Milyen lesz szerinted Magyarország 2030-ban két évtizednyi fideszes kormányzás után?
Valahol azt olvastam, hogy Orbán 2030-ig tervezi kormányozni Magyarországot.
Kíváncsi vagyok, hogy ti mit gondoltak arról, hogy milyen hely lesz Magyarország 2030-ban, miután két évtizedig a Fidesz volt/lesz a nyertes párt a választásokon.
Élhetőbb lesz az ország, mint most?
Jobb (vagy rosszabb) lesz a közhangulat?
Magasabbak (vagy alacsonyabbak) lesznek a fizetések?
Több gyerek fog születni? Vagy folytatódik az elöregedés?
A kivándorolt magyarok nagy része marad kint külföldön, vagy idővel visszajönnek?
Hm?
Csökken az életszínvonalbeli lemaradás nyugat-európai országokhoz képest, portugálokat, görögöket valószínűleg lehagyjuk, olaszokat beérjük.
Sokan ide vándorolnak Nyugatról az iszlámmentesség miatt. Magyar származásúak, nem magyar származásúak is.
Tovább nő a termékenységi mutató.
A közhangulat mindezek miatt kissé jobb lesz. De az egészségügyet továbbra is állandóan fikázzák majd.
Kovács húsz éve, 2010 óta nem járt Budapesten. Elfoglalta a munka, beilleszkedése az új társadalomba, családalapítás, jöttek a gyerekek, soha nem ért rá. Már angolul gondolkodott. De most visszatért, egy régi osztálytársa temetésére, aki ellátás hiánya miatt hunyt el tüdőgyulladásban.
Nagyot zökkent a gép, mikor az automatika letette az Budapest Orbán Viktor International Airport hepehupás, kátyús
leszállópályájára. Hideg levegő csapta meg, az ég ólomszürke, baljós árnyalatú volt.
Hatalmas termetű, zord arcú egyenruhás pillantott útlevelébe:
- Neve? - dörrent rá.
- Kovács, János - mondta Kovács falfehér arccal.
- Meddig marad a Magyar Köztársaság területén?
- Két... hétig.
- Birtokol bármilyen tárgyat, írást, eszközt amellyel megdöntetni szándékozik Pártunk és Vezetőnk nép által adományozott hatalmát? - darálta a kötelező szöveget az egyenruhás.
- Nee..em. Nincs.
- Tagja - e, tagja volt - e, illetve szavazott - e valaha ellenzéki pártnak, pártra?
- Nem...
- Mehet. Következő!
A buszmegálló felé vonszolta bőröndjeit, majd bezörgött a megállóba egy negyvenéves Ikarus, füstöt okádva, hiszen alkatrész híján, széntüzelésre alakították át az ősrégi járművet.
Leroskadt a szakadozott műbőr ülésre, majd csörögve meglódult a kék szörnyeteg. A város kétségbeejtően festett. Omladozó vakolatú házak. Mindenhol a TEK állig felfegyverzett katonái járőröztek. Emberek, járművek elvétve voltak az utcán. Hatalmas Orbánt dicsőítő, idealizált plakátok, jelszavak.
Egyszer csak nagyot fékezett a busz egy katonai ellenőrző pontnál. A sofőr kinyitotta az ajtót. Egy állatian durva vonású TEK pribék lépett fel a járműre. A busz mellett tucatnyi katona teljes menetfelszerelésben.
Egyből Kovács felé indult.
- Maga most leszáll! - mutatott rá.
- De kérem, nem csináltam semmit.
- Pofa be, és indíts. - karjánál fogva úgy penderítette le Kovácsot, hogy az arcra esett a busz lépcsője előtt. A rozsdás kocsi elpöfögött. Vérző orral tápászkodott fel.
- Én kérem nem csináltam semmit! Én brit állampolgár vagyok!
- Maga hazudott a reptéren. Ezért felelni fog!
- Én? Én nem hazudtam. - Majd egyszerre mindent megértett. 2010. Emigrációja előtt. A DK - ra voksolt. De hát...Az húsz éve volt...Nem tudhatják...Igen, a választás...És két hét múlva repült Londonba, ahol azt a mosógatói állást kapta. Rég volt...
A katona egy papírba pillanatott.
- Kovács János, anyja neve Nagy Rozália, született 1985 február 2. Letartóztatom államrendünk megdöbbentésére irányuló kísérlet bűncselekménye miatt. Vigyétek! - intett beosztottjai felé.
A rabszállító páncélautó elindult az Andrássy út felé.....
Milyen lesz ? Katasztrofális !
Jelen tendencia szerint nincs is olyan ágazat amit ne érintene a szakember hiány v a kivándorlás.
Ha előre ugrunk 12 évet add még hozzá a halálozási arányokat is.
Nálunk volt olyan kórházigazgató aki a nővérképző sulihoz jött könyörögni h véletlenül VALAKI nincs e aki akar magyar kórházba dolgozni.
Mer nyílt titok h 95% kimegy azonnal Nyugat EU-ba.
És ez nem hazaárulás hanem a munkakörülmények miatt van.
Az embernek egy ponton "kissé" elege lesz belőle h egy munkakörön belül lesz "szíves" még ellátni v 5 másikat.
Mindezt olyan 130 E-ért. És az emberhiány miatt szabadságot is úgy kap mint ha valami csoda történne.
És mindenhol ez van nem csak az EŰ-ben. Az árufeltöltőknél a boltban, a reptéren ahol a tesóm melózik. Az egész szolgáltatási szektorban. Fodrásztól a cukrászig, buszsofőrök...
Ha találsz is valahol egy szakembert fél évre előre be van táblázva, akkora a munkaerőhiány.
Már bocsánat de ki az a hülye aki azt következteti le h itt 10-20.... év múlva majd eljön a Kánaán ?
A jelenlegi gazdasági rendszerünk is 1000 sebből vérzik. Ennek katasztrófa lesz a vége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!