Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Valamit nem értek: ha annyira...

Valamit nem értek: ha annyira rosszul élnek az emberek, akkor miért vannak tömve a plázák, szupermarketek vevőkkel, akiknek tele a kosara? Miért nem lehet már csütörtökön délután bemenni egy boltba, mert annyian vannak?

Figyelt kérdés
Valami nem stimmel.
2019. máj. 8. 13:27
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
62%

"Gondolom, ez most sokaknál kiütötte a biztosítékot, hogy nem fikázok mindig mindent."

Szerintem a kutyát sem érdekli, hogy te most kit fikázol és kit nem, de írd meg nyugodtan, hogy akkor vagy elégedett, ha valaki ezt teszi.

2019. máj. 8. 14:33
 12/27 anonim ***** válasza:
Nem egy 7000 forintos farmer a drága, ezek kis dolgok. Az hogy valakinek nincs pénze az egy tág fogalom, lehet hogy 150-ért könnyű okos telefont venni nettó 200ezres fizetésből, de amikor van egy hobbid, amire kell a pénz de nem keresel olyan jól, akkor már nehéz.
2019. máj. 8. 15:14
 13/27 anonim ***** válasza:
91%

Igazából azt látod meg amit látni akarsz. Van egy százalék aki most jelenleg egészséges, keresett szakmája van és nincs nagy adóssága. Ők fogyasztanak.

Aztán, ha más vidéken nézelődsz a lepukkant panelok táján, az 1-2 milliós vályog házakban ott mást látsz.

Egyet ne felejts el, aki most egészséges és jól keres az nem egy vég nélküli állapot. Elég egy baleset, egy betegség, egy 0-24 órában ápolásra szoruló rokon, beteg kisgyerek és vége. Persze őket nem fogod látni a plázákban.

Autó is sok van, de igen sok közöttük a munkás autó. Meg a munkahelyek se úgy helyezkednek el mint 30 éve, a tömegközlekedés nem mindenhol igazodott hozzá.

Csalóka dolog ez. Van aki jól él, van aki nem. Meg van aki épp most veri el amire később szüksége lenne.

2019. máj. 8. 15:15
 14/27 anonim ***** válasza:
Én minden plázát gazdag külföldi egyetemistákkal látok kitömve, meg kuponnal óccsóra vadászó magyar csórókkal.
2019. máj. 8. 15:57
 15/27 anonim ***** válasza:
92%

Kérdezö.

A jólét relatív.

Egy tipikus példa.

30 éve ha valakinek volt egy trabantja vagy egy zsigája (vagy közte valami) már szuper volt. Ahhoz képest most egy opel corsa már óriási dolog. De mi van azzal aki 30 éve is egy mercivel járt? annak most egy opel corsa egy pöttön autó.

Vagy én nöként rengeteget varrok.

Mikor életemben elöször megkaptam anyósom régi nagyon rossz varrógépét, nekem egy világ nyilt ki. Azt hittem egy varrógép ennyit tud, és évekig szuper volt. Aztán kaptam egy márkás kis gépet férjemtöl és elállt a szavam, hogy az új gép mennyivel többet tud, mennyivel könnyebb vele dolgozni, mennyivel szebben dolgozik. Aztán annyira bele lendültem, hogy elkezdetm árulni a dolgaimat, és mára egy hiper szuper varrógépem van az egyik legjobb ahhoz amivel dolgozom. DE míg csak a kicsi gépem volt anyosómtól nem tudtam, hogy annál jobb is van.

Kb most te is így vagy, neked a látásköröd addig van, hogy tudsz enni és inni venni a 8 óra alatt megkeresett munkadból. De, hogy ebböl a munkából eltudnál menni nyaralni, vagy megtudnál venni egy sokkal jobb autót arra már nem gondolsz.

2019. máj. 8. 15:57
 16/27 anonim ***** válasza:
86%

Drágám,ez már a 100.hasonló kérdés itt,ezért kár volt kiírnod még egy kérdést...

De gondolom ez is volt a célod,tudatosítani,hogy mekkora itt a jólét.

2019. máj. 8. 15:58
 17/27 anonim ***** válasza:
Ők csak statiszták, ez a munkájuk, hogy vásárolnak. Egy virtuális valóság részese vagy. Magyar ember már nyolc éve nem volt vásárolni, na jó túlzok, de ez a pávatánc része. De neked nem volt gyanús a szombati, vasárnapi boltzár? Tudod milyen nehéz fenntartani akkora virtuális valóságot ami a vásárló embereket illeti? Ez sok energia. Nem véletlenül akarnak még egy reaktort építeni Pakson. Ezt az üzit a jövőböl írtam, most 2046.06.15.
2019. máj. 8. 16:52
 18/27 mindentudó99 ***** válasza:
A Tescó vagy Lidl vagy más hely mindíg tömve van tök mindegy hónap eleje vagy vége van. A lakosság jó része el tud járni bármikor vásárolni. És van amelyik csak havonta egyszer legszükségesebbeket . Szóval igen , sokan jól élnek. És tömve vannak a boltok. Én még itt falun is ezt látom. Aki dolgozik viszonylag keres is az tud vásárolni. Ettől függetlenül igen sok szegény ember van. Magyarán hogy tömve vannak a boltok semmit se jelent. A kocsik jó része részletre van ha új ha használt. Sokan akkor is megveszik ha belegebednek a törlesztőbe.
2019. máj. 8. 17:28
 19/27 anonim ***** válasza:

A kérdésed.. az nem stimmel...

Mi van a kosarukban? tej? kenyér? tesco parizer?

Képzeld el ha havi 30 nap krumplit eszik akkor is meg kell vegye valahol a krumlit.....

Demagóg idióta kérdés

2019. máj. 8. 18:27
 20/27 anonim ***** válasza:
Gyúrcsány idején még sokkal jobban ki voltak tömve a szupermarketek meg a plázák és még több is volt belőlük, akkor érdekes mégis minden nagyon nyomorúságos, borzasztó volt és tűrhetetlen. Érdekes anomáliák járják a fideszes elméket. :D
2019. máj. 8. 20:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!