Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért hiszi azt az egyszerű...

Miért hiszi azt az egyszerű magyar pályakezdő, aki sose élt még külföldön hogy annyira rossz Magyarországon?

Figyelt kérdés

Pályafutásom során alkalmam volt rengeteg országba járni kelni, sehol sem volt egyszerű egy pályakezdő fiatalnak lakást találni, illetve azonnal "tejben vajban fürödni"! Mindig fel kell mászni a ranglétrán, hogy többet keres illetve többet kapj, egyszerűbb legyen lakást találni. A jó szakemberből mindenút hiány van, a jó munkásból is mindenút hiány van. Az emberek nem tudják mi az a nélkülözés, csak a mának élnek. Magyarországon hatalmas fejlődés ment végbe az elmúlt években, de főként most. 2010 előtt volt utoljára ekkora volumenű fejlődé, akkor is fenntarthatatlan keretek között! A forint erősödése, és várható további kismértékű erősödése miatt a tavaly nyár eleji gyengülés inflációt növelő hatása csak átmeneti lehet. Egyébként a bérek jóval nagyobb ütemben nőttek az áraknál. Az adó rendszer igazságos, mivel többet vesz el a gazdagoktól, mint a szegényebbektől. Az embereknek pont elég ideje volt megtapasztalni ennek a fordítottját. 2010 előtt az ország elvolt adósítva, bérbefagyasztások voltak, minden ment tönkre az országban. Ez főleg Gyurcsány illetve Medgyessy Hibája mert többet költöttek, mint amennyi jövedelmük volt, és ezt teljes mértékben külföldi eladósításból fedezzék. Az berek ekkor valóban megtanulhatták mi az a nélkülözés, mégsem okultak belőle. A jelenlegi helyzetről a molnár, a fia meg a szamár jutott eszembe, mivel volt egyszer egy öreg molnár, s annak egy kamasz fia.

Volt egy szamaruk; úgy gondolták, eladják a vásáron, és jó pénz kapnak érte. Attól féltek azonban, hogy mire a vásárba érnek vele, a csacsi elfárad, esetleg a lába is feltörik az úton, s akkor nem kel el olyan jó áron.

Ezért hát összekötötték a szamár lábát, rudat dugtak a lábai közé, vállukra vették, s úgy, a rúdon vitték a vásárba…

Ahogy mennek, szembe találkoznak az úton egy emberrel.

Az meglátja a csacsit a rúdon himbálódzva, s elkezd hahotázni.

- No, az egyszer szent igaz, hogy a három közt nem a csacsi a legnagyobb szamár! Ők viszik a szamarat, ahelyett, hogy a szamár vinné őket!

Halja ezt a molnár, gondolja van benne valami igazság. Leteszik a szamarat a földre, kioldják a lábát, nógatva talpra állítják, az öreg fölülteti rá a fiát, s úgy mennek tovább, elől a fiú a szamáron, nyomában gyalog a molnár.

Megint találkoznak egy emberrel.

- Hát ez meg miféle mamlasz? – mondja az ember. – Pöffeszkedik a szamáron, s hagyja az öreget kutyagolni! Szállj le öcsém, engedd szépen apádat a nyeregbe! Gondolták, ennek is igaza van; helyet cseréltek, s úgy mentek tovább, elöl az öreg a szamáron, mögötte gyalog a fiú.

Ismét találkoznak egy emberrel.

- Ó mi szívtelen vénség! – mondja az ember. – Pöffeszkedik a szamáron, s közben ez a szegény gyerek már alig vonszolja magát!- Ennek is igaza van – vakarta meg a fejét az öreg; intett a fiának, hogy üljön fel ő is, és most már így vonultak tovább, szamár háton mind a ketten, míg csak nem találkoztak valakivel.

Micsoda bolond népség! – mondta az ember. Ketten ülnek egy ilyen jámbor kis jószágon, jó, hogy még egy házat is nem rakna rá, tornyostul!

Elszégyellték magukat erre, a molnár is, a fia is; leszálltak, s most elől a csacsi ment, terhétől szabadulva nagy vidámsággal, ide-oda illegetve magát, s mögötte kullogott a molnár meg a fia.

Jön ekkor szemközt egy ember. Azt mondja:- Már csak bolond világot élünk! Elől táncol a szamár, utána liheg fiastul a molnár! Úgy látszik elérkezett a szamarak világa!

Hanem erre már méregbe jött a molnár.

- Úgy bizony – mondta, eddig szamarak világa volt, mert hol erre hallgattam, hol arra, s minden szíre-szóra adtam, kivéve a magam józan eszére! No de mától vége; mától fogva beszéljetek, amit akartok, én azt teszem, amit jónak látok!

2019. márc. 22. 20:49
❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯
 141/413 anonim ***** válasza:
Alakul....bújik elő a valódi èned....
2019. márc. 26. 11:07
 142/413 anonim ***** válasza:
Ki kérte hogy rosszat mondj a kormányra te agyhalott?
2019. márc. 26. 11:11
 143/413 A kérdező kommentje:
Te az előbb:))
2019. márc. 26. 11:35
 144/413 anonim ***** válasza:

Hol te i..dióta p..itsa? Legalább a hozzászóló nevét olvasd el!

