Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az emberek miért nem alkalmazk...

Az emberek miért nem alkalmazkodnak a válsághoz?

Figyelt kérdés

Az előbb olvastam egy kérdést ahol a gázáremelésről kérdeztek.A kérdező beírta hogy mikor jön már egy messiás aki megmenti -_-

Miért vannak ilyen emberek? A szocializmus öröksége ez?

Ha csökkennek a bevételeim (munkabér)akkor logikus hogy csökkentem a kiadásaim különben előbb-utóbb csődbemegyek.

Például úgy hogy nem használok annyi áramot,a 10 percre lévő boltba nem kocsival megyek,nem veszek semmi fölösleges cuccot.Januártól (a tél közepén) emelkedni fog a távhő brutálisan.Durván hangzik,de én a helyükben nem fűtenék vagy csak nagyon minimálisan.

2010. júl. 5. 21:25
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

"Akkor te legalább meg is érdemled a válságodat. :)"

Hát ez a válság nem most kezdődött az is biztos...

2010. júl. 5. 23:05
 22/30 anonim ***** válasza:
65%

"Meddig akarjátok még ilyen mértékben károsítani a környezetet?"

Ez főleg a túlnépesedés miatt van. De nem mi népesedünk túl hanem Afrika India Mexikó. Tehát ott kéne kezdeni a robléma kezelését :)

2010. júl. 5. 23:05
 23/30 anonim ***** válasza:
33%

"A szegények össze szoktak húzódni, csak egy szobát fűtenek, azt sem kell nagyon, ha sokan vannak benne. Mondjuk az azért elég szélsőséges helyzet, ha a XXI. században valakinek ilyen lépéseket kell tennie."

Mért lenne szélsőséges? Az a normális amit ti csináltok? A mérhetetlen pazarlás, földünk kizsákmányolása?

2010. júl. 5. 23:06
 24/30 anonim ***** válasza:
Mondod te, aki itt fogyasztod az áramot a gépeddel, vagy bicikliről működik?
2010. júl. 5. 23:27
 25/30 anonim ***** válasza:
44%

"Az emberek miért nem alkalmazkodnak a válsághoz?"

Mert nem tudnak. Jelentős spóroláshoz 2 út van: vagy vissza mennek középkori szintre azaz kimegyünk fát vágni az erdőbe vadászunk és állatokat tartunk ezekkel csak az a gond hogy tiltott tevékenységek (az erdő, a vad állatok védettek vagy van tulajdonosuk) illetve már nem értünk hozzá. A másik út pedig az ha gazdaságosabb fűtést, napelemeket, házi szélerőművet használunk, saját magángazdaságunkban termeljük meg a betevőt olcsóbban csak ehhez meg nincs elég pénzünk. Illetve lehet ne az is hogy többet dolgozunk de ez már most bebukott hiszen nincs munka nincs szükség ennyi ember munkájára. Csapdában vagyunk annyira fejlődtünk hogy ne tudjunk szerényebben élni, de annyira nem hogy költséghatékonyabbak legyünk és sokan élhessünk megfelelő szinten. Nincs kiút, nincs spórolási okosság ami változtatna ezen. Ezt kell elfogadni. Lefogunk rongyolódni, és koldusok lesznek olyan emberek akik ezt eddig el se tudták képzelni, és egymásnak esünk, elfelejtjük az egymás iránti szolidaritást. Ez már nagyon jól érzékelhető itt is. Ahogy a pénzt a pénz vonzza úgy a nyomor még nagyobb nyomorrá duzzad. Én dél-amerika, afrika bádogvárosainak lakosainak a életmódját látom végeredményként: kilakoltatnak majd 100 ezreket akik a városszélén tákolnak hulladékból viskót, nincs áram esetleg lopják, a szerencsés gazdagok szemetét fogjuk túrni élelemért a bűnözés, az orvosi ellátás hiánya miatt 20-25 év átlagéletkor. Az csak egy naiv álom volt hogy az erőforrások, a gazdasági fejlődés kifulladásának korában majd a jóléti államok közé emelkedhetünk, a nyugati jóléti államok már szinte teljesen kihasználtak, elszívtak tőllünk mindent és ha már nem tudnak mit elvenni tőlünk majd elfelejtenek bennünket akár csak dél-amerikát. Ehhez nem lehet alkalmazkodni.

2010. júl. 5. 23:50
 26/30 A kérdező kommentje:

Huh, jó kis vitát kavartam.

