Szerintetek jó ötlet lenne bevezetni azt amit pl Belgiumban van Magyarországon is hogy aki nem megy el szavazni az pénzbírságot kap?
Nem.
Aki nem követi a politikát meg nem is érdekli és csak elmenne véletlenszerűen szavazni anélkül, hogy tudná mire és miért szavaz az problémás lenne.
"Aki nem követi a politikát meg nem is érdekli és csak elmenne véletlenszerűen szavazni anélkül, hogy tudná mire és miért szavaz az problémás lenne."
Azért ezt félre érted, én éltem ott, nem választani kötelező, hanem elmenni. Ugyanúgy szavazhatsz érvénytelenül, választani sem kell, csak meg kell jelenni és be kell dobnod a szavazatodat. Ezt én már csak azért is támogatnám, mert akkor a politikusok nem tudnának ilyeneket mondani, hogy "Az is velünk volt, aki otthon maradt."
Így nem.
Én azt vezetném be, hogy aki mondjuk 5-ször egymás után nem megy el szavazni, az kikerül a névjegyzékből, és csak előzetes regisztráció után kerülhet be újra.
Az elv jó, hisz az állampolgároknak kellene, hogy legyen ilyen irányú kötelességük is. És, ha nem tetszik a választék, vagy bármi okból csinálhat érvénytelen szavazatot is.
De jelen politikai helyzetben, nem célszerű! Már most egyesek, napok óta azt a választási csalást bizonygatják, amely választás még csak holnap fog megtörténni, papíralapú és minden egyes szavazókörben ellenőrizhető, bármely párt által.
Most akkor mit tennének, ha keletkezne 2 millió érvénytelen szavazat??? 😄
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!