Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek hogy fogadna a...

Szerintetek hogy fogadna a kormány egy olyan kezdeményezést, hogy minden panellakásba legyen légkondi?

Figyelt kérdés
Számos helyre szórja a pénzt a kormány két kézzel. Végre lenne egy olyan beruházás is, aminek tényleg van értelme és nagyban hozzájárul az emberek jólétéhez, közérzetéhez, egészségének megőrzéséhez. Úgy gondolom, hogy lenne értelme egy olyan programnak, ami támogatást nyújt a panellakásban lakóknak, hogy kedvezményesen (vagy akár ingyen) légkondihoz juthassanak. Mivel néhány éve már nyaranta szinte elviselhetetlen melegek vannak és a panelekben sokkal melegebb van, mint a téglalakásokban, így szerintem ez egészségügyi szempontból sem elhanyagolható! Szerintetek hajlana a kormány egy ilyen nagyságrendű beruházásra az emberek egészségének érdekében?

2019. jún. 18. 12:15
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
81%

Nem érted... közel 1 millió panellakásba felszerelendő klímaberendezés, légkondi annyi áramot fogyasztana abban a pár hónapban, hogy ihaj. Nincs elég áramtermelő egységünk.

A lakás magántulajdon. A lakás tulajdonosa vegyen magának légkondit, ha melege van....

2019. jún. 18. 15:29
 22/41 anonim ***** válasza:
100%

#6 Aki nem bírja a klímát, az nyilván nem kapcsolja be... :) Én a meglévő épületekről beszélek, nem nagyon tudok róla, hogy mostanában építenének panellakásokat, de javíts ki ha tévednék. Energiazabáló? Néhány hónapig működnének egy évben és tuti nem élne mindenki a lehetőséggel...

# 8/21

Ha nem kapcsolja be, minek szereljen ingyen az állam neki? Még mindig nem a klíma a megoldás rá látod.

Én is a meglevő ötven éves panelekről beszélek, amit a hetvenes években úgy hánytak össze, mert gyorsan kellettek, van amiben a vasalatok ki sincsenek hajtva rendesen, a panelhézagok meg ha ki is vannak töltve, éppen azzal amit találtak. Ezekben harminc éve nem történt semmi. Ugyanazok az alumínium vezetékek vannak befalazva a betonba, amit gyárilag öntöttek bele. Nyilván nem bírná a tízemeletes a negyven újabb klímát.

Attól hogy néhány hónapig működik egy évben, még energiazabáló. Teljesen mindegy hogy hány hónapig nem bírja a rendszer, ha egyszer nem bírja.

2019. jún. 18. 16:37
 23/41 A kérdező kommentje:
#22 Nem tudom milyen más megoldást tudnál jelenleg javasolni, ami olcsóbb, mintha mindenhová légkondicionálót szerelnek. Meg lehetne oldani, csak akarni kellene. Nem szeretek az amerikaiakkal példàlózni, mert teljesen más világ a kettő, de náluk alapvető emberi jog az, hogy legyen légkondi a lakásban. Még a legkoszosabb útmenti motelba is be van szerelve. Nehogy már azt akard nekem bemesélni, hogy mindenre jut pénz, mindent ki lehet gazdálkodni csak ezt nem. Valaki írta feljebb a napelemes megoldást például. Erről nem sokat tudok, de máshogy hogy akarod lehűteni ezeket az épületeket? Ja tudom, sehogy, mert téged nem érint...
2019. jún. 18. 17:02
 24/41 anonim ***** válasza:
100%
HÁt ez elég nagyszabású, ha ez így lenne azt még Paks 2 se bírná el :) Esetleg támogatni lehetne a lakóházak tetőre szerelt napelemmel történő áramellátását (de mint látjuk ez sem érdek), az ebből megtakarított pénzből mindenki azt vesz amit akar pl mini jeges légkondit, így legalább meg lenne a látszatja, hogy a döntés az emberek kezében van...
2019. jún. 18. 17:11
 25/41 anonim ***** válasza:
100%
Akkor mindenhol hirdetnék, hogy igazuk volt abban, hogy kell Paks2.
2019. jún. 18. 17:41
 26/41 anonim ***** válasza:
100%

