Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért terjesztik azt sokan,...

Miért terjesztik azt sokan, hogy Magyarországon rosszak a fizetések?

Figyelt kérdés

Nem tudom, hogy az ország többi részén mi van, de Budapesten pl. egy informatikust simán megdobnak kezdőként is a cégek nettó 250 ezer forinttal. És mi kell hozzá? Egy BSc diploma, 1-3 év tapasztalat és néhány értékelhető saját projekt, és már fel is vesznek bárhová. Persze tudom én, hogy könnyebb kimenni külföldre mosogatni, jó magyar mentalitás, hogy menjünk ki külföldre csicskának egy kis pénzért, micsoda ötlet... meg is van a véleményem az ilyenekről. És pont az ilyenek terjesztik azt, hogy itthon rosszak a bérek, holott ez nem igaz, csak tenni is kéne valamit.

Miért hagyjuk, hogy az ilyen fiatalok rosszakat terjesszenek rólunk külföldön?

2019. jún. 4. 12:22
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
100%
Nettó 250 ezer az nagy kevés Budapesten:d
2019. jún. 4. 17:05
 22/51 anonim ***** válasza:
100%
Egy orvos rezidens nettó 120-130.000.-et kap. Ő nem tanult eleget, vagy ezt is magasnak tartod?
2019. jún. 4. 17:08
 23/51 anonim ***** válasza:
100%
#17 a tanár közalkalmazott, tehát az államtól kapja a fizetését. Akkor kitől várja az emelést, ha nem tőlük, te szerencsétlen tökkelütött???????
2019. jún. 4. 17:35
 24/51 anonim ***** válasza:
85%

"No meg van az őszi, téli, tavaszi, és nyári szünet...."

És azt tudod, hogy a napi munkaidő nem 8 óra? Hanem lehet akár 16 óra is? Egy tanári állás nem csak abból áll, hogy bemegyek az órára leadom az anyagot és kész is van. Hanem felkell készülni az órákra, dolgozatokat javítani, értekezleteken résztvenni, valakinek osztálya is van, akkor szülőiértekezletek. Tervezeteket készíteni.

Sőt. Nézzük az Óvodapedagógust. Sokkal többet csinál, mint egy tanár. Olyan tervezeteket kell írni folyamatosan. Mindennapra, minden egyes kis tevékenységből. Előre! A játékokat elkészíteni folyamatosan. Ott is bent maradni sokáig amíg kell.

Ezek iszonyatos melók. Nem csak annyi, hogy bemegyek a munkahelyemre, letudom a 8 órát és megyek haza. És persze a sok-sok plussz időre ami tanításon kívül van nem jár pénz. Tehát, ha 8 órába néznénk a pedagógusaknak a munkaidőt akkor minden pedagógus naponta 1 órát tudna tartani, mert a többi idő másra megy el.

Szóval erről ennyit. Fogalmad sincs, hogy a pedagógusok munkája milyen. Legalább annyi pénz járna nekik most, mint egy osztályvezető főorvosnak. A bölcsösitől az egyetemi oktatóig. Sőt. Akik a kisgyerekekkel foglalkoznak vagy általános iskolában tanítanak még több pénzt adnék. Rajtuk nagyon sok múlik, milyen is lesz a diák és a felellőség is nagyobb....

2019. jún. 4. 18:05
 25/51 anonim ***** válasza:
100%
24: érdekes, ahol anyám dolgozik pont az a szokás hogy mindenki fix idōs szerződést kap júniusig, majd egy újat szeptembertől. Így nyárra nincs fizu.
2019. jún. 4. 18:15
 26/51 anonim ***** válasza:
5%

25.

