Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Orbán Viktor szobrai a jövő...

Orbán Viktor szobrai a jövő Magyarországán ott lesznek a főtereken?

Figyelt kérdés
István király, Zrínyi, Rákóczi és Kossuth mellett a helye, hiszen hozzájuk hasonlóan megvédi az országot, a nemzetet, hogy magyar maradhasson.

2019. jún. 5. 22:17
1 2 3 4
 31/37 A kérdező kommentje:

Troll?

Teljes komolysággal írtam a kérdést.

Történelmi távlatban ugyan mit számít néhány apródág?

Érdekel valakit, hogy a Rákóczi szabadságharc alatt romlott az egészségügy hazánkban, vagy a Libertás nevű rézpénz milyen gazdasági helyzetet hozott?

Itt történelmi helyzet van, ami a magyarság megmaradásáért folyik, ami mindent felülír.

Egyébként is a statisztika szerint minden téren javulás tapasztalható.

A kivándorlás nem a mostani kormány saját sara, minden kormány esetén létezne, akik ki akarnak menni, azok bármilyen kormány alatt kimennének, mert kint jobban keresnek, ezt csak akkor lehetne megállítani, ha lezárnák a határokat, ahogy a kommunisták tették.

A legtöbbjük hazajön, ahogy én is tettem, mert itthon háromszobás lakásom van, kint meg tömegszállásokon laktam, elég vacak munkáim voltak, bolt, hogy két évig nem is hallottam magyar szót, csakis pénzért voltam kint, de végül meguntam és hazajöttem, egészen más itthon, mint kint, csak egy kis zsozsó kell hozzá és mindjárt minden oké.

Isten ments a sok arabtól, meg négertől, menjen ki, aki nem tapasztalta meg őket és kóstoljon bele a jóba.

2019. jún. 7. 00:04
 32/37 anonim ***** válasza:

Nem a 18.században vagyunk, egyrészt fölösleges évszázadokra visszamenni, mert akkor kitérhetnénk arra is, hogy egy ilyen miniszterelnöknek és kormánynak annak idején mi lett volna a fejével...azért a migrációt ne hasonlítsuk már egy szabadságharchoz, te jó ég...ennyire ne torzítsd a valóságot. Itthon közelében sem vagyunk és nem is voltunk háborús körülményeknek, akkor sem amikor a Keletiben voltak a migránsok, és nem, nem a vezetőnknek hála, hanem mert átutazóban voltak itt, nem is akartak itt maradni. Mellesleg már régen vége a bevándorlási hullámnak. De nembaaaaj.

De ha a migráció elleni “harc” miatt van fos állapotban az egészségügy, akkor mondjuk azt a temérdek sok milliárdot amit stadionokba öltek, szétosztogattak, lenyúltak, miért nem lehetett az egészségügyre, oktatásra fordítani? Miért külföldön építtet a kormány kórházakat, templomokat, iskolákat, miért nem a saját hazájában? Miért volt fontosabb többek között egy 3500 fős stadiont építeni egy olyan településre, aminek a lélekszáma 2000 alatt van és amiről a miniszterelnök előtt kb.az ország legalább fele nem hallott? Ja, nyilván azért mert az építkezésekből lehet a legtöbb pénzt lenyúlni, a javuló egészségügyből nem profitálnak, ahogy abból sem ha minél több értelmiségi generációt nevelnek, hiszen tudjuk, hogy a támogatóik többségét 1kg krumplival és Erzsébet utalvánnyal meg lehet venni.

Hogy lehet létjogosultsága egy olyan pártnak kormányozni, ami az emberek félelméből él, ráadásul gerjeszti is? Még programjuk se volt könyörgöm..az, hogy állîtsuk meg Brüsszelt, ez veszélyes, nem program. És hiába jön itt bárki a 2/3-dal, amikor a választási rendszert direkt úgy alakították ki, hogy nekik jó legyen. Az, hogy megvédte az országot az illegális bevándorlóktól máris felmenti minden bűn alól?

De le lehet ezt bontani egyénekre, hogy jobban érthető legyen: Te állítanál szobrot egy olyan embernek, aki(k):

- egy családtagod gyógyítására fordított pénzből inkább építene magának egy házat?