# 23/25

Az alap probléma ugye az, hogy tízes beton falak vannak, nulla szigeteléssel. A házak körül meg jól körbebetonozva, körbeaszfaltozva minden. A panelba klíma kb ugyanaz, mintha állsz a parkolóba a fekete kocsiddal, miközben járatod a klímát. Holott ha beállsz egy fa alá, mindjárt nem hetven fok van az autóban, hanem csak a fele. Vagy még kevesebb. Amerika tényleg nem jó példa, a pazarlás hazája. Ott az is alapvető jog, hogy neked hatezres, negyven literes fogyasztású autód legyen. A falak külső szigetelése, még több zöldfelület, meg esetleg egy központi klíma, hosszútávon biztos hogy jobb megoldás, és energiakímélőbb is mint egy utólagos klíma a negyven fokos levegő, meg az ugyanúgy ötven fokra melegedő falak mellé.

Ezt is meg lehetne oldani, csak akarni kellene. De engem is érint, csak lehet gondolkodni a fentarthatóbb jövőben is, meg az eredeti probléma megoldásában is.

2019. jún. 18. 18:43
 27/41 A kérdező kommentje:
#26 Nálunk tavaly nyáron megtörtént a szigetelés. Sajnos nem sokat javít a helyzeten. Lehet, hogy a többi, általad javasoltakkal együtt már érne valamit, nem tudom. Előttünk játszótér és egy kisebb zöld rész van, ami sajnos szintén nem elégséges. Viszont mi legalább értekezünk arról, hogy mi lehet a jobb megoldás. A törvényhozókat viszont ez tényleg nem érinti, nem tudják milyen végig szenvedni, izzadni egy nyarat, reggel fáradtan kelni stb... Éjszaka még az ablakot sem nyithatom ki miközben alszok, mert az idióta tuti akkor gyújt rá, mert ugye ő sem alszik jól. Fél megoldás a ventilátor, amit egész éjszaka fújatok a hàtamra, ami meg odaver majd idős koromban az ízületeimnek. Magyarország én így szeretlek!
2019. jún. 18. 19:02
 28/41 anonim ***** válasza:
100%

"Akkor mindenhol hirdetnék, hogy igazuk volt abban, hogy kell Paks2."

Igaz. propagandának mondjuk csak jól jönne :D

2019. jún. 18. 19:06
 29/41 anonim ***** válasza:
27%

A szigetelés nagyon is jól működik, ugyanis pontosan az a feladata amit csinál - bent tartja a hőt.

A mi házunkban is azóta nehezebbek a nyarak, amióta kész a szigetelése - de persze a telek meg kevesebb fűtést igényelnek. családi háznál ez pontosan úgy működik, mint a panelnál.

A törvényhozóknak nem dolguk azzal foglalkozni, hogy neked a saját lakásodban meleged van-e nyáron - nekik az a dolguk, hogy segítsék, hogy elegendő legyen a fűtésed télen, ki tudd fizetni, mert ha az nincs akkor meghalsz.

A ház szigeteléséhez, gondolom nyílászáró csere is volt, akkor ahhoz is az állam már adott sok segítséget. Egy légkondi ára ennek töredéke - azt leszel szíves magadnak megvenni.

2019. jún. 18. 21:25
 30/41 A kérdező kommentje:
#29 A szigeteléshez banki hitelt vett fel a lakóközösség, a nyílászárókat magunk intéztük. Előbbiben lehet, hogy volt némi állami támogatás, de nem vagyok biztos benne. Attól még fenntartom a jogot arra, hogy szerintem igenis jó ötlet lenne ha össznépi szinten kitalálnànak valamit erre is.
2019. jún. 18. 21:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!