Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért az aktuális minisztereln...

Miért az aktuális miniszterelnöktől várja a magyar proli réteg a megváltást?

Figyelt kérdés

Leddöbbent, hogy hány embertől hallom, illetve itt is hányan írják, hogy kb. a kormány hibája az, hogy nem találnak jobb munkát, nem tudnak szakmát tanulni, nem tudják képezni magukat.

Miért gondolják azt, hogy ez a mindenkori kormány hibája?

Beszélgettem a cégben az egyik "biztonsági őrrel". 23 évesen dolgozik abban a szakmában. Felvetettem neki, hogy ha leérettségizne, és elvégezne egy pár hónapos tanfolyamot (teljesen díjtalan), akkor dolgozhatna 2,5x annyiért, és fele annyit kéne bent lennie. Válasz: Áhhh, meló után én nem tudnék ilyesmivel még foglalkozni. Ugyanez az ember másnap... Az orbán miatt nincs semmi jövőkép, gondolkozik a külföldi munkavállaláson.

Szóval az ilyen emberek miért ennyire életre képtelenek? Miért a rendszert szidják?

Bementem a Coopba reggel, 20 év körüli eladó csaj ordibál hátra a másiknak, hogy a töke kivan A FIDESSZEL !!! amiért ő nem kap több fizetést idén. Értitek :D az aktuális kormány tehet róla, hogy ő NEM állami alkalmazottként (zero szakmai tudással), szarul keres. Direkt nem Fideszt írtam, szerintem ez a mindenkori kormnáy ellen irányulna.

Itt gyk-n is rengetegszer olvasom, hogy panaszkodik valaki, de a tanulás, saját maga képzése valamiféle ördögtől való dolognak számít már.

2019. márc. 8. 08:20
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
0%

Mert a magyarok nagy része mindig is igényelte, hogy valaki fogja a kezüket.

Ne kelljen semmilyen döntést hozni, önállóan gondolkozni. Bemegy szépen a gyárba, megkapja a fix fizetését aztán jól van az úgy. Legalább van munka. Bangladesben az sincs.

Nem képzik magukat, mert lusták. Jönnek a kifogások, hogy munka után eseteg egy 1,5 órás tanfolyamra nem lehet beülni, mert nem lehet beülni, és pont .

Egyébként nem csak állami alkalmazott lehet ám valaki. Nem tudom, hogy miért kell ilyenkor reflexből a nővérekkel példázni.

Én gyárból mentem át pénzügyi szektorba, egy 4 hónapos tanfolyamot végeztem el MUNKA MELLETT. Értsd meló után beültem az órákra.

Rugalmas beosztásban dolgozok, jutalékos rendszerben kb a csillagos ég a határ.

Megbecsült munkaerő vagyok, nem valami biorobot kvázi erőforrás valami összeszerelő üzemben. 2,5x annyit keresek, és nem fogok 50 éves orvostól orvosig járni a műszakozás miatt.

Az a baj sokan tanulnak valami hasznavehetetlen szakmát, ami 30 éve volt hiányszakma. Vagy leérretségiznek, aztán ennyi. Utána jön akkor az orbánozás, meg fideszezés.

Fel kéne emelni a seggeteket, aztán HIÁNYSZAKMÁT tanulni, vagy versenyszférában elhelyezkedni. Csak ugye valamit kéne is tenni. Meló után meg 'nehogymá lemaradj az éjjel nappal budapestről.

2019. márc. 8. 10:26
 32/50 anonim ***** válasza:
0%

Fizetést az elvégzett munka értékére adják.

Nem fog egy biztonsági őr többet kapni azért, mert úgy igazságos lenne.

Nincs értéke a munkájának.

Ha emelnék neki 40-50 ezerrel, akkor mindenki más is joggal követelhetné, hogy emeljék, mivel a munkája értékesebb.

Talán 23 évesen nem lenne kötelező biztonsági őrként vegetálni valahol? De gondolom ez szóba sem jöhet.

