Mit szólnál hozzá hogyha Magyarországon apartheid rendszer lenne?
Tudom hogy nem lehetséges a mostani körülmények között, csak eljátszottam a gondolattal, hogy mi lenne hogyha a magyarok elsőrendű állampolgárok lennének, a többiek viszont másodrendűek.
Hasonlóan a régi dél-afrikai vagy a jelenlegi izraeli modellhez, faji/származás alapján történne a besorolás.
Nektek mi a véleményetek erről?
- És ez hogyan, mi alapján működne? -
Nekem ez a kérdés jut eszembe először. Merthogy jelenleg pl. én is vallhatom magam valamilyen nemzetiségűnek, sőt cigánynak is. De hasváb falucskában élnék, lehetnék magyar is, megtagadva a nemzetiségem.
Ez a származás kérdése is érdekes volna, hiszen aligha akad olyan magyar ember, aki valóban színmagyar, akinek egyetlen egy más nemzetiségű őse sincs.
(Például nekem felvidéki kisnemesek apai részről, nos... biztos akad egy-két szlovák is, szegről-végről, míg anyámék felől szerbekről is lehet szó. Mégiscsak, dédapáim vonaláig visszafejtve magyarnak vallotta magát mindenki.)
Aztán a vallási különbségtevés is furcsa volna, ha ehhez kapcsolnánk.
És a kérdésedhez és a leíráshoz kapcsolódva még: a "faj" szót nem szeretem, mert állítólag egy faj van, az pedig a Homo sapiens sapiens - ezen belül fajták, rasszok vannak: europid, mongolid, stb.
Szóval én nem örülnék az ilyen rendszernek, elég nagy kavarodást és ellenségeskedést, káoszt szítana. Arra pedig épp nincs szükségünk, ha közös jövőn, fennmaradáson és szellemi építkezésen gondolkodunk.
Nem azért ellenezném az elképzelést, mert húdenagy szocilibsi akárki vagyok: bonyolult, és afrikai példán is láthatjuk - nem életképes, kirekesztő és későbbi problémákat előidéző rendszer.
"mi lenne hogyha a magyarok elsőrendű állampolgárok lennének,"
Mivel a külföldi hatalmak ezt elleneznék,nagyon nem tenne jót az országnak.A forint romlana,a külföldi tőke elhagyná az országot és mindez az életszínvonal romlásához vezetne.Lehetne itt játszani a "nagy magyart",csak hát akkor kicsit "szolidabb" életvitellel.Mivel azt írtad,hogy csak eljátszottál a gondolattal,nem mondom azt, hogy hüje vagy,de vannak akik ezt komolyan gondolják.Az ilyenek egyszerűen nem képesek gondolkodni,mert az indulataik előbbre vannak,mint a következetes gondolkodás-képességük.
Tilos utálni!
Muszáj szeretni!
Tilos utálni!
Muszáj szeretni!
Leszbikus, nigger, Lakatos, Roth
Buzeráns, narkós, oláh és tót
Az idegen szép!
Az idegen jó!
Az idegen szép!
Az idegen jó!
ez egy baromság!
azon az alapon kreálnál egy rendszert a maga minden hibájával és bürokráciájával, hogy visszaszorítsd a cigányságot,...ugyanis ha jól értem, erre menne ki a dolog lényege.
egészen egyszerűen a büntető törvények szigorítására lenne csak szükség,a büntetőeljárások felgyorsítására, és a börtönök szanatórium jellegének megszüntetésére.ha MINDEN (és nem csak cigány) bűnöző aki 2000 Ft értéket meghaladó vagyon elleni bűncselekményt, vagy bármiféle testi sértést követ el, be lenne vágva a sittre ahol napi 12 órát dolgoztatnák, a visszaesőket 10-15 évekre ítélnék,a gyilkosokat pedig rövid úton felkötnék, akkor egyből megszűnne ez a gond, nem kellene hozzá apartheid!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!