Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek hogy fogadna a...

Szerintetek hogy fogadna a kormány egy olyan kezdeményezést, hogy minden panellakásba legyen légkondi?

Figyelt kérdés
Számos helyre szórja a pénzt a kormány két kézzel. Végre lenne egy olyan beruházás is, aminek tényleg van értelme és nagyban hozzájárul az emberek jólétéhez, közérzetéhez, egészségének megőrzéséhez. Úgy gondolom, hogy lenne értelme egy olyan programnak, ami támogatást nyújt a panellakásban lakóknak, hogy kedvezményesen (vagy akár ingyen) légkondihoz juthassanak. Mivel néhány éve már nyaranta szinte elviselhetetlen melegek vannak és a panelekben sokkal melegebb van, mint a téglalakásokban, így szerintem ez egészségügyi szempontból sem elhanyagolható! Szerintetek hajlana a kormány egy ilyen nagyságrendű beruházásra az emberek egészségének érdekében?

2019. jún. 18. 12:15
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:

Szerintem nézz utána, mert közösen a lakóház csak akkor kezd bele nyílászáró cserébe vagy szigetelésbe ha az egy állami pályázat keretében történik. A hitel az önrészhez kellett, de csak mert a pályázati pénz csak részben fedezi a beruházást.

Nyílászáró cserét egyénileg végeznének a lakók ha nem lenne benne állami támogatás, hiszen akkor lenne aki csinálná és sokan akik nem fizetnének érte.

attól mert az ötlet jó még nem az állam dolga megoldani, hanem a tiétek, akiké a lakás.

2019. jún. 18. 22:18
 32/41 Estádio de Felchút ***** válasza:
100%

Hékás, miért pont a panellakásokba?

Tudod te, hogy egy gangos bérház milyem rohadt meleg nyáron? A belső udvar konkrétan egy katlan. Panel ahhoz képest lófäsz!!

2019. jún. 19. 05:41
 33/41 A kérdező kommentje:
#32 Na jó, de udvarra mégsem szerelhetsz légkondit. A kettőt kár összehasonlítani. 🙂
2019. jún. 19. 07:45
 34/41 anonim ***** válasza:
100%
Nem az udvarra szerelné te észlény...
2019. jún. 19. 07:46
 35/41 anonim ***** válasza:
74%

Ennek a kérdésnek amúgy semmi értelme. Viszont van megoldás:

1, saját pénzeden beszereltetsz klímát.

2, nappalra lehúzod a redőnyt, éjjel szellőztetsz. (cigis miatt nem tudsz)

3, elköltözöl.

Amúgy meg visszataszító hogy ezt a piszlicsáré problémát nem tudod magad megoldani, hanem az államtól várnád a segítséget.

2019. jún. 19. 09:25
 36/41 anonim ***** válasza:
68%

Most komolyan klímakatasztrófa szélén állunk és valaki még rá akar tenni egy lapáttal?

Ebben semmi jó elképzelés nincs. Nem feltétlenül használják. Az albérlet árakat csak feljebb tornázná, ami amúgy már így is az egekben van. Magyarországnak nicns kapacitása energetikai szempontból.

Mellesleg ha mindenképp az emberek kiirtását tervezed, akkor valami stílusosabb módszert is választhatnál.

2019. jún. 19. 11:20
 37/41 A kérdező kommentje:

#34 Az udvaros dolgot viccnek szántam, de legközelebb inkább odaírom, látom megragadtad a kérdés lényegét..

#35 Az előzőekben szépen leírtam, de akkor most újra: NEM csak magam miatt gondoltam erre a lehetőségre, felvetésre. Örülök, ha neked piszlicsàré 300.000.- Ft kifizetése (csak akkor azt nem értem miért itt gyakorizol, ha ilyen jól megy, gondolom futja neked drágább időtöltésre is, menj inkább golfozni), de sokaknak nem. Tudom, mindenki dögöljön meg a melegtől, akinek nincs jelenleg lehetősége klímát beszereltetni... Mindenki annyit ér amennyije van igaz??? Egy kis empátia emberek!!!

2019. jún. 19. 19:18
 38/41 anonim ***** válasza:
67%

Nem én vagyok a #35-ös, viszont amit írtál rá az megtetszett.

Nem azért, de nem véletlenül hívnak valamit luxusnak. Ha nem tudod kifizetni, akkor nem az a megoldás, hogy addig vered az asztalt, amíg meg nem kapod az államtól, mert ez a kommunizmus.

És jelenleg a logikád tényleg arra hajaz, hogy mindent megkapj, amit akarsz és nem tudsz megvenni. Legyen napi fejadag kaviárból, mivel baromi drága, viszont kaviárt akarunk enni. Járjon mindenkinek egy 50 milliós autó, mert nem mindenki tudja megvenni. Járjon mindenkinek saját ház - panel helyett -, mert jobb a saját ingatlan.

És ezt a végtelenségig lehet sorolni.

Hogyha a kérdésedet komolyan gondolod, és szerinted igény van rá (amúgy nincs), akkor hozz létre egy alapítványt, ahova adományokat gyűjtesz, illetve te magad is pénzt gyűjtesz, hogy mindenkinek vehess légkondit.

Persze azt is megértem, hogyha nem csinálod. Csak addig vagy nagy lelkű, amíg más adóját kell osztogatni felelőtlenül.

2019. jún. 20. 03:37
 39/41 A kérdező kommentje:

#38 Lenne rá igény, hidd el nekem! Lépten nyomon ezt hallom az emberektől, nem véletlenül tettem fel a kérdést.

Egyet is értenék veled, ha nem lenne ennyire kisarkítva a mondandód. Egy luxusautó nem létszükséglet, de egy légkondi lassan már igen.

Ha tudnád, hogy a Te adód még milyen felesleges dolgokra megy el (bár szerintem tudod, csak úgy gondoltad játszod egy kicsit az eszed a kérdésem alatt) akkor nem írnál ilyeneket.

Üdvözlettel a negyedik emeletről, háromszori éjszakai felkelés és kicsit több mint öt óra alvás után. Remélem jó hűvös van a szobádban.

2019. jún. 20. 10:01
 40/41 anonim ***** válasza:
0%
A légkondi nem létszükséglet. Még egy jó darabig nem is lesz az. :)
2019. jún. 20. 11:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!