Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az emberek miért nem alkalmazk...

Az emberek miért nem alkalmazkodnak a válsághoz?

Figyelt kérdés

Az előbb olvastam egy kérdést ahol a gázáremelésről kérdeztek.A kérdező beírta hogy mikor jön már egy messiás aki megmenti -_-

Miért vannak ilyen emberek? A szocializmus öröksége ez?

Ha csökkennek a bevételeim (munkabér)akkor logikus hogy csökkentem a kiadásaim különben előbb-utóbb csődbemegyek.

Például úgy hogy nem használok annyi áramot,a 10 percre lévő boltba nem kocsival megyek,nem veszek semmi fölösleges cuccot.Januártól (a tél közepén) emelkedni fog a távhő brutálisan.Durván hangzik,de én a helyükben nem fűtenék vagy csak nagyon minimálisan.

2010. júl. 5. 21:25
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
77%
Amenyiben a kormany megoldja, hogy telen is olyan meleg legyen, mint afrikaban, igerem megjobban fogok takarekoskodni... De addig kbfsz.
2010. júl. 5. 21:55
 12/30 anonim ***** válasza:
50%

"Az emberek miért nem alkalmazkodnak a válsághoz?"

A legtöbben csendben alkalmazkodnak. A picsogók a kisebbség, de ők a láthatók.

"Miért vannak ilyen emberek? A szocializmus öröksége ez?"

Az, hogy "a szocializmus öröksége miatt nem alkalmazkodnak" az emberek, egy ótvar liberális duma. A valóság az, hogy amikor összeomlott a cuclizmus, akkor hihetetlen szívósan alkalmazkodtak az emberek Magyarországon és a környező országokban az új helyzethez. Hónapok alatt iparágak szűntek meg, százezrek vesztették el a munkahelyüket, pl. bányászok és kohászok, és mind túlélték. Disznóólat és nyúlketrecet építettek a kertjükben, zöldségeskertet hoztak létre, alkalmi munkára jártak építkezésre, földet vettek, vállalkoztak.

Nem tudom, hogy amerikaiak vagy osztrákok feltalálták volna-e magukat egy hasonló helyzetben. Van egy olyan érzésem, hogy ők inkább sztrájkoltak vagy tüntettek volna.

"Például úgy hogy nem használok annyi áramot,a 10 percre lévő boltba nem kocsival megyek"

Van, aki spórolhat, van, aki nem. Pl. nagyon sok budapesti embernek valójában semmi szüksége autóra. De mivel Magyarországon van egy olyan trend, hogy akinek nincs autója, az nem is ember, ezért elég nehéz racionálisan dönteni erről.

"Durván hangzik,de én a helyükben nem fűtenék vagy csak nagyon minimálisan."

A szegények össze szoktak húzódni, csak egy szobát fűtenek, azt sem kell nagyon, ha sokan vannak benne. Mondjuk az azért elég szélsőséges helyzet, ha a XXI. században valakinek ilyen lépéseket kell tennie.

2010. júl. 5. 22:02
 13/30 anonim ***** válasza:
45%

elmondom mi Benned a gond. Sporolsz, mint a tobbi ember, de nem erted hogy pon most kellene kolteni, kulonben nincs bevetelea vallalkozasoknak, kvazi csodbe mennek. pont ilyenkor kell elkezdeni nagy projekteket a parlamentben, novelni a kiadast, hogy kapjon penzt a vallalat, kifizesse a vallalkozot, az penz adjon az alapanyagert, ami penzt ad mindenkinek.

azzal hogy sporolsz csak rosszabb lesz a helyzet. nekem szerencsere biztos anyagi hatterem van, de nemtudni hogy mit akar a fidesz....azzal semmit nem csinal hogy a felso vezetoket levaltja max annyit, hogy penzt pazarol.

tehat jegyezd meg:

ha meg akarod menteni a vallalkozasokat a csodtol, noveld a kiadast, tehat nem fog csodbe menni a kis sarki elelmiszer bolt, megmentesz nehany munkahelyet.

2010. júl. 5. 22:08
 14/30 anonim ***** válasza:
83%
Nem veszek könyveket, nem járok el itthonról, csak ingyenes programra, nincs kocsim, nem veszek csak használt ruhákat néha a neten, amiket személyesen veszek át, hogy azért se kelljen fizetni. Nem eszek házon kívül, akciós alapanyagokat veszek. Fosok, hogy ne romoljon el a mosógép, mert akkor mi a fszom lesz velem. Nem nézek tvt, csak energia takarékos égőm van és a többi és a többi. Szerintem már az is épp elég gáz, hogy lófszt se tudok megvenni magamnak, ami az alapvető szükségleteimet egy iciripicirit is túlmutat, és akkor még jön valaki, aki elkezd okoskodni, hogy az én hibám, hogy minek használok annyi áramot, meg miért FŰTÖK? Hát ne haragudj, de bújjál már vissza oda, ahonnan kipottyantál.
2010. júl. 5. 22:10
 15/30 anonim ***** válasza:
22:10 Igaz!!
2010. júl. 5. 22:18
 16/30 anonim ***** válasza:
40%

"ha meg akarod menteni a vallalkozasokat a csodtol, noveld a kiadast, tehat nem fog csodbe menni a kis sarki elelmiszer bolt, megmentesz nehany munkahelyet"

Vmi ilysmit akart Orbán is az adócsökkentéssel fogyasztásra ösztönözni csak ez azért sántít mert ezt Amerikából vette (Jimmy Carter vagy ki csinálta ezt?) és az egy nagy ország ott ha az emberek többet költenek akkor nő a hazai termelés. Mo-on ez nem fog működni mert itt csak az import fog nőni mert ugye nem biztos hogy több hazai árut fogunk venni. Mondjuk a bazi nagy államigazgatási rendszer átszervezésével egyet értek.

2010. júl. 5. 22:58
 17/30 anonim ***** válasza:
44%
Talán mert nincs válság. Erre még nem gondoltál? Vagy alkalmazkodjanak a jégkorszakhoz is?
2010. júl. 5. 22:59
 18/30 anonim ***** válasza:
65%

"És én nem sírok milyen szar nekem.Ha az lenne,eladnám mondjuk pl a gépet, és így tovább."

Hát abból aztán sokáig megélnél mondhatom :)))

2010. júl. 5. 22:59
 19/30 anonim ***** válasza:
50%

"Csak úgy elárulom, mindig is Fidesz párti voltam. De mit is magyarázkodom én neked."

Akkor te legalább meg is érdemled a válságodat. :)

2010. júl. 5. 23:01
 20/30 anonim ***** válasza:
50%

"Mi már elértünk egy bizonyos szintet ahonnan nem lenne szabad visszafejlődni."

Kötelező visszafejlődni! Meddig akarjátok még ilyen mértékben károsítani a környezetet? Olyan kártékonyak vagytok hogy azt el sem lehet mondani.

2010. júl. 5. 23:03
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!