, azok még a Szovjetunióval is szembe mentek.
Viszont rend volt, és nem kellett attól félni, hogy mit hoz a holnap.
Ezt a mai barom rendszert szerintem csak pár 10000 ember akarja fenntartani, akik milliárdokat lopnak ki a húsos fazékból végkielégítésként, megbízási díjként, és a többi. A többi meg dögöljön meg, ugye. Ennél a Kádár-rendszer is ezerszer jobb volt. Egyszer még baromira elege lesz a népnek, és úgy fognak a kedves mai politikusok a lámpavason himbálózni, mint '56-ban az ávósok, mert nincs annyi rendőr, aki visszatartsa azt a rengeteg embert, aki már az éhhalál küszöbén lesz. Ennek az elején tartunk most, most válik hajléktalanná az ország jó része.
De ez nem jelenti azt, hogy ezek az MSZP-csicskák bármiben is hasonlítanának a Kádár-rendszerhez. Mit hoztak ezek? Bokros-csomagot (azzal a szlogennel, hogy majd utána jobb lesz, aztán most megint mi van?), a nemzetünk megtagadását 2004-ben, ráadásul kevés kellett hozzá, hogy egy forradalmat is kirobbantsanak maguk ellen 4 éve.
Örüljenek, ha nem éri el őket a megérdemelt büntetésük még életükben.
Kedves utolsó hozzászóló!
Pontosan erről, és a hasonló emberekről beszéltem mit amilyen te vagy. A Kádár-rendszer diktatúra volt, a Szovjetunió bábkormánya. Ez tény és nem vélemény. Ennek ellenkezőjét állítani olyan mint a fehérről bizonygatni, hogy az fekete. Az elmúlt 40+20 évben olyan jól sikerűt az agymosás, hogy ma már mindent ellehet hitetni az emberekkel, még azt is, hogy az MSZP-nek semmi köze az MSZMP-hez.
Az MSZP tényleg jogutódja az MSZMPnek,ha nem hiszed járj utána.
"Persze, hogy volt akinek diktatúra volt!"
Mivel az is volt ! Aki másként gondolkodott vagy más véleményen,vagy akár csak egy folt is volt a farmeron,azt bevitték és jól megdolgozták.Nem lopott,nem bűnözött,csak a rendszer ellensége volt.Ha ez felétek nem diktatúra,akkor nem is merem elképzelni mit neveznél diktatúrának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!