Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Támogatnád azt, hogy egy...

Támogatnád azt, hogy egy személy összes, vagy csak néhány krónikus betegsége és állapota leírásra kerüljön a személyi igazolványában?

Figyelt kérdés
ma 15:06
A kérdező szavazást indított:
Igen, támogatom.
Nem támogatom.
15 szavazat
 1/6 anonim ***** válasza:
62%

MIRE LENNE JÓ?

Semmi értelme, másrészt mindenkinek magánügye az egészségi állapota, ehhez senkinek semmi köze.

A személyigazolvány meg eleve nem arra való, hogy minden benne legyen, egyedül arra találták ki, hogy az illetöt a kép alapján azonosítani lehessen, a nevét, születési idejét meg lehessen tudni belöle - semmi másnak nincs keresnivalója benne.

ma 15:24
 2/6 anonim ***** válasza:
62%

És akkor mit csinálnál, ha valakinek komoly betegségei vannak, de nem ment soha orvoshoz, ezért nincs róla hivatalosan semmi?

Ilyen hülye ötletet még itt is ritkán lehet olvasni!!!

ma 15:25
 3/6 anonim ***** válasza:
20%
Szerintem 3-nál több krónikus betegséget büntetni kéne. Aki ilyen szinten elhanyagolja az egészségét és mindannyiunk pénzét szorja a TB ellátásban, az fizessen is többet !👍👌
ma 15:26
 4/6 anonim ***** válasza:
87%

3-as: te nagyon nem vagy tisztában a krónikus betegség fogalmával. Ha valaki cukorbeteg, szívbeteg, illetve a pajzsmirigyével baj van - ugyanis ilyesmik a krónikus betegségek! -, annak ezek a betegségei akkor is megvannak, ha kezeltetni, és akkor sem tud róla senki, ha egyáltalán nem volt vele orvosnál. A te logikáddal, aki diagnosztizálva van, azt kell büntetni!

Ennyire ostoba nem lehetsz, ez már szerintem orvosi eset!

ma 15:30
 5/6 anonim ***** válasza:
No most a személyimben miért lenne fontos adat, a gyomorbántalmam, és a kopott csípőizületem?
ma 16:44
 6/6 anonim ***** válasza:

Aki tudatni akarja, egy akár kézzel írt papírkán ott tarthatja magánál; vagy pl. kinyomtathatja és lamináltathatja.

De, minden ott van az EESZT-ben. Magammal hordok személyazonosításra alkalmas igazolványt, a lakcímigazolványom, a TAJ kártyám. Magasvérnyomás betegségem van; bármelyik orvos, pl. mentős is, láthatja, a vizsgálati eredményeimet is, a gyógyszerezésemet is; azt is, hogy mikor váltottam ki.

ma 16:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!