Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért terjesztik azt sokan,...

Miért terjesztik azt sokan, hogy Magyarországon rosszak a fizetések?

Figyelt kérdés

Nem tudom, hogy az ország többi részén mi van, de Budapesten pl. egy informatikust simán megdobnak kezdőként is a cégek nettó 250 ezer forinttal. És mi kell hozzá? Egy BSc diploma, 1-3 év tapasztalat és néhány értékelhető saját projekt, és már fel is vesznek bárhová. Persze tudom én, hogy könnyebb kimenni külföldre mosogatni, jó magyar mentalitás, hogy menjünk ki külföldre csicskának egy kis pénzért, micsoda ötlet... meg is van a véleményem az ilyenekről. És pont az ilyenek terjesztik azt, hogy itthon rosszak a bérek, holott ez nem igaz, csak tenni is kéne valamit.

Miért hagyjuk, hogy az ilyen fiatalok rosszakat terjesszenek rólunk külföldön?

2019. jún. 4. 12:22
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
100%

5 éven keresztül tanultam az egyetemen (osztatlan képzésen), hogy tanár lehessek. (real szakos ráadásul, nem volt könnyű).

Havi nettó 135 ezer lenne a fizetésem, ha benne dolgoznék. Természetesen nem engedhetem meg magamnak ezt a luxust, így nem tanítok.

Szerinted jók a fizetések? Amikor egy albérlet 120 megyeszékhelyen is lassan?

Nem lehet mindenki informatikus, de még csak diplomás sem. Nevetséges bérek vannak, ez van.

Egyébként egyáltalán nem áll helyt az àllìtàsod, nem mosogat mindenki külföldön. De ha tegyük fel igen is kva nagy szégyen, hogy mosogatásbòl jobban megélsz, mint itthon szakmàval vagy diplomàval!

2019. jún. 4. 13:51
 12/51 anonim ***** válasza:
92%

11# vagyok, tudom, mindjárt kapom a támadást, hogy minek mentem tanárnak. 18 évesen nem nagyon voltam tisztában a fizetésekkel és hogy mennyibe kerül az élet.

Szívem szerint választottam szakot, nem az eszemmel. Ez van, szerintem a történetben nem én vagyok a hibás és a hülye, hanem az állam, aki egy állítólagos csaladbarat meg gyerek az első országban semmibe nem becsüli a pedagógusokat. És a gyerekek szüleit sem.

2019. jún. 4. 13:55
 13/51 anonim ***** válasza:
90%

Szóval átlag 500 Euró az neked a Nyugati életszínvonal.

Kicsit gondolkozz már el azon hogy miért települt ki innen több mint 1 millió ember ! Mért virágzik a feketézés, mért jár a fél ország 10+ éves kocsikkal.

Üdv a magyar valóságban.

Az meg csak pluszba sírva röhögős hogy a Kormány hitelekkel akar gyerekeket csináltatni.

2019. jún. 4. 14:00
 14/51 anonim ***** válasza:
87%
Ha átlagolom mészáros, garancsi meg az én fizetésem kiderül hogy hogy mindhárman baromi jól élünk.
2019. jún. 4. 14:16
 15/51 anonim ***** válasza:
79%

"Az meg csak pluszba sírva röhögős hogy a Kormány hitelekkel akar gyerekeket csináltatni."

Az a gáz, aki felvesz ilyen hiteleket..... Úgy belefognak bukni. Ez is csak lehúzás az állam részéről.. "Valakik" ebből iszonyatosan gazdagodnak... És fognak is. Mi lesz, ha nem jössz össze a három gyerkőc? Na meg azt a három gyerkőcőt el is kell tartani. Megér valakinek 10 milliót, hogy 3 gyereket szüljön? Hát ne haragudjatok, de aki ilyen hitelt vesz fel és "GYÁRTJA" a gyerekeket az szégyen. Egy gyerek nem azért, kell hogy hitelt kapjunk. Amúgy a gyereket fel is kell nevelni. Amire a 10 millió nem elég, hiszen azt amúgy is lakásra veszed fel. De 10 millióért milyen lakást veszel? SEMMILYET. Főleg nem, hogy 3 gyerek és 2 felnőtt éljen benne.

Nekem majd akkor lesz gyerekem, ha megtudom magamtól teremteni a megfelelő életszínvonalat és már saját házunk lakásunk van HITELMENTESEN! van félrerakva pénz is.. Na akkor eltudunk azon gondolkozni, hogy legyen gyerek. Persze véletlenül becsúszhat. Hát akkor ugyanúgy felneveljünk, nem fogjuk azért eldobni vagy nem szeretni csak annyi, hogy nem terveztük be. Mellesleg 3 gyereket nem is akarnék ebben a világban felnevelni... Maximum kettő, de lehet az is sok már.

