Miért ilyen rossz a munkások helyzete Magyarországon? Mikor lesz megbecsülve a kétkezi munka?
Ott tartunk, hogy vidéken lassan vadászni kell a normálisan dolgozó szakembereket, és szakmunkasokat, legyen szó szinte bármiről. Eközben a fizetés semmit nem ér, a munkások munkakörülményei sok helyen siralmasak. Mivel a kisebb maszek vállalkozások dögledeznek ezért nagyobb cégek vették át a munkák legjavát, ami azért baj, mert ott pont az van a legnehezebb helyzetben, akire épül az egész vállalkozás, a munkásokra.
Ezentúl a társadalom is lekezelő, az emberek csak "proliként" gondolnak rájuk, ha azt mondom kőműves, vagy segédmunkás, az emberek a kocsmában ücsörgő Lajosbára asszocialnak, eközben ugyanaz a munkás Angliában megbecsült ember lenne, anyagilag is. Eljutunk valaha arra a szintre mi is? Legyen szó társadalmi, és politikai értelemben.
Angliában mindenki többet keres, ugyanakkor arról már nem vagyok meggyőződve, hogy egy ottani kétkezi munkás bére közelebb lenne egy diplomáséhoz mint nálunk.
Nekem kicsit ez a szomszéd fűje mindig zöldebb effektusnak tűnik amit írsz.
A segédmunkás...
...de ha ez vigasztal, irodákban is sok minimálbéres közfoglalkoztatott dolgozik
3.
Aki kint betonozik az utakon és valóban végigdolgozza a 8-10-12 órát, akár 6 elemivel, az 2000ft/óra alatt nem szegődik el még lapátosnak sem. Egy jó gépkezelőt, pedig 2500-3000 alatt, lasszóval sem lehet fogni!
"segédmunkás alkalmazott minimálbér körül mozog"
Érdekes, én megkeresem a 200-at, mindezt Borsodban.
Szakik 300 körül keresnek.
"aki megbecsüli magát"
Az képezi magát.
Villanyszerelő, klímaszerelő, burkoló, gázszerelő, vízvezetékszerelő stb, hülyére keresi magát és egyáltalán nem nehéz fizikai munka.
A segédmunka viszont az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!