34 milliárdot költtöttünk tavaly videojátékokra. Valóban szegények vagyunk?
Legyünk őszinték : aki virtuális pixelekre költ, annak nincsen valós hiánya. A számítógépes játékokra valóban csak mint luxusra költünk, amikor már a kaja, étel, ruha, nyaralás, kocsi stb. Valójában nem is költünk ilyenre keveset. Mr.Sheff (magyar C.C cikke nyomám [link]
Lehet hogy mi magyarok mégsem vagyunk szegények, csupán azért nem telik, mert másra költjük a pénzt vagy nem is igazán van hiányunk csak ráfogjuk hogy szegények vagyunk hogy mást okoljunk emiatt?
"Lehet hogy mi magyarok mégsem vagyunk szegények, csupán azért nem telik, mert másra költjük a pénzt vagy nem is igazán van hiányunk csak ráfogjuk hogy szegények vagyunk hogy mást okoljunk emiatt?"
Ahogy mondod.
Mi magyarok mégsem vagyunk ANNYIRA szegények, csupán azért nem telik, mert másra költjük a pénzt vagy nem is igazán van hiányunk csak ráfogjuk hogy szegények vagyunk hogy mást okoljunk emiatt.
Évi 34mrd annyi, hogy naponta, településenként 1db ember megvesz 1db videójátékot.
Ez aztán már gazdagság xD
Tegyük hozzá, hogy abban az esetben ha mindenki játékfüggő, akkor ott pszichiátriai gondok vannak és a szenvedélye más szegmensén menne el a pénze. Az ilyen ember nem alkalmas élete irányítására. Azok akik valóban ennyit költenek valóban szegénynek nevezhetőek ? Kiegészítve hogy sok játék pl a WoT is játszható ingyen is. Senki sem késztet rá hogy prémium tankot vegyél.
Így vagy úgy mi magunk vagyunk a ludasak!
Én pl 0 forintot költöttem játékra és a családom is.
Egyébként meg kinek mi a hobbija. Szerintem nem olyan óriási szám és messzemenő következtetéseket sem érdemes levonni belőle
Kérdező, mintha kicsit türelmetlen csőlátó lennél. Utálatos, ha cáfolják az embert, utálatos ha rámutatnak logikai bakijára, d nem baj, akad a tarsolyban sok hamis adat.
Legalább százezres azok tábora, akik rengeteget kaszálnak fideszes segítséggel. Nagyjából pár százezres azok tábora, akik ilyesmit megengedhetnek maguknak. És több százezer azok tábora, akik annyira függők, hogy szó szerint inkább éhen halnak, de a videós játék nem nélkülözhető. Tehát ez az adat (34 milliárd) önmagában semmit sem mond. Ha azonban a vásárlók szokásait és jövedelmi viszonyait is megvizsgálhatnánk, döbbenetes dolgok derülnének ki. Így is, csak áttételesen, és akinek nem tetszik, tehet úgy, hogy mellőzi.
Lám valaki újrafogalmazta a "de hát minden nagyáruház parkolója tele van" kezdetű gyöngyszemet. Most bele sem megyek abba, hogy ez miért hülyeség ebben a formában, ha magadtól nem megy...
ui. a gyakorira azért jó járni, mert itt mindig okosnak érzi magát az ember, mondjuk ilyen kérdések mellett nem nehéz. :-)
Kik vesznek videójátékokat? A felső réteg és a középosztály. Ők megengedhetik maguknak. A szegényebbek kevésbé. Önmagában az is kiemelendő, hogy ez egy rétegnek a szórakozása, nem állítható az, hogy bármilyen képet ad a társadalom anyagi helyzetéről.
Egyébként ez ennél amúgy is árnyaltabb, én is szoktam videójátékokat venni, de évek óta nem költöttem egy fillért sem rájuk, ki lehet farmolni az árukat egyes játékokban, viszonylag gyorsan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!