Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Évente mennyi magyar vándorol...

Évente mennyi magyar vándorol ki az országból és ezeknek mekkora része fiatal, diplomás? És mely országokba mennek leginkább?

Figyelt kérdés
2019. júl. 3. 08:31
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

"sok nyelvet beszélő szakemberek"

Ennyire zsárká van, bljáty?

2019. júl. 3. 10:29
 12/19 anonim ***** válasza:
94%

"Csak az életképtelen hulladék vándorol."

"Az életképtelenek maradnak itthon."

Muszáj életképtelennek nevezni a másikat? Senki nem életképtelen, vagy legalábbis önmagában azért biztos nem, mert kimegy vagy mert nem megy ki. Én nem mentem ki, de nem gondolom magamat életképtelennek. Ugyanakkor arról sem gondolom ezt, akik kimennek. Azok mennek ki akik valamilyen oknál fogva elégedetlenek az itthoni életükkel, vagy csak ki szeretnék próbálni magukat. Elég sok a fiatal köztük, később talán már nehezebben szánja rá magát az ember. Pontos adatokat nem tudunk. Szerintem egyébként Németországban, Angliában és esetleg Ausztriában dolgoznak a legtöbben.

2019. júl. 3. 10:29
 13/19 anonim ***** válasza:
31%

"Azok mennek ki akik valamilyen oknál fogva elégedetlenek az itthoni életükkel,"

Akkor valamilyen oknál fogva csak nem tudnak boldogulni. Comprende?

2019. júl. 3. 10:36
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem erre nincsenek megbízható statisztikàk, csak becslések. Rengetegen a nyugati határ mentén élnek és mindennap àtjàrnak dolgozni. Olyanok is vannak, akik szezononként dolgoznak külföldön.

Sokan bejelentve maradnak itthon, nincs is igazán nyoma, hogy nem itthom dolgoznak.

Becslések szerint kb 800 ezer magyar dolgozik külföldön személyes vagy gazdasági, politikai okok miatt.

Az is érdekes adat, hogy a kint élő magyarok gyerekeivel mi van. Őket beleszàmoljuk vagy nem, hiszen technikailag sosem éltek Magyarországon.

Egyébként egyre több lesz ez a szám. És szerintem egyértelmű, hogy a nyelveket beszélő, szakmával rendelkező, talpraesett emberek mennek el.

Nem a 8 általánosos kozmunkas réteg

2019. júl. 3. 10:51
 15/19 anonim ***** válasza:
94%

"Akkor valamilyen oknál fogva csak nem tudnak boldogulni. Comprende?"

Nem feltétlenül gondolom így. Előfordulhat, hogy nem szenved valaki semmiben hiányt, de másra, valami újra vágyik. Erre nem mondanám, hogy nem tud boldogulni. Van ilyen ismerősöm is a környezetemben.

2019. júl. 3. 11:27
 16/19 A kérdező kommentje:

Pélrául egy orvosnak mi oka lenne itt maradni?

Ha nem rendkívül vagyonos családja van, akkor mondjuk Németországban, Svájcban, vagy Svédországban 3*-5* magasabb színvonalon élhet.

Arról lehet tudni valamit, hogy a friss diplomás orvosok, vagy akár ápolók hány százaléka megy el?

2019. júl. 3. 11:37
 17/19 anonim ***** válasza:
7%
Csak pávacsírák hasítanak kifele, azokér még nem kár. Ezek már katonák se voltak, úgyhogy nem is lesz már belőlük ember.
2019. júl. 3. 11:47
 18/19 anonim ***** válasza:
94%

13-as szóval szerinted,ha valaki elégedetlen az életével,az életképtelen?

Nem látom a logikát...

Akkor egy nigériai azért életképtelen,mert rosszabb helyre született,mint mondjuk egy amerikai?

2019. júl. 3. 12:02
 19/19 anonim ***** válasza:
Az ismeretségi körből általában szakmunkások mentek ki, jó pénzt kapnak nyugaton. De a legtöbb barátom illetve én is, jól megélünk itthon, nem vágyol el. És nem tartom magam életképtelennek.
2019. júl. 3. 19:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!