-az évekig gyűjtögetett pénzedet ellopná, hogy az ő pénztárcája duzzadjon jobban, azért mert csak?

- minél nehezebbé tenné a gyerekednek, hogy azt tanuljon, amit szeretne?

-bevarrná a szádat, ha nem értesz vele egyet?

Az a baj, hogy akik mellettük vannak, a migráción és Brüsszelen kívül semmi mást nem tudnak felhozni. Ja meg a statisztikákat, ami szintén röhejes hiszen az is köztudott, hogy ezeket kormánypárti hivatalok készítik zömében. Papíron fejlődés van, csak a gyakorlatban nincs. Ezzel szemben akik bírálják a kormányt, ezer és egy ellenérvet tudnak felhozni. Én írtam a #18-as választ, úgyhogy nagy szeretettel várom, hogy mondj valami indokot az ott felsorolt tények kialakulására, itt is feltettem a kérdést, ezekre is jöhet az ÉRTELMES, MEGALAPOZOTT válasz.

2019. jún. 7. 00:37
 33/37 A kérdező kommentje:

"Mivan a magánnyugdíj pénztárakkal?"

Mi lenne? Úgyis ellopták volna a pénztárosok a zsozsó, aztán csődbe mentek volna, a legötbb helyen folyamatosan felélték a pénzt, örülhettek a betétesek, hogy a sima nyugdíjat mégis kapják majd utána.

" Elios ügy?"

Elkészült a világítás, vagy nem? Bevallom, nekem sem tetszik, de a lopás szó azért túlzás.

" Felcsúti kisvasút, amit a kutya se használ?"

Dehogynem, használják, csak nem mindig sokan, jobb propaganda kellene neki, Az úttörővasút se volt soha rentábilis, van ilyen, többet vártak tőle.

" 4es metró?"

Az a DK sara, meg talán a Demszkié, azok tömték meg belőle a zsebüket.

" Mészáros?"

Már az Mszp idejében teli volt a bukszája, sikersztori, így lehet pénzzel pénzt csinálni, bár nekem is menne.

" Médiabirodalom? Médiatörvény?"

Már Richelieu is rácsapott az első újságra, ami megjelent, a kormánynak is kell szócső, bár elismerem, túlzásba viszik a propagandát és hitványak a műsorok, de majdnem ugyanaz megy ellenzéki oldalról is, alig van különbség. Engem főleg a műsorok silánysága zavar, politikát alig nézek, még a híreket is inkább az internetről veszem.

" Beköltözünk a Várba milliárdokért?"

Mindenhol külön van a kormány a Parlamenttől, semmi gond ezzel, aztán meg egy felújítás pénzbe kerül, egy színház, vagy egy jelentős hivatal sem két fillér. Ott fogadják a külföldieket, repi célja is van.

"Választási törvény módosítása?"

Szabályosan tették, nem? Az ellenzéknek is hasznos lehetne esetenként, csak össze kellene fogniuk, vagy önkontrollal csökkenteni a pártocskák számát

" Letelepedési kötvények?"

Alapvetően nem lenne probléma, mert egyrészt nem koldushadak jönnének hozzánk, akikre pénzt kellene pocsékolni, de bevallom az nekem sem tetszik, hogy a Rogán zsebre teszi, vagy lehet, hogy ebből finanszíroznak Fideszes dolgokat, ez sötét ügy, kétségkívül.

" Plakát helyek megvásárlása?"

Ezzel mi a gond?

" Hol van a független magyar bíróság?"

Nem teljesen független, köti a törvénykönyv és a törvények.

" Határon túli magyarok szavazati joga?"

Magyarok, nem?

" CEU?"

Nyugodtan teljesíthette volna amit a kormány kért, egy csomó külföldi egyetem megtette.

" MTA?"

Na azt ismerem, olyan pocsékolás megy ott (és csak látszateredményeket produkálnak), hogy az elképesztő. Lehet, hogy finomabban kellett volna intézni, de teljesen jogos az elvárás, hogy valamilyen eredményeket is felmutassanak.

" Az egyházak politikai szerepvállalásra kényszerítése?"

Az egyházak mindig is vállaltak politikai szerepet, mikor többet, mikor kevesebbet. Nem csípem egyébként az egészet, nem vagyok vallásos.

