Csak szerintem lehetne a fidesz még ennél is népszerűbb?
Na persze nem olyan értelemben, hogy én ezt kívánom.
Azt vettem észre a környezetemben, hogy egyre többen szimpatizálnaka fidesszel a családi kedvezmények és a CSOK miatt. Mikor voltam budapesten akkor épphogy kirakták a fidesz aláírásgyűjtő bódéját és már egy sor alakult ki, hogy aláírhassák az emberek. Ha a migránsozás mellett jobban nyomatnák a jövőben is a családi kedvezményeket akkor szeirntem nagyon sok szavazójuk lenne. Sőt , mintha azt olvastam volna h nőtt is a szavazóbázisuk.
Persze ez az egész egy csali. Ezek a kedvezmények úgy vannak kitalálva, hogy nagyon kevesen tudják azt igénybe venni. Legjobb példa erre pont a CSOK: 30-50 milliós lakás árából 15 millát áll az állam ha valaki 3 gyereket vállal. Ez egy jelentős összeg egyébként, csak az a probléma hogy nem mindenkinek van fölösleges 20-25 milliója a maradék önrészre. Másrészt pedig 3 gyereket felnevelni k...rva drága.
Viszont sokan azt látják, hogy az állam nem csak megvédi őket a migránsoktól de még segít is az életben.
Ti mit tapasztaltok, nektek is egyre több ismerősötök szimpatizál a fidesszel a családpolitikája miatt? Szerintetek is még bőven nőhet a fidesz népszerűsége, ennek hála?
Persze hogy lehetne népszerűbb, nem egy olyan volt fidesz-est ismerek, aki azért nem szavaz már rájuk, mert bár jó pár dologban egyetért velük, de már neki is tűrhetetlenül bicskanyitogató az a nyílt korrupció, amit a fidesz művel, és amit legfeljebb Polt Péter nem vesz észre.
Tiszta szívvel tudnék szavazni a fidesz-re, ha:
-nem Sorosozó egybites politikát folytatna
-nem lenne nyílt korrupció
-nem írja át évente az általa alkotott Alaptörvényt, ha annak egy pontja ránézve hátrányos
-nem lenne több értelmetlen stadion, és kisvasút építés
-a demokratikus ellensúlyokat nem játszaná ki azzal, hogy "volt" fidesz-es pártkatonákkal tömi ki ezeket, lásd köztársasági elnök, ÁSZ, ügyészség, Médiatanács,....
.
.
.
És persze akad még probléma, de hirtelen ezek jutottak az eszembe. Amíg ezeken nem változatnak, addig marad valaki másra rakom az X-et.
Nem tapasztalom ismerőseim körében, hogy egyre népszerűbb lenne számukra a fidesz.
Egyébként szavazóbázisuk se nagyon változik számszerűen, az arányokat az határozza meg, hogy éppen mennyi bizonytalan szavazó van, vagy mennyien szimpatizálnak ellenzéki pártokkal.
Elmondom mikor lenne több fideszes:
-ha nem egy párti, állandóan módosított alkotmány volna
-ha olyan választási rendszer volna, amiről nem látszik messziről, hogy a Fidesznek lett kitalálva
-ha nem lenne az államigazgatás és a közintézmények tele semmirekellő fideszes káderral, akik csak azért kaptak pozíciót, mert elvtársak
-ha nem lenne államilag szankcionált lopás, és nem mindig csak Lölö meg a többi csókos nyerne minden túlárazott állami megrendelést
-ha Orbán Viktor megtisztelné a sajtót azzal, hogy néha bevállal olyan interjúkat, amiben neki kínosakat is kérdezhetnek
-ha már sajtó, ha a Fidesz médiagépezete nem tarolna le minden ellenzéki sajtóorgánumot, és a megmaradókat, meg nem hazudná fake newsnak
- ha 2015 -óta nem csak idegengyűlöletre építené a kommunikációját a párt
ezek általános dolgok, nézzük a gazdaságit
-ha a Fidesz nem vezette volna be a gazdagoknak jó egykulcsos adót
-ha nem emelte volna az egekig az ÁFÁT.
-ha nem csökkentette volna le a csak multiknak jó társasági adót
-ha nem hozott volna rabszolgatörvényt, ami megint a multiknak jó
Ha ezeket kihúzogatnák a listájukról a legtöbb ellenzékinek nem lenne baja velük. De ez nem fog megtörténni, csak egy kívánságlista.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!