Miért az aktuális miniszterelnöktől várja a magyar proli réteg a megváltást?
Leddöbbent, hogy hány embertől hallom, illetve itt is hányan írják, hogy kb. a kormány hibája az, hogy nem találnak jobb munkát, nem tudnak szakmát tanulni, nem tudják képezni magukat.
Miért gondolják azt, hogy ez a mindenkori kormány hibája?
Beszélgettem a cégben az egyik "biztonsági őrrel". 23 évesen dolgozik abban a szakmában. Felvetettem neki, hogy ha leérettségizne, és elvégezne egy pár hónapos tanfolyamot (teljesen díjtalan), akkor dolgozhatna 2,5x annyiért, és fele annyit kéne bent lennie. Válasz: Áhhh, meló után én nem tudnék ilyesmivel még foglalkozni. Ugyanez az ember másnap... Az orbán miatt nincs semmi jövőkép, gondolkozik a külföldi munkavállaláson.
Szóval az ilyen emberek miért ennyire életre képtelenek? Miért a rendszert szidják?
Bementem a Coopba reggel, 20 év körüli eladó csaj ordibál hátra a másiknak, hogy a töke kivan A FIDESSZEL !!! amiért ő nem kap több fizetést idén. Értitek :D az aktuális kormány tehet róla, hogy ő NEM állami alkalmazottként (zero szakmai tudással), szarul keres. Direkt nem Fideszt írtam, szerintem ez a mindenkori kormnáy ellen irányulna.
Itt gyk-n is rengetegszer olvasom, hogy panaszkodik valaki, de a tanulás, saját maga képzése valamiféle ördögtől való dolognak számít már.
Mert a magyarok nagy része mindig is igényelte, hogy valaki fogja a kezüket.
Ne kelljen semmilyen döntést hozni, önállóan gondolkozni. Bemegy szépen a gyárba, megkapja a fix fizetését aztán jól van az úgy. Legalább van munka. Bangladesben az sincs.
Nem képzik magukat, mert lusták. Jönnek a kifogások, hogy munka után eseteg egy 1,5 órás tanfolyamra nem lehet beülni, mert nem lehet beülni, és pont .
Egyébként nem csak állami alkalmazott lehet ám valaki. Nem tudom, hogy miért kell ilyenkor reflexből a nővérekkel példázni.
Én gyárból mentem át pénzügyi szektorba, egy 4 hónapos tanfolyamot végeztem el MUNKA MELLETT. Értsd meló után beültem az órákra.
Rugalmas beosztásban dolgozok, jutalékos rendszerben kb a csillagos ég a határ.
Megbecsült munkaerő vagyok, nem valami biorobot kvázi erőforrás valami összeszerelő üzemben. 2,5x annyit keresek, és nem fogok 50 éves orvostól orvosig járni a műszakozás miatt.
Az a baj sokan tanulnak valami hasznavehetetlen szakmát, ami 30 éve volt hiányszakma. Vagy leérretségiznek, aztán ennyi. Utána jön akkor az orbánozás, meg fideszezés.
Fel kéne emelni a seggeteket, aztán HIÁNYSZAKMÁT tanulni, vagy versenyszférában elhelyezkedni. Csak ugye valamit kéne is tenni. Meló után meg 'nehogymá lemaradj az éjjel nappal budapestről.
Fizetést az elvégzett munka értékére adják.
Nem fog egy biztonsági őr többet kapni azért, mert úgy igazságos lenne.
Nincs értéke a munkájának.
Ha emelnék neki 40-50 ezerrel, akkor mindenki más is joggal követelhetné, hogy emeljék, mivel a munkája értékesebb.
Talán 23 évesen nem lenne kötelező biztonsági őrként vegetálni valahol? De gondolom ez szóba sem jöhet.
"Mert kellenek azok is"
"Mert a gonosz kormány nem teszi lehetőve, hogy AKÁRMILYEN valós tudás nélkül jól keresssen"
,,Látszik mennyire proli vagy, mikor csak a sajátodat hajtod de 1000x meglettél cáfolva!"
Te vagy folyamatosan megcáfolva ember. :D Ennél a kérdésnél, múltkor is, állandóan ezt csináltad. :D
,,Nem a fejemből beszélek, nem én találom ki ezeket a dolgomat"
De te találod ki, mert megint semmi példát, semmi statisztikát nem hozol fel, hogy igazold az állításodat. :D
"Foglalkoznak a problémával, megemelték a nővérek, ápolók, orvosok bérét is! De nem álltak meg mivel ennél még nagyobb, még több emelésre számíthatnak!"
Még mindig olyan fizetések vannak az egészségügyben, hogy éhen halsz belőle. A körülményekről és a munkaidőről nem is beszélve. Egy életünk van, senki nem fog újabb 10 évet várni a lètminiumon tengodve, hogy hátha a kormány végre megfizeti.
De mint írtam a pedagógusok és rengeteg közalkalmazott is ilyen cipőben van.
Egyszeri pár százalékos béremelés és egy későbbi beigert nem fogja megoldani a problémát, főleg úgy, hogy az árak is brutal tempóban emelkednek, egyből semmit sem ér a fizu emelés
" úgy is tudjuk mind mit írnak a 444.hu színvonalú helyeken!"
Igen tudjuk, a fideszeseknek kellemetlen igazságokat. Ha valakit a valóság érdekel nem origót meg pestisrácokat olvas.
Nem tudom agyament balfék írta még két oldallal korábban, hogy utolérjük Németországot, de legalább bebizonyította, hogy a kérdezőnek van némi igaza van egy menthetetlen réteg, aki szimplán túl ostoba ahhoz, hogy bármit rábízzanak. Ekkora hülyét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!