Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Külföldre kivándorolt magyarok...

Külföldre kivándorolt magyarok! Terveztek hazajönni Magyarországra?

Figyelt kérdés
Itt mondják a tv-be hogy egyre több magyar jön vissza Magyarországra mert a megélhetés nagyszerűbb lett, soha nem látott mértékben emelkedtek a bérek, soha nen látott mértékben csökkent a munkaerőhiány, támogatják a családokat, egyszerűbb lakást venni, kocsit venni. Terveztek hazajönni evégett Magyarországra és itt is maradtok? Vagy csak április bolondját járatta velem a tv?

2019. ápr. 1. 12:16
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
91%
Igen, az a valóság, hogy a magyar emberek telhetetlen része, azok, kik hozzászoktak a kánaánhoz, kimennek külföldre szerencsét próbálni, és amikor rájönnek, hogy rongyos 2000 eurót fizetnek a munkájukért, hazaszöknek a hanyatló nyugatról ide vissza, ahol 120 ezret is megkeresnek. Ugye 120/2=60, tehát itthon hatvanszor több pénzt kapnak a munkájukért. Szerencséjükre a kegyelmes Orbán Viktor aranyszívében a kegyelem és megbocsátás fehér lángja lobog, így visszafogadja eltévelyedett bárányait gondoskodó atyai ölelésébe. Számtalan ilyen esetre láttunk már példát, ám mégis vannak a szűklátókörűek, kik képtelenek elvégezni egy egyszerű matematikai műveletet. Sajnos ők a saját bőrükön tapasztalják meg a 120 ezer és a kétezer közötti különbséget, ám a visszaút számukra is nyitva áll.
2019. ápr. 1. 19:19
 22/33 anonim ***** válasza:
37%

Azért valahol majdhogy nem megértem "Erős Magyarország"ot, nekem az a meglátásom, hogy sok ember azért megy ki külföldre, mert itthon nem is akar megélni.

Én úgy gondolom, hogy itthon is meglehet élni, csak itt egy picit többet kell tenni érte, ahhoz meg sokan lusták.

Nekem osztálytársaim mind, azok vannak külföldön, akiknek semmilyen végzettségük nem lett, egy éppen hogy kettes érettségivel kiestek a középsuliból, viszont ők ezzel úgy gondolják, hogy megváltják majd a világot, és semmiért alanyi jogon 500-600 ezres nettó fizetést követelnek. Oda kint lehet meg is kapják, de az egyik mosogat, a másik tojást süt.

Ezzel viszont teljesen megvannak elégedve, mondják hogy milyen szar ez az ország ők soha nem jönnének haza, viszont nekem nem az az életcélom, hogy tojás sütőként vonuljak nyugdíjba egy szállodából.

És külföldi viszonylatban egyáltalán nem keresnek jól, csak ha átszámolják Magyar Forintra elvannak ájulva, hogy mennyit keresnek.

Akik viszont esetleg, komolyabb végzettséggel, komolyabb beosztásba dolgoznak, hazajöttek, vagy terveznek haza jönni, hiszen megteremtettek egy olyan alapot, amivel itthon már könnyedén eltud indulni, biztos nyelvtudással, kellő gyakorlattal és referenciával egy jó szakmában, itthon sem elérhetetlen 500-600, de akár milliós fizetés sem.

2019. ápr. 1. 19:24
 23/33 anonim ***** válasza:
90%
#22 Miért lenne szerinted bárki a maga ellensége? miért szenvedne itthon tízszer annyit, vagy próbálna meg ötöde pénzből megélni? Mi lenne ebben a logika? Mindenkinek egy élete van, és szerintem az értelmes ember megpróbálja belőle kihozni a maximumot, nem pedig azon lavírozni, hogy "Igaz hogy külföldön jól élhetek és megfizetik a tudásom, de itthon meg éppen nem halok még éhen szóval akkor maradok és elcseszem az életem gürizésre". Ebben mi lenne a logika? Teljesen természetes dolog hogy az ember mindig a jobbra törekszik, miért ne tenné?
2019. ápr. 1. 19:43
 24/33 anonim ***** válasza:
90%

Literally SENKIT nem ismerek aki kinnt van, és vissza akarna ide jönni. Hosszú távra semmiképp.

