Szerintetek mennyire hasonlít egymásra a magyar és a francia kultúra? Érdemes lenne ápolni egy ilyen irányú kapcsolatot a két ország között?
Pl. én észrevettem, hogy mindkét ország erősen liberális szexualitásban, de elvetik azt, amit a Nyugati angolszász pl. Anglia, Kanada, USA, tekintenek liberalizmusnak, illetve amit ezen országok vallanak feminizmusként.
Nemrég játszottam végig a World of Warcraft-ban a Suramar-i questline-t. Elvileg a franciákról mintázták az ottani szereplőket, mégis nagyon sokban hasonlít Budapestre, és még kiterjedtebben a magyar kultúrára, szokásokra amit ott lehet tapasztalni.
Régen a XIX. században is Petőfiék azzal lázadtak a korabeli Habsburg-loyalista értékrend ellen, hogy "franciának" vallották magukat, az ottani értékrendet tették magukévá, egyet értettek a 18. századi franciák Felvilágosodás-korabeli és Forradalmi eszméivel.
Manapság is kimész Franciaországba, kb. semmitől sem kell rettegni és egyszerűen szabad vagy.
Ellentétben az USÁ-val és Nagy-Britanniával még úgynevezett "Politikai Korretség" sincsen és szabadon vállalhatod a véleményedet.
"Ellentétben az USÁ-val és Nagy-Britanniával még úgynevezett "Politikai Korretség" sincsen és szabadon vállalhatod a véleményedet."
El vagy tévedve.
Ha hasonlóságot keresel, azt kell megvizsgálnod, hogy mennyit vettünk át tőlük, nem pedig fordítva.
Mi, magyarok más nemzetek fölöttiek vagyunk mint politikai, mint pedig bármilyen más kultúrával szemben - ám a világon ezt senki más nem tudja, ha pedig tudja, nem akarja elismerni.
.
Petőfiék a Habsburgok és a magyarok tőlük függősége ellen lázadtak.
Nem érdekelte őket Oroszország, pedig a cári udvar nyelve a francia volt.
"Érdemes lenne ápolni egy ilyen irányú kapcsolatot a két ország között?"
Trianon rémlik még? A csigaevőkkel nem kell túl barátságosnak lenni.
Nincs a világon még egy olyan nép és nyelv, amit annyira utálnék mint a Franciát!
Nagyon remélem hogy semmi közünk egymáshoz! Az a mi szégyenünk lenne!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!