Mint mondottam volt, van 2 pedagógus is a családban, tehát tisztában vagyok mi mindennel jár az ilyesmi. De aki annyi mindent csinál és még osztályfőnök is, az nem 130-at keres!!!! 😄

2019. jún. 4. 18:16
 27/51 anonim ***** válasza:
100%

24# természetesen idővel emelkedik a fizetés, de a pályakezdő 135 nettó. Kitörölhetem azzal, hogy x év múlva jobb lesz, ha közben évekig nem tudok megélni sehogy, nem tudom fenttartani magam, az alap dolgokra sem futja.. Na meg persze így a gyerek téma is jól kitolòdik, hiszen leszek vagy 35 mire végre talán normális fizut kapok (bár a nettó 200 sem olyan szuper)

A tanàroknàl egyébként szabadság nem nagyon van, az iskolai szünetekben lehet felhasznàlni. De az is összetettebb, mint hiszik az emberek. Ügyeletet tartani, tankönyvet intézni és egyéb teendőket is kell a szünetekben. Gyakorlatilag nem annyit van otthon egy tanár szünetben, mint a gyerekek, van munka bőven úgyis, hogy szünet van.

De igazából lényegtelen ez a része.

De valaki írta az orvosokat, náluk is kb ugyanannyi a rezidensi fizu mint a mi pályakezdőnk. 6 év kőkemény egyetem után.

Oke, hogy később jobb lesz, de akkor is nagyon gáz a dolog és totál elveszi a fiatalok kedvét a szakmàtòl.

2019. jún. 4. 18:21
 28/51 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként a közalkalmazotti bértàblàk nyilvánosak, rá lehet keresni, nem hazudik 24#.
2019. jún. 4. 18:22
 29/51 anonim ***** válasza:
100%

Nos aki PED2 vel rendelkezik és 3-5 évet dolgozott már az nettó 145 ezret keres és így megy felfele, de nem drasztikus. A legtöbbet ped15-el éred el amikor már több, mint 40 éve vagy a szakmában. Szóval ja. IGAZAD VAN nem 135, hanem 10 ezerrel több. Hűha. Budapesten egy albérlet 150 ezer.. tehát a fizetéséből még egy lakást sem tud kibérelni. Gratulálok. Nagyon jó MAGYARORSZÁGON pedagógusnak lenni. Ahogy mondtam. Legalább kezdő fizetésként egy osztályvezető főorvos jelenlegi fizetését kéne adni a pedagógusoknak.

Semmit sem tudsz a pedagógusokról. Nincs is pedagógus a családban. Csak úgy mondod. Fogalmad sincs az egészről. És azt is írtad aki ennyit dolgozik az többet keres. Hát pont, hogy nem.... Muszáj annyit dolgozniuk.. Ahogy mondtam. Itt nem tehetik meg azt, hogy lejárt a 8 óra munkaidő és utána nem foglalkoznak a munkával... De te már mindent tudsz mert van "2 pedagógus a családban".. Ha így lenne akkor nagyon jól kéne tudnod, mennyire nincsennek megfizetve. Mennyire kevés pénzt kapnak, ahhoz képest, hogy ugyannyi munkájuk van, mint egy orvosnak.

2019. jún. 4. 18:24
 30/51 anonim ***** válasza:
100%

"hiszen leszek vagy 35 mire végre talán normális fizut kapok (bár a nettó 200 sem olyan szuper)"

Haha. 18 évesen bemész osztatlan tanárira. 5 év alatt végzel, ha minden jól megy. 23 éves vagy. 40 év munka után érsz el, oda hogy végre egy lakást kitudsz bérelni és a rezsit is fizetni. Tehát 63 éves leszel. 63 évesen már nem lehet gyereket csinálni. Tehát igazából pedagógusként "egyedül" nem lehet gyereket vállalni. Vagy, ha igen... mellette keményen kell dolgozni magántanérként...stb. Vagy, ha örököltél pénzt és lakást tudtál venni akkor már könnyebb...stb. Persze szerencse, hogy az embereknek általában van egy férjük, feleségük így a pénz összeadódik, de még az is kevés. Ketten nem keresnek itthon annyit Magyarországon, mint külföldön egy ember. Borzalmas itt élni, főleg úgyhogy 600km-el arébb meg már nem ez van...

2019. jún. 4. 18:27
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!