Az emberek miért nem alkalmazkodnak a válsághoz?
Az előbb olvastam egy kérdést ahol a gázáremelésről kérdeztek.A kérdező beírta hogy mikor jön már egy messiás aki megmenti -_-
Miért vannak ilyen emberek? A szocializmus öröksége ez?
Ha csökkennek a bevételeim (munkabér)akkor logikus hogy csökkentem a kiadásaim különben előbb-utóbb csődbemegyek.
Például úgy hogy nem használok annyi áramot,a 10 percre lévő boltba nem kocsival megyek,nem veszek semmi fölösleges cuccot.Januártól (a tél közepén) emelkedni fog a távhő brutálisan.Durván hangzik,de én a helyükben nem fűtenék vagy csak nagyon minimálisan.
Na ja, de ez Európa.(Legalábbis földrajzilag, értelmileg nem biztos:D)
Mi már elértünk egy bizonyos szintet ahonnan nem lenne szabad visszafejlődni.
Akkor most fáradj ki a villanyórához, és kapcsold le az áramot, csak 1 napra. Majd utána folytatjuk a beszélgetést, ha átérzed amit mondasz. Mert ugye gép előtt ülve nagyon könnyű ám mondani, hogy áá, ne használjon ármot, deha megcsinálod, és megérzed a nyomort, akkor már nem fogod ennyire félvállról venni a témát. Mert ez iszonyú tragédia, ha emberek 10-20 év munka után arra kényszerülnek, hogy a minimális szolgáltatásuk ne legyen meg...
Ez marhára nem úgy működik, hogy alkalmazkodjon. Halljon éhen, vagy mit csináljon a végén?! Mert logikusan ez a folyamat vége.
"Azt kívánom egyszer te is éld át ezt amit sokan és akkor meglátod hogy mi is a nagy helyzet."
Én is voltam ilyen helyzetben, anyámnak úgy kellett kölcsönkérni minden hónapban hogy tudjunk egyáltalán enni te f@sz.Azóta kijöttünk a gödörből,nem élünk nagy lábon,megvan minden alap + egy kicsivel több.És én nem sírok milyen szar nekem.Ha az lenne,eladnám mondjuk pl a gépet, és így tovább.
"Mert ez iszonyú tragédia, ha emberek 10-20 év munka után arra kényszerülnek, hogy a minimális szolgáltatásuk ne legyen meg... "
És ezért szerinted én vagyok a hibás? Nem láttam komolyabb megmozdulást sem munkáért tüntetni vagy magasabb bérekért.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!