Valamit nem értek: ha annyira rosszul élnek az emberek, akkor miért vannak tömve a plázák, szupermarketek vevőkkel, akiknek tele a kosara? Miért nem lehet már csütörtökön délután bemenni egy boltba, mert annyian vannak?
"Gondolom, ez most sokaknál kiütötte a biztosítékot, hogy nem fikázok mindig mindent."
Szerintem a kutyát sem érdekli, hogy te most kit fikázol és kit nem, de írd meg nyugodtan, hogy akkor vagy elégedett, ha valaki ezt teszi.
Igazából azt látod meg amit látni akarsz. Van egy százalék aki most jelenleg egészséges, keresett szakmája van és nincs nagy adóssága. Ők fogyasztanak.
Aztán, ha más vidéken nézelődsz a lepukkant panelok táján, az 1-2 milliós vályog házakban ott mást látsz.
Egyet ne felejts el, aki most egészséges és jól keres az nem egy vég nélküli állapot. Elég egy baleset, egy betegség, egy 0-24 órában ápolásra szoruló rokon, beteg kisgyerek és vége. Persze őket nem fogod látni a plázákban.
Autó is sok van, de igen sok közöttük a munkás autó. Meg a munkahelyek se úgy helyezkednek el mint 30 éve, a tömegközlekedés nem mindenhol igazodott hozzá.
Csalóka dolog ez. Van aki jól él, van aki nem. Meg van aki épp most veri el amire később szüksége lenne.
Kérdezö.
A jólét relatív.
Egy tipikus példa.
30 éve ha valakinek volt egy trabantja vagy egy zsigája (vagy közte valami) már szuper volt. Ahhoz képest most egy opel corsa már óriási dolog. De mi van azzal aki 30 éve is egy mercivel járt? annak most egy opel corsa egy pöttön autó.
Vagy én nöként rengeteget varrok.
Mikor életemben elöször megkaptam anyósom régi nagyon rossz varrógépét, nekem egy világ nyilt ki. Azt hittem egy varrógép ennyit tud, és évekig szuper volt. Aztán kaptam egy márkás kis gépet férjemtöl és elállt a szavam, hogy az új gép mennyivel többet tud, mennyivel könnyebb vele dolgozni, mennyivel szebben dolgozik. Aztán annyira bele lendültem, hogy elkezdetm árulni a dolgaimat, és mára egy hiper szuper varrógépem van az egyik legjobb ahhoz amivel dolgozom. DE míg csak a kicsi gépem volt anyosómtól nem tudtam, hogy annál jobb is van.
Kb most te is így vagy, neked a látásköröd addig van, hogy tudsz enni és inni venni a 8 óra alatt megkeresett munkadból. De, hogy ebböl a munkából eltudnál menni nyaralni, vagy megtudnál venni egy sokkal jobb autót arra már nem gondolsz.
Drágám,ez már a 100.hasonló kérdés itt,ezért kár volt kiírnod még egy kérdést...
De gondolom ez is volt a célod,tudatosítani,hogy mekkora itt a jólét.
A kérdésed.. az nem stimmel...
Mi van a kosarukban? tej? kenyér? tesco parizer?
Képzeld el ha havi 30 nap krumplit eszik akkor is meg kell vegye valahol a krumlit.....
Demagóg idióta kérdés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!