Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Külföldre kivándorolt magyarok...

Külföldre kivándorolt magyarok! Terveztek hazajönni Magyarországra?

Figyelt kérdés
Itt mondják a tv-be hogy egyre több magyar jön vissza Magyarországra mert a megélhetés nagyszerűbb lett, soha nem látott mértékben emelkedtek a bérek, soha nen látott mértékben csökkent a munkaerőhiány, támogatják a családokat, egyszerűbb lakást venni, kocsit venni. Terveztek hazajönni evégett Magyarországra és itt is maradtok? Vagy csak április bolondját járatta velem a tv?

2019. ápr. 1. 12:16
1 2 3 4
 11/33 Erős Magyarország ***** válasza:
29%
Rengeteg ismerősöm ment ki külföldre de én magam sose hagynám itt a hazámat. Rengetegen akik kimentek megtapasztalták hogy igazából külföldön sincs aranyból az élet, és inkább haza jöttek. Nagyon sokan vannak akik kimennek a magas fizetések miatt, aztán megtapasztalják hogy az árak és az adók is jóval magasabbak.
2019. ápr. 1. 14:12
 12/33 anonim ***** válasza:
78%
#11 ne kamuzz. Sehol Európában nincs 51%-os adókötelezettség, ahogyan pl. 27%-os áFA is csak itt van, sehol máshol. Külföldön megkeresed ötszörösét minimum ugyanazért a munkáért, az árak viszont lehet hogy drágábbak, de nem ötszörösei a magyar áraknak. És akkor arról nem is szóltam hogy "többől több marad". Lehetne kint is 50%-os adó ha keresel 700.000-et, még mindig el tudsz költeni 350.000-et, míg ha itthon csak 20% lenne (de nem annyi, hanem 51), akkor is a 125.000-ből csak 100.000 maradna.
2019. ápr. 1. 14:19
 13/33 anonim ***** válasza:
71%

Erős Magyarország

Elég csúnya lesz a százalékod, amikor végre lesz. :D

2019. ápr. 1. 14:29
 14/33 Erős Magyarország ***** válasza:
22%

"kamuzz. Sehol Európában nincs 51%-os adókötelezettség, ahogyan pl. 27%-os áFA is csak itt van, sehol máshol. Külföldön megkeresed ötszörösét minimum ugyanazért a munkáért, az árak viszont lehet hogy drágábbak, de nem ötszörösei a magyar áraknak. És akkor arról nem is szóltam hogy "többől több marad". Lehetne kint is 50%-os adó ha keresel -

700.000 et, még mindig el tudsz költeni 350.000-et, míg ha itthon csak 20% lenne (de nem annyi, hanem 51), akkor is a 125.000-ből csak 100.000 maradna."

Még a kenyér is sokkal drágább. Van ahol 3 euró (963.36) és az adó is mérföldekkel több!

Megy ez a kicsábítás, hogy menjél külföldre majd ott biztos jobb lesz, kolbászból van a kerítés, aztán pedig az ember csalódik.

2019. ápr. 1. 14:45
 15/33 anonim ***** válasza:
70%

Nem tudom ki mondta vagy akár gondolta hogy külföldön kolbászból lesz a kerítés. Szerintem senki. Senki sem azért megy ki hogy külföldön majd hever naphosszat a nyugágyban és öntik az ölébe a milliókat. Nyilvánvaló hogy külföldön is dolgozni, teljesíteni, tudni kell.

A nagy különbség az, hogy amíg itthon 3 diplomával, 12 óra műszakban kidolgozod a beled minimálbérért, addig ha külföldön rendesen végzed a munkád, ha értesz valamihez akkor azt MEGFIZETIK. Annyiért, amennyit ér, nem minimálbérrel szúrják ki a szemed. Egy villanyszerelő, hegesztő, de akár egy gyári karbantartó vagy egy pincér is megkereshet 7-800.000-et, de nem ritka a millió fölötti fizetés sem.

Ha nem érted a különbséget a "kolbászból van a kerítés", és a "megfizetett munka" között, akkor elég nagy a baj.

Plusz arra ki sem tértem hogy külföldön jó eséllyel normális egészségügyi ellátásban részesülsz az adódért cserébe, normális a közlekedés, a gyereked normális oktatást kap, számíthatsz idős korban nyugdíjra, az emberek nem rasszista beszűkült savanyújóskák, nincs állami propaganda és stb. stb.

2019. ápr. 1. 15:11
 16/33 Erős Magyarország ***** válasza:
38%

Én azt látom rengetegen vannak akik kimennek, és nem feltétlenül a szakmájukban dolgoznak, hanem pakolnak, mosogatnak takarítanak. És ezek az emberek mondják hogy sokkal jobb nekik mint itthon, és nem hiányzik a saját nemzete mert gyökértelen. Ezek mondják azt hogy kolbászból van a kerítés, vagy azt hogy nincs kolbászból de azért ki megyek.

Itthon nyavalyognak szidják az államot hogy nem kapnak normális béreket, meg hogy nem ismerik el őket, nem fizeti meg őket. Ezzel a felfogással az a gáz hogy nagyon sok ember fizetését nem feltétlenül az állam adja, az állam a munkavállalók 2-3% foglalkoztatja.

2019. ápr. 1. 15:27
 17/33 anonim ***** válasza:
71%
Nein.
2019. ápr. 1. 16:22
 18/33 anonim ***** válasza:
5%
Mind visszajön miután rájött hogy külföldön sincs kolbászból a kerítés, sőt! Szóval emberkednek pár hónapot kint aztán sírva menekülnek vissza :) Akik itt írják hogy nem jönnek vissza azok már itthon vannak csak nem akarnak beégni:)
2019. ápr. 1. 18:21
 19/33 anonim ***** válasza:
83%
Sőt! Eddig soha senki nem hagyta el Magyarországot. Minden magyar Magyarországon van. Még a határon túliak is.
2019. ápr. 1. 18:27
 20/33 anonim ***** válasza:
89%

"Én azt látom rengetegen vannak akik kimennek, és nem feltétlenül a szakmájukban dolgoznak, hanem pakolnak, mosogatnak takarítanak."

És még így is simán többet keresnek mint itthon egy 3 diplomás.

Na ez az igazi szégyen erre az országra nézve! Te magad mondtad meg a tutit. Kinn még egy közmunkás is megkeresi simán a fél misit.

2019. ápr. 1. 19:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!