Miért kell igazolni ha nekem mondjuk van 10. 000millióm készpénzben?
Tegyük fel én a berem kpben kapom de mivel kevesebből is meg lehet lennies spórolás nyomán illetve szülővel együtt eles miatt jelentőset félre tudok tenni, akkor mi köze van a banknak hozzá hogy honnan van? Vagy minek kell igazolnom ha eleve megdolgoztam érte?
Nincs ilyen problémám sajnos így a kérdés csak elméleti.
Hogy nem bűnözésből van.
De ehhez nem is kell milliós összeg. Múltkor unokatesómnak 50.000 forintot sem tudtam küldeni, csak igazolvánnyal.
A pénzmosás elleni uniós előírás kötelezi arra a tagállamokat, hogy minden jelentősebb készpénzmozgást vizsgáljanak.
Nem hiszem, hogy a banknak azt kellett megmagyaráznod, hogy honnan van a 10 milliód, az az adóhatóságot fogja érdekelni. A banknak a személyazonosságodat kellett hozzá igazolnod, hogy azt lehessen tudni ki fizette be azt a 10 milliót arra a számlára, nem?
Tízmilliárd Forintnál már nem fogják megkérdezni!
/10000 millió az tízmilliárd/!
Azért, hogy ha tényleg bérből/fizetésből szerezted a pénzt, akkor a NAV le tudja ellenőrizni, hogy be is fizetted-e utána az adót.
Szerintem egyébként már évek óta nincs olyan cég, aki kp.-ban fizet (elvileg a törvényi lehetőség még adott lenne rá), de ha te erre igényt tartasz első dolguk lesz, hogy elküldenek a legközelebbi bankba, hogy nyissál számlát, anélkül nem vesznek fel már szinte sehova dolgozni. Max. ilyen mezőgazdasági idénymunkákra, de abból aligha fogsz olyan vagyont összeharácsolni, hogy bárkinek feltűnne, hogy elcsalod utána az adót. Szóval a törvény betűje nagyjából helyesen feltételezi, hogy a nagy mennyiségű készpénz szinte mindig valamilyen illegális tevékenységgel jár együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!