Gondoltátok volna, hogy Orbánt fogadja az amerikai elnök?
"Orbán Viktor nagyon jó munkát végzett, biztonságot teremtett Magyarországnak'
Ezt mondta Donald Trump, így már a kételkedőknek is világos kellene hogy legyen, hogy jó amit Orbán tesz, és elismert. Volt már Trump-nak pár ilyen megnyilvánulása is még például: [link] Nem hiszem hogy volt még egy olyan elnök akit Amerikában is ennyire elismertek! Sokaknak fáj ez tudom!
"Mindenki tudja a politikában, hogy ha Orbán fizet is valamit Amerikának, az csak gesztus lesz, igazából Kínával és Oroszországgal van szorosabb viszonyunk, ezt számtalanszor bebizonyítottuk."
Elég jelentős mértékű pénzt fizet, és nem csak gesztus képpen. Egy komoly üzlet lesz, és az amerikai kapcsolatok elmélyítése a cél. Szerintem túlbecsülni sem pedig lebecsülni nem kellene az amerikai elnököt és a szavát, mert nagyon jelentős befolyással rendelkezik. Nem engedheti meg azt magának, hogy csak egy mini ország elnökével csak úgy találkozzon egy gesztus miatt!
"Sokaknak fáj ez tudom!"
Valami tényleg fáj, de nem az, hogy trump és orban mennyire jó elnökök.
"Nem engedheti meg azt magának, hogy csak egy mini ország elnökével csak úgy találkozzon egy gesztus miatt!"
Akkor a másik 22 európai országgal mi újság? Mindegyikkel külön, kiemelt célja van/volt?
"Szerintem túlbecsülni sem pedig lebecsülni nem kellene az amerikai elnököt és a szavát, mert nagyon jelentős befolyással rendelkezik. "
Én kifejezetten Trump személyéről beszélek, nem pedig az elnöki titulusról és az azzal járó befolyásról. Trump maga egy jóval egyszerűbb ember, amit számos kollégája is csak megerősíteni tud.
"Elég jelentős mértékű pénzt fizet, és nem csak gesztus képpen. Egy komoly üzlet lesz, és az amerikai kapcsolatok elmélyítése a cél."
Eddig is szubjektív voltam, kissé elfogult is, hisz sem Orbánt, sem Trumpot nem szívlelem, de szerintem objektíven is kijelenthetjük, hogy a fegyverüzlet az nem igazi üzlet. Amerika a második világháború óta a világ legnagyobb legális fegyverdílere. Kb. 100 országot lát el jelenleg is fegyverekkel Amerika, tényleg azt hiszed, hogy most ki fogunk emelkedni, egy egyszeri vásárlástól?
Azért is vagyok kételkedő, mert az új amerikai nagykövet is azzal jött hazánkba, hogy milyen rossz az itteni médiahelyzet és a CEU ellehetetlenítése, de miután megkötöttek egy fegyverüzletet, hirtelen sokkal békésebb lett. A fegyverkereskedelem sosem jelentette a kapcsolatok elmélyülését tapasztalatom szerint.
"Akkor a másik 22 európai országgal mi újság? Mindegyikkel külön, kiemelt célja van/volt?"
Trump simán kihagyhatott volna minket, hogyha nem jelentenénk jelentős politikai tényezőt. Volt velünk célja, mivel egy komoly üzletet kötnek, és az amerikai kapcsolatok elmélyitésének egy kezdeti lépése. Tervek szerint a két politikus az energiabiztonságról, a védelmi együttműködésről, a kétoldalú kapcsolatokról, valamint a regionális biztonsági kérdésekről egyeztet. Azokat a kijelentéseket sem kellene semmibe venni, amit saját maga mondott. Ha pedig valóban olyan lenni, mint amennyire te lebecsülöd, nem lehetne neki ennyire jelentős politikai befolyása. Márpedig van, és jelent valamit a szava.
Annak idején Kossuthot igazi ovációval fogadták Amerikában:
"1851. december elején New Yorkban, a fellobogózott utcákon ezrek tolongtak, hogy köszöntsék Kossuth Lajost. Sokan George Washington megtestesült szellemét látták a magyar szabadságharcosban. 1851. december 30-án érkezett meg Washingtonba, másnap, Szilveszterkor fogadta őt a Fehér Házban az USA elnöke, majd január 5-én a szenátus, január 7-i ülésén pedig a kongresszus két háza köszöntötte."
Orbánra tokkal-vonóval csak 50 perc jutott...
Azért jól látható az ellenzékiek kínlódása. Szórakoztató, tényleg.
Kezdetben ment a habverés, hogy Orbán még arra sem jó, hogy találkozzon vele az amerikai elnök. Hogy az mennyire fontos lenne, meg mit is jelent, mennyire jelentéktelen is Orbán, hogy nem is hívják meg.
Most, hogy ott van, hogy találkoznak, meg jön a szöveg arról, hogy mindezt Orbán akarta, semmi jelentősége, csak megvásárolta a találkozót meg hogy Orbánék tették magasra a jelentőségét, de amúgy lényegtelen.
Viccesek vagytok, tényleg.
"Ha pedig valóban olyan lenni, mint amennyire te lebecsülöd, nem lehetne neki ennyire jelentős politikai befolyása. Márpedig van, és jelent valamit a szava."
Még mindig kevered a szezont a fazonnal. Trumpnak óriási jelentősége van a világpolitikában, de ez nem másítja meg a tényt, hogy egy idióta, akit sorra hagynak el a kollégái, vizsgált ki az FBI, idézte elő az amerikai történelem legnagyobb kormányleállását, lépett ki a klímaegyezményből mert ő, egyszemélyben nem hitt benne stb. stb.
De ez az én véleményem, szerintem fentebb nagyon diszkréten ki is fejtettem, úgy, hogy nem is rejtettem véka alá, hogy esetleg elfogult vagyok. Az, hogy pártszimpátiából lepontoztok pedig semmit nem másít a valóságon.
De kérdező, ha komolyan gondolod, hogy most el fog mélyülni a kapcsolatunk Amerikával, akkor megtudnád mondani, hogy ez miben fog kimerülni? Mi fog történni, miután vettünk néhány fegyvert? Lesz még egy találkozója Orbánnak? Amerikai cégek fognak ide betelepülni? Kapunk valamit támogatást? Ezúttal nem fog az amerikai nagykövet panaszkodva elmenni? Mi fog történni? Mit fog jelenteni számunkra ez az egész? És honnan tudhatjuk majd, hogy volt e bármi köze is a Trumppal való találkozáshoz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!