Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Most akkor Orbán úgy van...

Most akkor Orbán úgy van vele, hogy elég az a 93 ezer nettó a szakmunkásnak, a minimálugdíjasnak a 28 ezer, a közmunkásnak az 53 ezer?

Figyelt kérdés
Furcsa, hogy ha ilyen olcsónak gondolja a népet, akkor miért a felesége nevére írat ezer hektárokat, és miért azt a szemlátomást is agyalágyult hímringyó mészárossal lopatja el az adófizetők pénzét? Most akkor ez az elmebeteg rabolja a hazám vagyonát míg el nem pusztul?

#orbántolvaj szar
2019. jún. 10. 10:55
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
58%

Nagyon el vagy te varázsolva.

Akinek pénz kell az dolgozzon meg érte. Neked 10000Ft kevés 8 órai munkáért? Az órabérben 1250Ft. Amihez nem kell egy percet sem tanulni. Akinek nincsen pénze annak ezzel lehetne. Ha neki ez nem kell akkor miért is adjon neki segélyt vagy közmunkát, bármit a közössége?

2019. jún. 10. 14:49
 22/41 anonim ***** válasza:
39%

16-os! Ó-ó-ó! Hát elfelejtettem, hogy a fideszeseknek nem ismérvük a gondolkodás, ezért olyannak kell velük lenni mint a kisgyerekkel, általában olyan is vagyok, most ez kimaradt.

Én nagy naivan azt hittem, hogy elég egyértelmű, hogy a 11-es válaszban leírt nevetséges állításra reagálok, de úgy látszik nem volt az. Való igaz szánom bánom, hogy lehagytam, hogy TÍZezer per nap, igen túl gyorsan küldtem el a választ, utólag láttam is de gondoltam, aki érti érteni fogja, úgyse olyan buta, hogy ne essen le neki...

Hát de olyan buta...

Akkor újra, szóval

"Hát én pont az általad emlegetett országrészben nem találtam embert kerti munkára, pedig már 7 éve is felajánlottam 8 órára 10ezret."

Ez HAZUGSÁG! Tudod kitaláció, nem felel meg a valóságnak stb. Ezt hívom úgy, hogy gyakoriverzum, ahol jönnek ezek a szerencsétlenek, jártatják a szájukat és ilyen nevetséges kitalációkat akarnak elhitetni igazságként.

Nem csodálom, hogy ezzel a szellemi szinttel hazudozol.

2019. jún. 10. 14:53
 23/41 anonim ***** válasza:
70%

Kérdező mégis mit vársz hogy kertészeti segédmunkáért csillagászati összegeket fognak majd adni?

Szerinted van annyi bevétele a cégeknek, magánvállalatoknak hogy nyugati béreket fizessenek ki? Az egy főre eső GDP béka feneke alatt van az egész országban, persze hogy a német majd négyszer többet fizet az alkalmazottainak, mert a GDP is négyszer több. Van miből, nekünk nincs miből.

Adott egy vendéglátói hely, mondjuk lángost adjon el, úgyis aktuális 35 fokban egy jó sajtos-tejfölös.

Az éttermi, vendéglátói árak jóval a német árszint alatt vannak, jóval olcsóbb ma egy lángos vagy bármi mint innen nyugatra. Ha egy nap a kedves alkalmazottam berohan az irodába német-bármilyen fizetést követelni, én pedig kedves és cuki lennék hogy ezt teljesíteném, mégis mi a fenéből tudnám azt a fizetést megadni?

Vagy emelek a lángos árán, ami halálos ítélet a konkurencia mellett, vagy több lángost adok el adott idő alatt, ez viszont lehetetlen mert nem én szabom meg ki fogja megkívánni, úgyhogy marad a drágítás, ami nagyon rizikós játék, így is megy a hiszti a drága lángos miatt. Csak épp senki sem gondol bele abba mennyibe kerül egy standbérlés, alapanyagok drágulnak, a személyzetnek növekszik a bérigénye, a munkakörülményeket javítani kell. Általában ezért drágul a lángos, nem pedig mert a vállalkozónak új Mercedes kell. Kezded kapiskálni Kérdező hogy sok-sok homokszem van a gépezetbe?

Nem lehet 1 nap alatt nyugati körülményeket varázsolni. A gazdaságot fejleszteni, innoválni kell. Ha hascsapásra megnöveled a minimálbért és a bérminimumot a vállalkozások óriási része lehúzhatna a rolót hónapokon belül, ami munkanélküliséghez vezet, és pont azokon a részeken ahol már most is az van. A minimum fizetések növelése nagyon érzékeny dolog, rengeteg olyan munka szükséges ami még a minimálbért sem termeli ki, és jó lenne ezeket nem halálra ítélni egy radikális bérminimum emeléssel, mert akkor tovább romlanának az életkörülmények. Tavaly elsősorban a vállalkozói érdekcsoportok harcoltak azért hogy ne növekedjen a minimálbér, remélem tudod.

Szóval magyar gazdaság: addig nyújtózkodj ameddig a takaród ér. Csak nekünk fél méteres van, innen nyugatra két méteres.

