Most akkor Orbán úgy van vele, hogy elég az a 93 ezer nettó a szakmunkásnak, a minimálugdíjasnak a 28 ezer, a közmunkásnak az 53 ezer?
Hát én pont az általad emlegetett országrészben nem találtam embert kerti munkára, pedig már 7 éve is felajánlottam 8 órára 10ezret.
Aki akar dolgozni, vagy ért valamihez az ott is talál normális fizetéssel munkát, akár ingázással, ahogy én csináltam, aki meg nem is keres, az pont annyit érdemel, vagy még annyit sem.
Pontosan ki van számolva az a 45-49% körüli választópolgár akikre szüksége van a hatalom megtartásához. Egy részük a jelenlegi rendszer haszonélvezője. Mások rettegnek a migránsoktól meg brüsszeltől. Van aki azt mondja, hogy csak gyurcsány vissza ne jöjjön.
A többi meg kit érdekel. Éljen meg ahogy tud, vagy húzzon el külföldre.
"Ébredj fel ne a kis zugod vetítsd le az országra."
Te meg nyisd ki a szemed és vedd észre, hogy nem csak a nyomi faludból áll az egész világ.
Ez egyre jobb, hisztériázva követelik a fideszesek, hogy ugyan hol keresnek keveset, valaki válaszol, akkor meg jön, hogy nem csak a nyomi falvakból áll az ország.
Végül is haladunk, már legalább nem tagadják a tényét. :-D
(de látom van olyan válaszoló mint 11-es aki máris megidézi a gyakoriverzumot, ahol nem talált kerti munkára senkit ezer forintért hét-nyolc éve, igen és gondolom nincs segédmunkás sehol nettó 250 alatt. :-DDDDD)
Te csökkent értelmű, hol írtam én ezer Ft-ot?
Napi nettó 10ezer, az 7 éve(!!!), csak a munkanapokat számítva is 220ezer nettó!
Nem csodálom,hogy ezzel a szellemi szinttel nyomorogsz!
Nekem ennyi ésszel szenet felhordani nem kellenél.
"Most akkor Orbán úgy van vele, hogy elég az a 93 ezer nettó a szakmunkásnak, a minimálugdíjasnak a 28 ezer, a közmunkásnak az 53 ezer?"
Nem, Orbán, nincs így vele.
Az én véleményem viszont az, hogy aki olyan hülye, hogy azt hiszi a minimálbérnek kell elegendőnek lennie a szakmunkásnak avgy éppen a közmunka bérének kellene annyinak lennien, hogy abból meg tudjanak normálisan élni, az nem is érdemel többet.
Tényleg olyan nehéz megérteni, hogy nem így van?
MINIMÉLbér, még a nevében is benne van. Ez a legkisebb bér, amit egy kis település fatelepén az éjjeli őrnek kellene keresnie azért, hogy ott aludjon a telepen és nem egy szakmunkásnak a havi, fizikai munkájáért.
"Hát én pont az általad emlegetett országrészben nem találtam embert kerti munkára, pedig már 7 éve is felajánlottam 8 órára 10ezret."
Azt te sem gondolod, hogy a felgazosodott putri kertedet valaki dúrni fogja napi 8 órában 10 ezerért, ami egy 4 tagú családnak csupán egy reggeli ára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!