Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » A művészet és szórakoztató...

A művészet és szórakoztató ipar egyre inkább a videojátékokra koncentrál ti mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés

Engem annyira zavar, hogy játszok egy játékkal, és annyira jó a története, hogy már évek óta nem láttam a moziban ennyire kielégítő filmet, és akkor nem tudok róla beszélni senkivel sem, merthogy nem mindenki játszik...

de miért nem csinálnak olyan igényes történettel filmeket, mint mondjuk játékokat?

pl dragon age sztoriját szintem megkönnyeztem,

dishonored is nagyon tetszett

anno a prince of persia sands of time trilogiájánál azóta se láttam komplexebb sztorit.

filmekből meg igazából egyik se hagyott bennem ekkora nyomot.

2013. jún. 24. 14:41
 1/5 anonim ***** válasza:
Ez azért van,mert sok pénz van benne.
2013. jún. 24. 15:05
 2/5 anonim ***** válasza:
Ez a művészetnek az az ága, amelyet nem neveznék művészetnek. A szórakoztatóiparnak ez az ága csak a buta pénzes fiatalok pénzére utazik - igen nagy sikerrel. Ezért szinte befoghatatlan konkurencia. De ezen ágát egyik területnél sem nevezném minőségnek - tisztelet a nagyon evés kivételnek, mert olyan is van.
2013. jún. 24. 15:09
 3/5 anonim ***** válasza:

Sajnos abban egyet kell értenem, hogy videojátékoknál sincs olyan sok igazán jó történet. Kivételes pedig még kevesebb.

Viszont én merem művészetnek nevezni a videójátékokat. Ha jó története van, jó grafikája, jó karakterei - miért lenne kevesebb, mint egy film? Vagy akár egy könyv?

Ezzel nem az összes játékra akarok utalni, mert sajnos sok olyan van, ami a művészetnek még csak a közelében sem jár.

Mostanában kezdik csak észrevenni szerintem, mennyi lehetőség van a játékokban, hogy ne csak egyszerű szórakoztató valami legyen, amihez odaültetsz egy 12 évest és elvan vele, hanem többet is nyújtson. Pl. az utóbbi időben a Bioshock Infinite és a Last of Us (még régebbről a Witcher 2 és a Mass Effect trilógia, mélyebb nyomot hagytak bennem, mint jó néhány film és könyv). Így is rengeteg a tucatjáték, aminek tényleg csupán a szórakoztatás a célja, de néhány, igenis művészinek nevezhető is kikerül a fejlesztők kezei közül. És remélem, később még több is ki fog.

2013. jún. 24. 15:37
 4/5 anonim ***** válasza:

A végén megint az lesz a kérdés,hogy mi a művészi. Szerintem művészet ez is,bár inkább iparművészet jellegű. Meg kérdés,hogy a fantasy,sci-fi művészeti kategória?

Vagy mondjuk itt van ez a zene,ami egyik fantasy -rpg -hez készült.

http://www.youtube.com/watch?v=s_R8N70nqBE

2013. jún. 24. 16:09
 5/5 anonim ***** válasza:

Áh, a Skyrim téma zenéje, nagyon jó :D

Amúgy igen, sokan a fantasy-t meg a scifit sem tartják művészetnek... nem is lehet igazán képet alkotni arról, mi is az. Még az is teljesen más különböző embereknél, hogy milyen sztorit/karaktereket tartanak jónak.

2013. jún. 24. 18:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!