2019. jún. 10. 15:39
 24/41 anonim ***** válasza:
72%

Az alföldön és egyéb falvakkal "körbevet" mezőgazdasági helyeken "lasszóval" kell az embereket összefogni mert egyszerűen nem lehet embert találni például a dinnye vagy paprika stb.. leszedésére napi 10-15 ezerért sem!

Vannak olyan termelők akik maguk és családjuk szedik az epret, dinnyét és vannak olyanok is akik azért szenvedtek jelentős kárt mert nem volt annyi munkaerő aki a gyümölcsöket idejében leszedte volna napi 15 ezerért 8 órába!

Van olyan hely egy közelünkben működő baromfitelepen, hogy a megszűnés fenyegeti mert egyszerűen nincs aki ott dolgozzon 8 órában napi 12 ezerért nettóban.

2019. jún. 10. 20:48
 25/41 mindentudó99 ***** válasza:
64%
Nem értem mi olyan hihetetlen abban hogy értelmes épeszű dolgozni akaró normális melós embert nem lehet már találni 1000 forintos órabérért se? Mert ez az igazság és itt nem szakmunkásról van szó. Nincs már aki dolgozzon aki van az vagy nem akar az Istenért se dolgozni vagy teljesen alkalmatlan mindenre. Nálunk a közmunka is arra van hogy aki nő nem tudja hova tenni a kis gyereket emiatt nem tud eljárni melózni elmegy közmunkára. Mégis csak kap valamit. Napszámos simcs. Tavaj vettem szilvát 1000 forintos órabérért nem szedik a szilvát a magyarok. Ukránt kellett hozni a gazdának.
2019. jún. 10. 20:52
 26/41 A kérdező kommentje:

"Vagy emelek a lángos árán, ami halálos ítélet a konkurencia mellett, vagy több lángost adok el adott idő alatt, ez viszont lehetetlen mert nem én szabom meg ki fogja megkívánni, úgyhogy marad a drágítás, ami nagyon rizikós játék, így is megy a hiszti a drága lángos miatt. Csak épp senki sem gondol bele abba mennyibe kerül egy standbérlés, alapanyagok drágulnak, a személyzetnek növekszik a bérigénye, a munkakörülményeket javítani kell."

Hova drágítanád már azt a fél marék csirízt aminek az előállítási költsége 27ft és eladod 800ft-ért, és ebben már benne van az az 5 liter étolaj is amiben 3-4 évig sütöd a zsírpacnidat?! Azt ne mondd már, hogy nem futná egy béremelésre mikor egy kg 120ft-os lisztből, egy 20ft-os élesztőből és egy fél liter csapvízből kisütsz 12-15db-ot amiért 10 ezer ft-ot rabolsz el a ráfanyalodóktól. Vagy a forraltboros gazembereket is lehetne említeni, és az összes többi vállalkozót is.

2019. jún. 10. 22:42
 27/41 A kérdező kommentje:
Miért dolgozna bárki is 1000ft órabérért mikor egy szar lángost tud venni csak érte?
2019. jún. 10. 22:46
 28/41 anonim ***** válasza:
47%

Jesszus kérdező vagy nagyon olcsó troll vagy, vagy fingod sincs a vállalkozói világról. Inkább nem írok hosszabb okfejtést itt egy cikk, okosodj:

[link]

2019. jún. 11. 01:38
 29/41 anonim ***** válasza:

"Az 53 ezer közmunkás bér pedig még mindig jobb mint a régi 25 ezres segély. Többet is kap kézhez, és nem otthon lopja a napot (vagy a kocsmában) hanem legalább valamit csinál is."

És ki fogja ezt a nagyszerű közmunkát fizetni,amit amúgy nem is emelnek,ha egyre többen mennek ki?

Majd 30% lesz az áfa,csak nehogy már a kocsmában üljön,hanem az árokparton?

2019. jún. 11. 04:31
 30/41 anonim ***** válasza:
51%

"Nem értem mi olyan hihetetlen abban hogy értelmes épeszű dolgozni akaró normális melós embert nem lehet már találni 1000 forintos órabérért se?"

Mert, nem igaz! Aki elég régóta él ezen a világon, az tudj, hogy hazudni bármekkorát lehet mint " hét éve nem találtam senkit tízezerért, aki felássa a kertet" vagy "megszűnéstől fenyegetett csirketelep, ahol 240 ezret fizetnek" -na most ez már csak azért ciki, mert nem túl rég olvastam egy cikket pont egy csirketelepes taggal, aki pont arról beszélt, hogy náluk ilyen 110-120 ezret lehet keresni, de ezzel is boldogok az alkalmazottak, annyira nincs munka vidéken.

Meg jól ismerem azokat az embereket, akik hallanak valamit valahonnan, azt utána továbbadják és a végén megszületnek ezek a nevetséges összegek. Kedvencem az az ismerősöm, aki rendszergazdaként keres nettó 150-t és folyton meséli, hogy bezzeg a betanított munkások kapják a 250-et. Más kérdés, hogy ő sem látott soha ilyen betanított munkást, de dumának nagyon jó egy kocsmázáshoz. Kb. ennyire kell komolyan venni.

2019. jún. 11. 13:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!