Támogatnátok-e valamilyen cenzust a választó jogban?
Én olyan teszthez kötném ami azt méri fel hogy mennyire van képben az aktuális politikai helyzettel, Magyarország helyzetével, az unióban és a Földön betöltött szerepéről stb. Tehát tudja hogy kire, miért akar szavazni stb, még egy indoklásos esszét is bevezetnék pl: mit szeretne változtatni az országban miért pont azt, mit vár attól akire szavazott stb.
Én ehhez kötném, nem pedig korhoz vagy IQ-hoz. Szóval igen támogatnám ezt.
22L
Nekem jobb ötletem van, én >mindent< az érettségihez kötnék, beleértve a tankötelezettséget is, és nagykorúnak is onnantól fog számítani az ember, ha már ez a neve. Magyarul senki nem jöhet ki az iskolapadból amíg nincs érettségije, és nem rendelkezhet azokkal a jogokkal, amikkel egy felnőtt ember.
A tapasztalatok is azt mutatják, hogy brutális a munkanélküliség az iskolázatlanok körében, a társadalomnak ilyen emberekre nincs szüksége, nem csak a politikában, hanem gazdasági viszonylatban is kártékonyak. Csak egy kicsit szigorítani és modernizálni kellene a vizsgákat (pl legyen 80% alatt sikertelen), és akkor azon kívül, hogy mindenki egy nagyon magas műveltségi minimummal fog rendelkezni, az egységes oktatás miatt a szakmák tanulása is sokkal átláthatóbb lesz, a jobb munkerőpiaci körülmények miatt az emberek foglalkoztatottsága is fel fog pörögni. Ezzel az összes általad felsorolt cenzust ki lehet váltani. Méghozzá azzal, hogy a rendszerből fog következni, hogy mindenki teljesíti a kritériumokat.
Ha ütődött a csőcselék, akkor nem az a megoldás, hogy kirekesztjük az emberiségből, hanem hogy felemeljük őket.
Támogatom a 3#-as javaslatát, az ilyenek elkerülése végett:
Igen, támogatnám, és igen, akkor is ha úgy húznák meg a határokat, hogy én is elvesztem a szavazati jogom.
Egyébként a legnagyobb haszon az lenne, hogy a politikai kampányok nem a hülyékre és semmirekellőkre lennének kihegyezve egyik oldalon sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!