Sok frissdiplomás fiatal miért megy különböző érékesítési cégekhez dolgozni, ahelyett h a szakmájában helyezkedne el?
Én tavaly végeztem a Corvinuson, diploma után rögtön sikerült is elhelyezkednem, nem mondom hogy annyira túl vagyok még fizetve:)), de úgy gondolom, hogy kezdőként, bp-i viszonylatban 210 ezer nettó jónak mondható.
A barátom kicsit jobban keres, ő mérnökként végzett 3 éve, ő 250-et kap. Normálisan megélünk belőle, egy jó albérletet tudunk fizetni, évente egyszer el tudunk menni külföldre nyaralni, stb, negyedévente wellnesezni, hetente 1-2-szer elmenni egy jobb étterembe vacsizni, stb..
Mivel már facen, instán minden dokumentálva van:)), így látjuk hogy a gimis osztálytársak, egyetemi évfolyamtársak közül elég sokan különböző pénzügyi értékesítő cégeknél kezdenek dolgozni (CIG, Fundamenta, stb), ahelyett, hogy a végzettségükkel elérhető állásokban kezdenének dolgozni. Abszolút nem hülye és nem büfészakos végzettségű emberekről beszélünk.
Mi ennek az oka, ennyire jól fizetnének ezeknél a cégeknél?
Lehet gagyi diplomàval max mekibe mehetnènek.
Vagy beetettèk őket,azon mondjuk csodàlkoznèk,hogy közgazdász diplomàs elmegy valamelyik pènzügyi tanàcsadò cèghez ahol ügynök lesz aztàn sòzhatja rà màsokra a unit linked biztosítàsokat.
Nem is èrtem,gazdasàgiskènt tudhatnà a unit linked kèt fillèrt sem èr.
Üdv, kedves Rivális!:)
Én BGE-ről jövök, de szintén sokszor találkoztam ilyen helyzettel. Van pár ismerősöm, akik hiába diplomáztak pénzügy-számvitelből, elmentek egy hülye bankhoz, telefonos ügyintézőnek, ahova kb 0 számviteli tudás kell. Szerintem 2 oka lehet. Az egyik a pénz, mert sokszor a szakmabeli gyakornoki fizetés nem üti meg az elegendő szintet, ezért inkább elmennek egy csalogatóbb, de fejlesztés szempontjából rosszabb helyre. Nekem a társaim azt mondták, hogy az alapbér 150eFt, de jutalékot könnyű szerezni, amivel fel lehet tornázni akár 300eFt-ra is (azt viszont nem tudom, ez mennyire hiteles, egyelőre nekik sem megy annyira a szekér). A másik ok tapasztalatlanság és a naivitás lehet, sokan nem tudják hol helyezkedjenek el, ebből vagy tanulnak vagy nem.
3: Ja igen, BGE-s is van:))
Jól van, akkor legalább nem csak mi megyünk szembe az autópályán:D
Mondjuk még egy pénzügy/gazd végzettséggel valahol megértem, mert valami kis köze van hozzá. De mondjuk egy BME Msc-vel????
Beetetik őket meg annyi esze van sajnos.
A mai diplomások tisztelet a kivételnek de a s_ggét nem tudja rendesen kitörölni kb.
Ennyiért elmenni dolgozni? Ne viccelj már. Milyen szakon végeztél?
Barátodat verik át a legjobban. 1,5 éves mérnöki tapasztalattal keresek BP-n 400-at nettóban.
Milyen mérnök?
Azt en is furcsallom. En csak mernoki tevekenyseget vegzek (~3 eve) kovetkezo felevben vegzek, szinten 400 netto. Lany ismerosom 3 eve mikor utolso eves allgato volt Corvinuson, 230 nettot kapott.
A kerdesre valaszolva: mert ha befut az ertekesitesi karriere, rovid idon belul 2-3* annyit keres vele mint te, es ugy osztja be az idejet ahogy akarja. 4 ex osztalytarsam/evfolyamtarsam dolgozik ingatlanoskent, egyiknek villamosmernok diplomaja van, tartjuk a kapcsolatot. Eves szinten 15-20 mft kozott keres vele, minden 2. honapban kulfoldi nyaralas, minden hetvegen wellness, van 3 lakasa Budan. Ez valoszinuleg kiemelkedo teljesitmeny, de atlagosan joval tobbet keresnek vele, mint 2-300 eft.
Na jó utolsó,ez ingatlanozás az szép szakma,de egy pénzügyi tanácsadó akarom írni ügynök meg nem az ügyfelek érdekében járnak el hanem amiből kapnak jutalékot,na ezért gázak az aufaubé meg társai,mert nem a valós piacot elemzik,fingjuk sincsen EFT-ről,részvény és kötvény közötti különbségekről,kriptovalutákról sem.
Ez itt a baj,hogy unit linked vásár ami ott zajlik semmi több,ingatlanozás engen is érdekel speciel annak látom értelmét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!