Itt is jelzem: befejeztem a veled való társalgást, miután kvázi bevallottad, hogy szarsz a tényekre és a hülye mantráidat szajkózod csak. Így érdemtelennek tartalak a további válaszra.

2019. márc. 26. 11:40
 145/413 A kérdező kommentje:
Te mondtad rá hogy "Várom az idézett részeket..."
2019. márc. 26. 12:05
 146/413 A kérdező kommentje:

"Itt is jelzem: befejeztem a veled való társalgást, miután kvázi bevallottad, hogy szarsz a tényekre és a hülye mantráidat szajkózod csak. Így érdemtelennek tartalak a további válaszra."

Csak neked az a bajod, hogyha a tények nem téged igazolnak, azt hazugságnak nevezed!

2019. márc. 26. 12:06
 147/413 Fizikakedvelő ***** válasza:
Jól van kérdező. Ha már megkértél. Szerintem a kormány jól cselekszik migrációs kérdést illetőleg. A krízis igencsak fontos,ugyanis könnyen kihathat a társadalomszerkezetre. A sokat emlegetett párhuzamos társadalmak veszélye fenn áll. Kérdező! Amint látod én nemcsak kritizálni tudom a kormányt. Hadd látom te tudsz-e mást az istenítésen kívül!
2019. márc. 26. 14:37
 148/413 A kérdező kommentje:
Szerintem a kormány még mindig kevesebbet költ focira ! :))
2019. márc. 26. 15:13
 149/413 Fizikakedvelő ***** válasza:
Kevesebbet? Szerintem meg arcátlanul sokat
2019. márc. 26. 16:07
 150/413 SZücsöm ***** válasza:
100%

Skacok én is már százszor megírtam neki hogy folyamatosan ferdít,féligazságokat (jobb esetben legalábbis legalább a fele igaz) irkál,hazudozik,és válogat a között hogy mire akar/tud válaszolni és mire nem.

Nincs értelme vele vitatkozni mivel minimálisan se nyitott semmiféle információ meghallgatására/értelmezésére/befogadására, és folyton csak ismételget még akkor is ha 10 en "mondják" + adattal bizonyítják a mantrájának az ellentettjét.(és ez még csak nem is egy ellenzéki oldal)

Továbbá amióta megszóltam párszor hogy csak emleget adatokat de be nem mutatja nekünk azóta néha fel tesz olyan szar cikkeket ami k***ára nem azt bizonyítja amit előzőleg állított (a hitelességükről ne is beszéljünk 90% fidesz média) és ku***ára leszarja amikor erre rámutatunk. Ilyenkor megint jön a ferdítés a beakadt lemez és a fül mellett elengedett adatok kombója.

Már azt is megkaptam hogy ELLENZÉKI vagyok az a bajom, de amikor megírom neki hogy csak annyira vagyok ellenzéki hogy ellenzem a lopás legalizálását (legyen az bármelyik párt bűne) + amikor megemlítem neki hogy mivel én eddig pártatlan személyként vitáztam annyit kérnék a vitapartneremtől hogy próbáljon kiszállni a hőn szeretett pártja p***ája közül és próbáljon ő is gondolkodni,pártatlan forrásokból linkelni az adattokatat + (a legnehezebb) pártatlanul gondolni: Na amikor ilyeneket írok neki általában megint csak teljesen figyelmen kívül hagyja ,bár valószínűleg ez jobb lehetőség mintha ismételten valami kreténséget állítana és ferdítene.

1 szó mint 100 nem azért csinálja ezt mert hülye. Természetesen ezzel nem azt akarom állítani hogy nem az sőt... de az oka annak hogy ilyen hatalmas kreténként viselkedik (elnézést nem akarok személyeskedni de erre tényleg nem tudok már szalonképesebb megfogalmazást írni) mert ő is látja a problémákat de nem törődik velük mert vagy megfizetik, vagy jól jár ezekkel a problémákkal vagy csak simán valami troll.(Amúgy fentebb említette hogy ő személy szerint sokat köszönhet a fidesznek: "közel lenne a tűzhöz"?)

Ha szimplán hülye lenne akkor nem ferdítene,hazudna,és válogatna a témák között amikre hajlandó válaszolni. Szimplán csak hülyeségeket írogatna ami amúgy igaz is de ahogy az elöbb írtam nem ez a legnagyobb probléma a "sráccal".

Végeredmény: A kérdezőnk szimplán hazudozik (lehetséges e mellett még fanatikus is vagy csak szimplán pénzügyileg jól jár ezzel esetleg mindkettő) tehát nincs értelme vele vitázni hisz alapból a célja a valóság elferdítése nem annak a meghallgatása és befogadása.

*Mic Drop*

2019. márc. 26. 19:11
❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!