Pontosan mit is takar a Nagyszüői GYED?
A nyugdíja mellé GYED-et is kap, vagy hogyan működik?
Felesleges pénzkidobás, szavazat vásárlás lenne a cél?
"Hetes, fel sem tételezed, hogy a nagyszülők szeretnének vigyázni a gyerekre? Sajnálom, ha így gondolod. Én ismerek sok olyan nagyszülő korút, aki szívesen kihasználja ezt a lehetőséget, hogy foglalkozzon a gyerekkel."
Minden bizonnyal feltételezné....
Nálunk ugyan ez van.... a Mama 58 éves de majd 3 éves korától tud csak vigyázni a gyerekre mert 6+2 be dolgozik egy gyárba hogy a rokkant apóst akitől elvették a rokkantságit mondván nem elég rokkant 63 évesen annak ellenére hogy pelenkázni kell a férje jövedelmét is ő keresi meg hogy megéljenek.
Mondtam... Csodásan hangzik csak szart se ér
Mindenki nyugodjon le :)
ÉRTJÜK, hogy nem kötelező a nagyszülői GYED.
Ugyanakkor, ez a rendelkezés - logikusan - azt az irányt fogja ösztönözni, hogy a szülők nyugodtan szétvállalják magukat melóval, míg a nagyszülők nevelik a gyerekeket.
Ez vajon életszerű? Kényszermegoldásnak elmegy, ha pár hónapig egy család életében jön egy nehezebb anyagi helyzet, de erre berendezkedni?
Igen, a nagyszülők szeretnek unokázni. Helyes. Az unokák is szeretik. A nagyi sütit süt, a papával elfabrikálnak valamit, a kertben tesznek-vesznek. ERRE valók a nagyszülők! A szülők meg arra, hogy legyen idejük felnevelni a SAJÁT gyermekeiket. És ezt kell hogy elősegítse a kormány a rendelkezéseivel!
Ezért hoztam fel a holland példát. Mindenütt azon dolgoznak tőlünk északra és nyugatra, hogy a munkaidőket csökkentsék, a családoknak több időt hagyjanak.... Nálunk meg?
(...)
Elolvastam, ki mit mondott, és mindenki felhoz egy-egy negatív pédát. Én pedig úgy gondolom, hogy vannak pozitív példák is.
És ha már egy pozitív példa van, már akkor nem volt hiábavaló az egész. Egy pozitív mindig több mint a nagy semmi.
Ezt kell átgondolni minden fikázónak és picsogónak. Nem csak legatyásodott, tönkretett nyugdíjas van, igenis vannak jó erőben lévők is, akikre lehet számítani.
Jah, lehet lepontozni, mert nem értek egyet a sok picsogóval.
Minek kell örökké hőbörögni, lyan dolog miatt, ami VÁLASZTHATÓ???
Mi nincs? Jah, nagyszülői gyed? De lesz, nem? Akkor? Ti már itt visogtok és hozzátok gyenge kifogásokat.
Mi a töknek kell mindig vinnyogni? Ha nem tetszik a nagyszülői gyed, akkor TE nem fogod igénybe venni.
De ha semmi sem tetszik ebben a "qrva országban", akkor "el is lehet innen menni". Na? Ki mondta ezeket? Segítek, nem a ti fóbiátok tárgya Orbán. :)
15-ös, mikor dolgozol 400 órát? Egy évben?
Mert ugye 40 munkaóra van hetente 5 napon, de te akkor több mint dupláját dolgozol, azaz 100 órát hetente, ami öt nappal 20 óra/nap vagy ha kemény vagy akkor 16,6 óra/nap.
A fennmaradó napi 4 órában alszol, élsz, utazol, szórakozol.
És ugyanígy él anyád is. Szép kis vircsáft. :)
Ebből az tűnik ki, hogy f.ngod sincsen a munkáról. Vagy diák vagy vagy munkakerülő. Akkor mit szövegelsz hülyeséget?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!