Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Neked személyesen mihez nincs...

Neked személyesen mihez nincs jogod? Mihez való jogodat vette el a Fidesz 2010 óta?

Figyelt kérdés
2019. máj. 1. 16:43
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
65%

Na te kis elvakult birka: mennyi a minimálbér? Ami a minimális bér ami az életbenmaradáshoz kell? Mennyi? Annyi hogy megélni nem elég. Pesten egy albérlet 120 tól kezdődik plusz közös költseg plusz rezsi. A minimálbér 130. De ugye enni is kéne meg utazni. Jah akkor még fogat se mostam kb 200 ezer hogy nullán legyen valaki 150 hogyha csak szobát bérel.

Na hogy legyen saját háza? Igen? Még 5-6 éve is olcsóbbak voltak.

2019. máj. 1. 19:17
 12/24 anonim ***** válasza:
66%
A kbszott Csok miatt nem lehet venni semmit. Egy retkes lyuk is 20 milla. 30m2 egy pince az is 20 millió Gyurcsány alatt ennyiből új építésű lakást lehetett venni.
2019. máj. 1. 19:20
 13/24 anonim ***** válasza:
44%
Tudom a kormánynak SEEEEMMI köze a mindenkori minimálbérhez. Igaz Ausztriában egy takarító keres annyit mint egy orvos.
2019. máj. 1. 19:29
 14/24 A kérdező kommentje:

Csak azt kérdezném, ki veszi meg ezt sok drága lakást, házat, ha olyan nyomor van? Kiteszi, hogy 2 szobás panel 35 millió és máris 10 percenként hívogatják a vevők.

Gyurcsány alatt valószínűleg nem volt fizetőképes kereslet ingatlanra, azért volt olyan nyomott áron, most meg van.

Az, hogy egyedül élek egy egy-másfél szobás, nem saját tulajdonú (albi/hitel) lakásban, fizetem rezsivel, fenntartom, eszek, szórakozom, ez nem az az életszínvonal, amire a minimálbért számolják. Ez a tőlünk fejlettebb társadalmakban sem így működik.

Ha egy pár van minimálbéren, akkor gondoljanak arra hogy egy másik párral vesznek ki közösen egy 2 szobás lakást, vagy a szülőkkel laknak. Régi világban is a szülőkkel laktak, vagy 3 generáció egy lakásban.

Budapesten pedig nem gyakori hogy valaki minimálbéren legyen, már a gyorséttermek is úgy hirdetik magukat, hogy 160 nettó kezdő fizu. Gyártósoron is meg lehet ennyit keresni. SSC-ben is.

Vidéken meg olcsóbb a bérlet/lakás.

2019. máj. 1. 19:41
 15/24 anonim ***** válasza:
58%
Kik veszik? A fideszes haverjaid a mi pénzünkön, a külföldiek meg a sok kretén aki felvesz 20-30 millió hitelt.
2019. máj. 1. 19:47
 16/24 anonim ***** válasza:
58%
Pl német nyugdíjasok, rogán antal meg a hiteles józsik
2019. máj. 1. 19:48
 17/24 anonim ***** válasza:
60%
Jah és de külföldön az a divat hogy meglehet élni minimálbérből még ha itt vadkeleten ezt el se tudják képzelni
2019. máj. 1. 19:49
 18/24 anonim ***** válasza:
80%

SÉRÜLT:

1. A kiegyensúlyozott, korrekt tájékoztatáshoz való alapvető állampolgári jogom, a következő okokból:

1.1.- A kormányzat nemzeti konzultáció címén tényekkel igazolhatóan HAMIS információkkal bombáz, hazugságokat küldözget haza nekem postán.

1.2.- Az én adóforintjaimból is fenntartott köztelevízióban és közrádióban hazugságpropagandát sugároznak, az általam (is) megválasztott, a magyar szavazók 55%-át képviselő országgyűlési képviselőket nem hívják meg és nem engedik be oda, félretájékoztatást, sőt, nem egyszer álhírközlést folytatnak.

1.3. - Bezáratják, felvásárolják, gazdasági eszközökkel megfojtják az összes ellenzéki, sőt, még a független sajtóorgánumokat is.

2. Az arányos képviselethez való jogomat és az államügyekbe való állampolgári beavatkozásom jogát, azáltal, hogy:

2.1.- A szavazatomat nem arányos rendszerben kalkulálják át mandátummá, ezért én a magyar választási rendszerben kevesebbet érek mint egy Fidesz-szavazó (ami oké, csak akkor az adó- és járulékterheket is kéretik így leosztani!).

Az urnákhoz járult magyar választók 52%-ának szavazatából, akik ellenzéki jelölteket támogattak, összesen 33% mandátum lett. A Fideszre szavazó 48% szavazataiból 67% mandátum lett.

Így a képviseletem NEM ARÁNYOS, gyakorlatilag diszkriminál a rendszer.

2.2.- Elvették tőlem a reális lehetőséget arra, hogy közvetlenül, népszavazással szólhassak bele a közügyekbe, mert egyrészt ellehetetlenítik a népszavazási kezdeményezéseket (akár kopasz verőlegények bevetésével), másrészt olyan irreálisan magas érvényességi küszöböt határoztak meg, amit még nekik sem sikerült megugrani, minden idők legdrágább és legpopulistább hazugságkampányával sem, az elbukott migránsügyi álnépszavazáskor.

3. Korlátozzák a vallásszabadsághoz való jogomat, azáltal, hogy a felekezettől, amihez tartozom, megvonták az egyházi státust.

