Sok frissdiplomás fiatal miért megy különböző érékesítési cégekhez dolgozni, ahelyett h a szakmájában helyezkedne el?
Én tavaly végeztem a Corvinuson, diploma után rögtön sikerült is elhelyezkednem, nem mondom hogy annyira túl vagyok még fizetve:)), de úgy gondolom, hogy kezdőként, bp-i viszonylatban 210 ezer nettó jónak mondható.
A barátom kicsit jobban keres, ő mérnökként végzett 3 éve, ő 250-et kap. Normálisan megélünk belőle, egy jó albérletet tudunk fizetni, évente egyszer el tudunk menni külföldre nyaralni, stb, negyedévente wellnesezni, hetente 1-2-szer elmenni egy jobb étterembe vacsizni, stb..
Mivel már facen, instán minden dokumentálva van:)), így látjuk hogy a gimis osztálytársak, egyetemi évfolyamtársak közül elég sokan különböző pénzügyi értékesítő cégeknél kezdenek dolgozni (CIG, Fundamenta, stb), ahelyett, hogy a végzettségükkel elérhető állásokban kezdenének dolgozni. Abszolút nem hülye és nem büfészakos végzettségű emberekről beszélünk.
Mi ennek az oka, ennyire jól fizetnének ezeknél a cégeknél?
17:
"Ex kollegam szie-s bsc gepesz diplomaval netto 310-el kezdett tavaly majusban. Januarban emeltek neki 355 nettora. Az a fizetes nagyon karcsu amit irtal, 3 ev tapasztalattal."
És hol?
"Nem tudom a holgy ismeros melyik cegnel keresett 230-at, gazdinfoja jart. Nem tartom vele a kapcsolatot."
Nem tartom kizárnak, de én még a 210-re kapok cafeteriát, szóval lehet kb ugyanott van.
18: Tudom, tudom, itt senki nem keres nettó 400 alatt:DD
Amúgy nem 3 éve dolgozik a barátom, hanem alig 2, mert előtte a diploma után volt kint külföldön is.
Vergődhetsz, hogy senki nem keres 400 alatt, de elég sokan keresünk ennyit, tényleg.
Az, hogy titeket lehúznak, az elég nagy probléma. Szóval a barátod volt külföldön, vagyis még nyelvtudása is igen jó valószínűleg. Esetleg tényleg be kéne próbálni pár állásajánlatot...
Mérnök ismerősöm, aki elég határozott és nagyszájú szintén elment értékesítőnek (kicsit szakmához kapcsolódó), és már 8 éve 400-500 ezret keresett, plusz céges autó, üzemanyag, korlátlan telefon fizetve. És sokat jött ment, ő ezt élvezte.
Mérnökként 250 ezer tényleg elég gyenge.
23: Sztem kicsit offban vagyunk, mert nem az én barátomról szól a kérdés.
Amúgy mivel elég nagy a baráti körünk és szoktunk ezekről a dolgokról elég sokat beszélgetni, abszolút nem kirívóan kevés a mienk. sőt, akik közszférában, állami szférában tudtak elhelyezkedni, nekik ennél jóval kevesebb.
Kapott már ajánlatot fejvadásztól váltásra, 20e-el lett volna több, de a munkahelyén annyira jó a légkör, nagyon jó fej a főnök is, hogy 20e Ft-ért megbeszéltünk, hogy nem fog váltani.
Nem irom le a ceg nevet, 15 fos celgepgyarto vallalkozas Jozsefvarosi telephellyel.
A cafeteria nem a ber reszet kepezi, es a 230 netto nem egeszen 40 oras foglalkozas volt(4 munkanap), 3 evvel ez elott. Az a munka jelenleg foallasban 300+ eft-ot er.
Amiket irtal fizetesek, egyszeruen keves. Nyugodtan meg lehet probalni minimum brutto 100-al nagyobb fizuert mas cegnel elhelyezkedni, mind a kettotoknek. BME MSC meg Corvinus BSC ide vagy oda, nem sokra mesz vele ha egy apolo is 400 netto folott keres (intenziv osztalyon).
Az megvan, hogy nem teremtődik minden évben annyi munkahely, mint amennyi frissdiplomás?
Valahogy úgy érzem, te csak dicsekedni jöttél ide:
de úgy gondolom, hogy kezdőként, bp-i viszonylatban 210 ezer nettó jónak mondható.
A barátom kicsit jobban keres, ő mérnökként végzett 3 éve, ő 250-et kap. Normálisan megélünk belőle, egy jó albérletet tudunk fizetni, évente egyszer el tudunk menni külföldre nyaralni, stb, negyedévente wellnesezni, hetente 1-2-szer elmenni egy jobb étterembe vacsizni, stb..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!