És tényleg... aki a kormány miatt csinál most gyereket na az... kösse föl magát inkább.

2019. jún. 4. 14:21
 16/51 anonim ***** válasza:
96%

"Persze tudom én, hogy könnyebb kimenni külföldre mosogatni, jó magyar mentalitás, hogy menjünk ki külföldre csicskának egy kis pénzért, micsoda ötlet... meg is van a véleményem az ilyenekről. És pont az ilyenek terjesztik azt, hogy itthon rosszak a bérek, holott ez nem igaz, csak tenni is kéne valamit.

Miért hagyjuk, hogy az ilyen fiatalok rosszakat terjesszenek rólunk külföldön?"

Inkább az a kérdés, hogy miért terjesztesz valótlanságot. Negyed-, félévente előjön, hogy külföldre csak mosogatni mennek ki az magyarok. Nekem több rokonom is kint dolgozik és senki sem mosogat, hanem szakmájukban dolgoznak

" Budapesten pl. egy informatikust simán megdobnak kezdőként is a cégek nettó 250 ezer forinttal."

Ami azt jelenti 375 940 Ft bruttó fizu havonta, évente bruttó 4 511 280‬ Ft, na ennél a nővérem informatikusként kb 10 millióval többet keres évente, ha a barátjával együtt nézzük a keresetüket, akkor kevesebb, mint másfél hónap alatt megkeresik a te éves fizetésedet.

2019. jún. 4. 14:25
 17/51 anonim ***** válasza:
6%

11-12.

Elég szomorú, ha tamár létedre az államtól vállalod a boldogulást.

Mellesleg nálunk (falun) úgy oldotta meg az önkormányzat 2 ifjú tanár alkalmazását, hogy bérelt nekik egy 3 szobás lakást, mivel 70-80 km-ről csábította ide őket az iskolaigazgatója. Most pontosan nem tudom, hogy ezért ők jelképesen havi együtt fizetnek 10 eft-t, vagy külön-külön? Gyümölcsössel teli kert jár hozzá, amit használhatnának, de a közmunkások járnak oda metszeni, és kaszálni, ha idejük engedi..,, Nyári szünetben pedig hazahúznak a szülőkhöz, meg eljárnak bulizni. Mivel fiatalok. És ők is sírnak, hogy kevés a pénz, mert a keresetükből el se jutnak az összes jelentősebb fesztiválra.

Gyanítom, hogy ha dupla fizetést kapnának, akkor sem lennének megelégedve.... Mondjuk az is igaz, hogy nem hallani tőlük, hogy inkább kimennek Ausztriába mosogatni....

2019. jún. 4. 15:12
 18/51 anonim ***** válasza:
100%
Az ingyen lakás jó dolog, de pedagógusoknak 600 ezer nettónál indulna az emberi fizetés a jelenlegi árak mellett.
2019. jún. 4. 15:36
 19/51 anonim ***** válasza:
100%

"Elég szomorú, ha tamár létedre az államtól vállalod a boldogulást."

Gondolom arra gondoltál, hogy az államtól várod a boldogulást.

Mégis kitől várja, ha nem a munkáltatójától a jobb fizetést és körülményt?

2019. jún. 4. 15:59
 20/51 anonim ***** válasza:
100%

17# nem várom az államtól a boldogulàst. Tanítok jelenleg is, de nem állami iskolában, ami az álmom lett volna.

Igazából az állam tudna tenni érte, hogy jelentős béremelés legyen és pàlyakezdőként se kelljen, hogy anyàdék tartsanak el. Mert mint írtam, nettó 135 ezerből nem lehet egyszerűen megélni, még kisebb faluban sem.

Ilyen ingyenes lakhatàsròl én még nem halottam. Bár szerintem nem lenne szükség rá normális fizetés mellett.

Egyébként az egyetemről a barátaim ha állami suliban helyezkedtek el, akkor végig toljàk a nyarat is, hogy ne haljanak éhen kb.. Egyik barátnőm gyakorlatilag az összes nagyobb fesztiválon pultozik.. Elég gáz szerintem az országra nézve, hogy pedagógusként erre kényszerül.

De persze nem csak rólunk van szó, ezernyi àg panaszkodhatna, hogy nincs megbecsülve.

Az informatika karon egyébként képtelenség úgy végezni, hogy nem érdekel, csak a pénz motivál. Munkában sem lesz az ember olyan hatékony, mint az, aki szenvedélyből csinálja. Már csak ezért is hülye példa a kérdésben. Na meg arra nem lennék olyan büszke, hogy 1 szak van kb, amivel tuti jól keresel.

2019. jún. 4. 16:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!