4. Korlátozzák a gyülekezési jogomat a gyülekezési törvény szigorításával.

5. Tönkreteszik, azaz gyakorlatilag elveszik tőlem az egyik kedvenc helyemet: a Ligetet.

6. Velem és polgártársaimmal fizettetik ki a Helios-ügy kárpótlásait.

7. Ellopják az általam egészségügyre, oktatásra, kultúrára, szociális ellátórendszerre, nyugdíjra, stb. befizetett adóforintokat és magánzsebekbe, oligarchákhoz vándoroltatják, zártkörű tenderek, előre lezsírozott pályázatok, túlárazott beruházások révén, majd Off-Shore-számlákra menekítik ki külföldre, idegen országokba az általam befizetett pénzt.

8. Ellopják a gyermekeim jövőjét az oktatás lezüllesztésével, a felsőoktatás korlátozásával, az én adómból fenntartott Magyar Tudományos Akadémia politikai irányítás alá vonásával. Orbán egy inverz Széchenyi Istvánként tönkreteszi a nemzetem jövőjét, ami a kiművelt emberfőkben, az oktatásban és kutatásban volna, ezért ha az Akadémiát saját magánvagyonából létrehozó Széchenyi volt a legnagyobb magyar, akkor Orbán számomra a legkisebb magyar a nemzet történelme során.

9. Korlátozzák a civil szerveződéshez való alapvető polgári jogomat, azáltal, hogy üldözik, vegzálják, ellehetetlenítik és megbélyegzik a valódi civil szervezeteket (ellentétben az én ellopott adóforintjaimból kitartott CÖF-féle álcivilekkel).

10. A sokszor beígért és mindannyiszor elhalasztott egészségügyi reformok hiányával, a magyar egészségügy lezüllesztésével végülis hozzájárultak olyan, közeli hozzátartozóm halálához, akit túl későn kezdtek el kezelni, mert hónapokat vesztett egy várólista miatt, gyorsan terjedő daganatos megbetegedéssel.

11. A magyar emberek elsöprő többségének akaratával szemben, az EU ellenében kormányozzák az országot és idegen, orosz érdekeknek szolgáltatják ki hosszútávra a magyar energiapiacot, amivel még az unokáim sorsát is befolyásolják.

12. Hatvan évre titkosítják előlem és minden polgártársam elől az oroszokkal kötött paktumokat, miközben a 2010-es kampányukban húsz éves titkosítást is hazaárulásnak kiáltottak ki (és egyetértettem velük!), amikor Gyurcsány azt akarta. Ehhez képest háromszor hosszabb titkosítást vezettek be, talán csak az unokám tudja meg, miről egyeztek meg a fejem fölött az én életemben...

13. Tönkretették és patkányokkal árasztották el a lakóhelyemet, a magyar fővárost.

14. Ellopták a szüleim magánnyugdíjmegtakarításait és ezzel az én nyakamba varrták az idős korukban való eltartásuk terheit, miközben ők minden rokonuk zsebét kitömték az én és polgártársaim adójából.

15. Új adónemek, útdíjak és egyéb sarcok egész sorát rakták a nyakamba, miközben a fizetésem növekedése csak papíron történt meg, reálértéken kevesebbet tudok vásárolni.

16. Illegálisan gyűjtik, tárolják és használják a személyes adataimat, Kubatov-listák segítségével, úgy hívnak és keresnek fel, leveleznek velem, hogy soha ilyen célra az adataimat meg nem adtam nekik.

De amiért a legjobban haragszom: elb..ták az országomat, és nemcsak azáltal, hogy szétlopták és teljhatalommal, maffiamódszerekkel uralják, hanem azáltal is, hogy megváltoztatták, tönkretették az ország HANGULATÁT.

Az egymást érő hazugságkampányok és gyűlöletkampányok sorozatával egy kettészakadt, gyűlöletbe fulladt, depressziós és megfélemlített társadalmat hoztak létre, amelyben rossz élni, amelyből menekül a képzett munkaerő és a tehetséges fiatalság, teletömték a fejeket hazugságokkal, álproblémákkal, ellenségképekkel, egy végtelenségig riogatott, félelemben tartott, minden bokorban migránsok millióit vizionáló, a másként gondolkodókat gyűlölő, hazaárulózó, bérencező, ügynüköző, gyűlködő-rettegő társadalmat építettek ki. A félelem és depresszió Magyarországát építik. Ez bosszant a legjobban...

2019. máj. 1. 19:51
 19/24 anonim ***** válasza:
79%

Pl. olyan szabadon népszavazást kezdeményezni, olyan témákban, amikben a Fidesz tehette annak idején.

Mellesleg nem csak a jog számít, hanem a joggyakorlási lehetőség is.

Jogom van bízni valamiben, amiben szeretnék, pl. igazságszolgáltatás.

Felmondani is már gyakorlatilag indoklás nélkül felmondhatnak "bizalomvesztés" címszóval, de a Fidesz amúgy még azt is be akarta vezetni, hogy indokolni se kelljen.

2019. máj. 1. 20:17
 20/24 anonim ***** válasza:
79%

Mindenre nem fogok kitérni, de egyet nem hagyhattam szó nélkül:

"Gyurcsány alatt valószínűleg nem volt fizetőképes kereslet ingatlanra, azért volt olyan nyomott áron, most meg van."

Ugye, azért te sem hiszed el, hogy annyira megemelték a nettó fizetést, hogy a különbözetet összedobva nyolc év alatt egy lakás árát összedobni! Csak mert kb. ezt állítod.

Másik valótlanság meg az benne, hogy akkor volt a világgazdasági válság, a forint gyengülése, elszálltak a devizahitelek, eladták a lakásokat, hogy ne a banké legyen, vagy éppenséggel a bank árverezett, de forinthitel is bedőlt, ha munkanélküli lett az ember.

Sok lakást most a letelepedési kötvényes külföldiek vesznek meg befektetési céllal, ezzel felmennek az ingatlanárak.

2019. máj. 1. 20:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!