" Devizahitelesek (amiről ki is mondták, hogy át lettek verve)?"

Nekem is van, de akkor jól jött, azért vettem fel, mert elváltam és kifizettem az asszonyt, de még a másik érában vettem fel a zsozsót, a Fidesz csak kármentést próbált ez ügyben, nem az ő saruk, a bankoké.

" Paks2?"

Valahonnan kell energiát szerezni.

" Központosítások? Zaid Naffa? Kamupártok létrehozása? Alaptörvény?

Nem tudom, itt mire gondolsz?

"Tankötelezettségi korhatár lejjebb vitele?"

Lejjebb vitték? Kevés embert érinthet, úgy látszik a szamarakat nem akarják kínozni az iskolapaddal és pénzt sem akarnak rájuk pocsékolni. Ha valaki többször osztályt ismétel, annak felesleges gyötörnie az agyát, menjen lapátolni, ahhoz nem kell ész.

Ja, kamupártok? Arra célzol, hogy a Fidesz hozza ezeket létre? Melyikre gyanakszol, A dk, az Mszp, a jobbik, az lmp, vagy a momentum? Esetleg a mi hazánk, vagy a kétfarkú kutyák?

2019. jún. 7. 15:38
 34/37 anonim ***** válasza:

Én értelmes, megalapozott érveket vártam, de ezek között egy sincs. Csak azokat válaszoltad meg, amikre vissza tudtál vágni, nem érveket hoztál és szerintem fogalmad sincs, mit csinál ez a kormány, hogy amiket felsoroltam azokkal mi a probléma..Amikre nem válaszoltál, arra még hasonló válaszokat se lehet mondani, tudom én. Egyébként nem leptek meg a válaszaid, mert tipikusak. Szívből kívánom, hogy ne kelljen átélned, hogy egy szeretted az orvos-nővér hiány és az egészségügyben uralkodó állapotok miatt haljon meg. De ahogy látom az sem érdekelne, hiszen a Rákóczi szabadságharcban is sz*r volt a helyzet. Hát még ugye Szent István idejében, meg hát a kőkorszakban főleg.

Egyik párt mellett sem állok ki, maximum egy-egy elképzelésük mellett, nekem mindegy kitől származik, ha az értelmes és előremutató..Szomorú, hogy hiába kezdeményeztem értelmes, fröcsögés mentes vitát, de legalább újra rájöttem, hogy fegyvertelennel szemben leállni nem szép dolog, úgyhogy be is fejeztem, mert rendes válaszokat itt sem kapok.

2019. jún. 7. 15:52
 35/37 A kérdező kommentje:

" egy szeretted az orvos-nővér hiány és az egészségügyben uralkodó állapotok miatt haljon meg."

Most mégis, ha nem zárják le a határokat, mit tehetnek?

Bármelyik párt lenne hatalmon, ugyanez lenne a helyzet, mert az orvosok, nővérek kimennek a jobb fizetésért, mit javasolsz?

Pár dologra nem válaszoltam, de sajnos nincs fogalmam róla, mire gondolsz, magyarázd el, légy szíves.

Azért nem jók a válaszaim, mert rámutatnak, hogy nincs is komoly baj a kormánnyal és főleg az államfővel, akit sárral akarnak egyesek megdobálni?

2019. jún. 7. 16:01
 36/37 A kérdező kommentje:
" Központosítások? Zaid Naffa? Kamupártok létrehozása? Alaptörvény?"
2019. jún. 7. 16:02
 37/37 A kérdező kommentje:

Bocs, véletlenül elküldtem.

Milyen Központosítások? Milyen Zaid Naffa?

Kamupártok létrehozása? - erre válaszoltam, illetve ha ezen felül vannak pártocskák, az nem a kormányt terheli, hanem akik így akarnak könnyű pénzhez jutni, de nincs ezen felül semmi politikai jelentősége, mert alig van szavazójuk.

Melyik Alaptörvény a problémás?

Itt nyilván az a helyzet, hogy időnként komoly változások vannak és azt törvénybe kell foglalni. Ilyen komoly változás a bevándorlás, szerintem helyesen tették, hogy kerítést és jogi határzárat alkalmaznak. Vagy másra gondolsz?

2019. jún. 7. 16:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!