És meg is értem őket teljesen.

Ha én megpattanok innen, én sem jövök vissza.

2019. ápr. 1. 20:06
 25/33 anonim ***** válasza:
100%

Egy éve láttam egy diagramot a külföldön dolgozókról. Ha eszembe jut, hogy hol láttam, akkor majd belinkelem. Az volt a lényege, hogy a külföldön dolgozók munkaköreinek megoszlása fedi az anyaországi dolgozókét. Tehát a külföldön betöltött állások spektruma is nagyon széles. Belátható, hogy nem csak szakma, vagy végzettség nélküliek hagyják el az anyaországot, hanem az emigránsok között képviselteti magát minden szakterület, a gipszkartonozótól az orvosig.

Egyes vélemények szerint a szakmájukban jobbak is nagy arányban elmennek, e véleményt osztók szerint ez az oka annak, hogy egyre nehezebb jó szakembert találni az anyaországban és ez komoly probléma.

2019. ápr. 1. 20:37
 26/33 anonim ***** válasza:
9%
Nem érdekel mennyit keresek, büszke vagyok hogy a a Magyar Nemzet Országát építhetem!
2019. ápr. 1. 21:17
 27/33 anonim ***** válasza:
63%

Én mindig is csalókának tartottam ezt a "külföldön rájössz arra, hogy hiába, hogy fizetések nagyobbak, de a kiadások is" és a százalékos hasonlítgatások is tévútra visznek.

Nézzük racionálisan a dolgokat.

Szegeden keresel 180 ezret, ebből bérlés+rezsi+kaja legyen mondjuk 130ezer(72%). Corkban, Írországban keresel 2300 eurót, ebből bérlés+rezsi+kaja 1600 euró(70%).

A magyar kezében marad 200 euró, az ír kezében 700 euró. Hasonló százalékban költenek, de mindenki nézze meg, hogy ennek a pénznek mekkora a vásárlóereje... Az, hogy Írországban és Magyarországon is 70%-ot költesz még nem jelent semmit. Leegyszerűsítve: az íreknél tényleg drágább a tej, mint Magyarországon, de ha kétszer több, mint Magyarországon, és ők meg háromszor annyi pénzzel rendelkeznek, akkor az írek nyernek, mert a pénzükkel sokkal több tejet tudnak venni, mint a magyarok.

2019. ápr. 1. 21:28
 28/33 anonim ***** válasza:
74%

Nagynéném hazajött. Egész életében Németországban dolgozott, most meg nyugdíjra visszajött, mert Magyarországot tekinti a hazájának. Igaz, neki nem lesznek gondjai itt a megélhetéssel.

Rajta kívül két ismerőst tudok, aki visszajött (ők még fiatalok). De sok ismerősöm nem ment ki, 10-ből kb. 1.

2019. ápr. 2. 10:46
 29/33 anonim ***** válasza:

Azért ezt a honvágy dolgot, le lehet tudni másképpen is.

Költözzetek Sopronba, és onnét ingázzatok mondjuk Bécsig.

Magyar (kicsit magasabb) árak, magas külföldi fizetés, és az országot sem hagytad el. Aki tud társalgási szinten németül az továbbra is könnyen talál melót. Pláne ha van szakmája.

2019. ápr. 3. 18:29
 30/33 goaus ***** válasza:
eszemben sincs hazamenni. Szakmunkásként a hazai bár 5x szörösét kapom. Az sem igaz kinn minden sokkal drágább. A boltokban ugyanannyi, a nyáron mondjuk a balatonon a holland árak 1,5x ese volt, szoval lassan olcsobb. Az albrélet árak is felzárkóztak, a szolgáltatások joval drágábbak kinn. Csak ez senkit sem érdekel.:) igen, drága az élet, 1800 euro az alapkiadásunk, a bibi hogy ketten 5000 eurot keresünk tulora nélkül... Lehet szmolni, otthon mikor marad egy párnak 1 milla miután mindent kifzetett... errpé ennyit sztem. Amugy már otthon is lehet jol keresni, de az a morál, joég, mint egy 30 éves időutazás ha hazamegyünk.:)
2019. ápr. 5. 20:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!