Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az emberek miért nem alkalmazk...

Az emberek miért nem alkalmazkodnak a válsághoz?

Figyelt kérdés

Az előbb olvastam egy kérdést ahol a gázáremelésről kérdeztek.A kérdező beírta hogy mikor jön már egy messiás aki megmenti -_-

Miért vannak ilyen emberek? A szocializmus öröksége ez?

Ha csökkennek a bevételeim (munkabér)akkor logikus hogy csökkentem a kiadásaim különben előbb-utóbb csődbemegyek.

Például úgy hogy nem használok annyi áramot,a 10 percre lévő boltba nem kocsival megyek,nem veszek semmi fölösleges cuccot.Januártól (a tél közepén) emelkedni fog a távhő brutálisan.Durván hangzik,de én a helyükben nem fűtenék vagy csak nagyon minimálisan.

2010. júl. 5. 21:25
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
70%
Már 20 éve válság van. És ahogy az idő haladt előre egyre nehezebb lett megélni. Az emberek egyszerűen már nem tudnak többet nélkülözni.
2010. júl. 5. 21:29
 2/30 A kérdező kommentje:
Igen,ez igaz.De ha hiszitek,ha nem ettől is van lejjebb.Ha nincs áram,gáz,víz,fűtés akkor az emberek mihez kezdenek majd ? Afrikában is élnek emberek, pedig ott alig van valami gazdaság, nincs autó,áram,munkahely, stb.
2010. júl. 5. 21:37
 3/30 anonim ***** válasza:
56%
Szerinted nem próbálunk spórolni? Megszüntettünk minden luxust és képzeld el hogy egyáltalán nem megyünk a 10 percre lévő boltba kocsival. A távhőről meg annyit hogy itt mi nem szabhatjuk meg mennyit fűtünk. Van egy alap és plusz még azon felül amit a gondnok beállít. Csak úgy elárulom, mindig is Fidesz párti voltam. De mit is magyarázkodom én neked.
2010. júl. 5. 21:40
 4/30 anonim ***** válasza:
50%
Ezt miért nem kérdezted meg amikor az MSZP emelte? Akkor más megvilágításba helyezték az emberek az emelést.
 5/30 anonim ***** válasza:
61%

Na ja, de ez Európa.(Legalábbis földrajzilag, értelmileg nem biztos:D)

Mi már elértünk egy bizonyos szintet ahonnan nem lenne szabad visszafejlődni.

6/30 anonim ***** válasza:
72%
Megnézném azt hogy te ilyen helyzetben mihez kezdenél...mikor már tényleg megvontunk minden luxust és még sincs. Azt kívánom egyszer te is éld át ezt amit sokan és akkor meglátod hogy mi is a nagy helyzet.
2010. júl. 5. 21:41
 7/30 anonim ***** válasza:
84%
Vannak, akik már nem tudnak miből lefaragni. Fűteni meg muszáj, főleg ahol gyerek is van.
2010. júl. 5. 21:43
 8/30 anonim ***** válasza:
100%

Akkor most fáradj ki a villanyórához, és kapcsold le az áramot, csak 1 napra. Majd utána folytatjuk a beszélgetést, ha átérzed amit mondasz. Mert ugye gép előtt ülve nagyon könnyű ám mondani, hogy áá, ne használjon ármot, deha megcsinálod, és megérzed a nyomort, akkor már nem fogod ennyire félvállról venni a témát. Mert ez iszonyú tragédia, ha emberek 10-20 év munka után arra kényszerülnek, hogy a minimális szolgáltatásuk ne legyen meg...

Ez marhára nem úgy működik, hogy alkalmazkodjon. Halljon éhen, vagy mit csináljon a végén?! Mert logikusan ez a folyamat vége.

2010. júl. 5. 21:46
 9/30 anonim ***** válasza:
71%
Persze üljünk hidegbe, sötétbe, járjunk gyalog, ne együnk lehetőleg de azért járjunk dolgozni. Kíváncsi vagyok meddig fogják még tűrni az emberek hogy mindig rajtuk vasalják be mások felelőtlenségének az eredményét.
2010. júl. 5. 21:47
 10/30 A kérdező kommentje:

"Azt kívánom egyszer te is éld át ezt amit sokan és akkor meglátod hogy mi is a nagy helyzet."

Én is voltam ilyen helyzetben, anyámnak úgy kellett kölcsönkérni minden hónapban hogy tudjunk egyáltalán enni te f@sz.Azóta kijöttünk a gödörből,nem élünk nagy lábon,megvan minden alap + egy kicsivel több.És én nem sírok milyen szar nekem.Ha az lenne,eladnám mondjuk pl a gépet, és így tovább.

"Mert ez iszonyú tragédia, ha emberek 10-20 év munka után arra kényszerülnek, hogy a minimális szolgáltatásuk ne legyen meg... "

És ezért szerinted én vagyok a hibás? Nem láttam komolyabb megmozdulást sem munkáért tüntetni vagy magasabb bérekért.

2010. júl. 5. 21:52
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!