"Mert kellenek azok is"

"Mert a gonosz kormány nem teszi lehetőve, hogy AKÁRMILYEN valós tudás nélkül jól keresssen"

2019. márc. 8. 10:29
 33/50 anonim ***** válasza:

,,Látszik mennyire proli vagy, mikor csak a sajátodat hajtod de 1000x meglettél cáfolva!"

Te vagy folyamatosan megcáfolva ember. :D Ennél a kérdésnél, múltkor is, állandóan ezt csináltad. :D

,,Nem a fejemből beszélek, nem én találom ki ezeket a dolgomat"

De te találod ki, mert megint semmi példát, semmi statisztikát nem hozol fel, hogy igazold az állításodat. :D

2019. márc. 8. 10:54
 34/50 anonim ***** válasza:

"Foglalkoznak a problémával, megemelték a nővérek, ápolók, orvosok bérét is! De nem álltak meg mivel ennél még nagyobb, még több emelésre számíthatnak!"

Még mindig olyan fizetések vannak az egészségügyben, hogy éhen halsz belőle. A körülményekről és a munkaidőről nem is beszélve. Egy életünk van, senki nem fog újabb 10 évet várni a lètminiumon tengodve, hogy hátha a kormány végre megfizeti.

De mint írtam a pedagógusok és rengeteg közalkalmazott is ilyen cipőben van.

Egyszeri pár százalékos béremelés és egy későbbi beigert nem fogja megoldani a problémát, főleg úgy, hogy az árak is brutal tempóban emelkednek, egyből semmit sem ér a fizu emelés

2019. márc. 8. 11:01
 35/50 anonim ***** válasza:
6%
82% Ne túlozz már úgy is tudjuk mind mit írnak a 444.hu színvonalú helyeken! Az a tény hogy folyamatosan emelkedik az egészségügyben dolgozók bére, ha így haladunk lassan elérjük a konkurencia szintjét.
2019. márc. 8. 11:04
 36/50 anonim ***** válasza:

" úgy is tudjuk mind mit írnak a 444.hu színvonalú helyeken!"

Igen tudjuk, a fideszeseknek kellemetlen igazságokat. Ha valakit a valóság érdekel nem origót meg pestisrácokat olvas.

Nem tudom agyament balfék írta még két oldallal korábban, hogy utolérjük Németországot, de legalább bebizonyította, hogy a kérdezőnek van némi igaza van egy menthetetlen réteg, aki szimplán túl ostoba ahhoz, hogy bármit rábízzanak. Ekkora hülyét.

2019. márc. 8. 11:53
 37/50 anonim ***** válasza:
#32! Ami négy hónapos az nem tanfolyam, annyi idő alatt kis túlzással még utcaseprővé sem tudják kiképezni az embert estin, a valódi szakképzések, tanfolyamok két-három évesek napi két-három tanítási nappal, nyári gyakorlattal. Továbbképzésnek esetleg elmenne, ha már volt egy alapszakmád, de azt írod nem volt így légy szíves másokat ne hülyíts.
2019. márc. 8. 11:57
 38/50 anonim ***** válasza:
59%
61% Nincs igazatok, mivel az index illetve a 444.hu és társai folyamatosan felnagyítsa a problémákat! Nem tudod megcáfolni azt hogy az ország fejlődik, a bérek folyamatosan nőnek, ennék még nagyobb béremelésekre lehet számítani! Te csak hajtogatod a betanult kis szövegeid de felesleges. :))
2019. márc. 8. 12:02
 39/50 anonim ***** válasza:
100%
Pikk ász: de azt is mondjad már, hogy az árak is nőnek ugyanúgy, így lényegében ugyanott vagy, mint a béremelések előtt. :D Tojok én rá, hogy az már negatívan hangzik.
2019. márc. 8. 12:06
 40/50 anonim ***** válasza:
Pikk ász! Köszi a szmájlt a végére, így legalább tudom, hogy te se gondolod komolyan, amiket írsz.
2019. márc. 8. 12:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!