Nem értem hogy aki amúgy is takarékoskodik, az miért vette magára a kérdést, és felháborodottan ír ide.

"Sporolsz, mint a tobbi ember, de nem erted hogy pon most kellene kolteni, kulonben nincs bevetelea vallalkozasoknak, kvazi csodbe mennek."

Ez engem nem érdekel, nem fogom "elégetni" a kis tartalékomat azért, hogy egy öltönyös köcsög aki amúgy is milliomos, rajtam gazdagodjon.

A 22:58 jól írja, belső fogyasztásra nálunk nem lehet alapozni kicsi a piacunk.Ezt a húzdmeg-ereszdmeg politikát már 20 éve próbálgatják,láthatjátok az eredményét.

23:50el is egyet értek, meg kell könnyíteni a lakosság önellátását, napelemes fűtés,szigetelés stb.

Az a baj ezzel hogy mint annyi másra, nincs rá pénz.

Fel kell számolni a bankok,a multik,a pénz hatalmát.

Sajnos ezekről a dolgokról alig tudnak itt, úgyhogy az ellenállás csekély.

Nekem is van egy olyan érzésem hogyha már nem tudnak mit kiszipolyozni belőlünk akkor eldobnak mint egy használt papírzsebkendőt és afganisztáni állapotok lesznek pár éven belül.

2010. júl. 5. 23:58
 27/30 anonim ***** válasza:

"Nem értem hogy aki amúgy is takarékoskodik, az miért vette magára a kérdést"

Azért mert azokat is érinti. Nem mondták hogy csak a pazarlóknak lesz emelés.

A Zembereknek elegük van :)))

2010. júl. 6. 08:59
 28/30 anonim ***** válasza:

"napelemes fűtés,szigetelés stb.

Az a baj ezzel hogy mint annyi másra, nincs rá pénz"

Meg az is baj ezzel hogy ez csak egy újabb lózung. Ezen a szélességi körön mindenképpen kell fűteni nincs mese a szigetelés pedig legjobb esetben is csak 15-20% os megtakarítást eredményez és így gyakorlatilag mire egyáltalán megtérül a beruházás (tehát visszapsórolod a fűtésen azt a pénzt amit a szigetelésre költöttél) addigra tönkre is megy. Ergo ez megint csak arra jó hogy pár kormányközeli haver cég aki ezzel foglalkozik hülyére nyerje magát az állami támogatáson (amit persze tőlünk vesznek be adó formájában)

A napelemről meg annyit hogy az nagyon jó pl egyiptomban ahol mindig süt a nap de nálunk télen alig süt nyáron meg gondolom nem akarsz fűteni és a meleg vízből is kevesebbet használsz tehát megint csak kidobott pénz. Pedig ilyesmire még eu támogatást is adnak :S

"Fel kell számolni a bankok,a multik,a pénz hatalmát. "

Sok sikert hozzá! Ezt Mo aligha tudná megtenni egyedül. Majd ha a jelenlegi rendszer eljut egy olyan pontra ahonnan már a jelenlegi módon nem lehet tovább jutni akkor más országokban is lesznek ilyen kezdeményezések akkor majd csatlakozhatunk hozzájuk :)

2010. júl. 6. 09:09
 29/30 anonim ***** válasza:

Vmi ilysmit akart Orbán is az adócsökkentéssel fogyasztásra ösztönözni csak ez azért sántít mert ezt Amerikából vette (Jimmy Carter vagy ki csinálta ezt?) és az egy nagy ország ott ha az emberek többet költenek akkor nő a hazai termelés. Mo-on ez nem fog működni mert itt csak az import fog nőni mert ugye nem biztos hogy több hazai árut fogunk venni. Mondjuk a bazi nagy államigazgatási rendszer átszervezésével egyet értek.

ez igy igaz, viszont en a magyar termekekre, es a kisvallalkozasokra ertettem, tehat nem a teszkoban kellene vasarolni, hanem a kisboltokban, es inkabb magyar termekeket.

2010. júl. 6. 09:37
 30/30 anonim ***** válasza:
Tescoban is lehet vásárolni magyar terméket... Mintha a tesco maga az ördög lenne. Ha ott is össze tudom válogatni a magyar termékeket sokkal olcsóbban, mint mari néni kisboltjában, biztos nem hozzá fogok menni. Akkor inkább cba stb. De az is tele van lengyel stb. termékekkel.
2010. júl. 6. 20:32
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!