Miért az aktuális miniszterelnöktől várja a magyar proli réteg a megváltást?
Leddöbbent, hogy hány embertől hallom, illetve itt is hányan írják, hogy kb. a kormány hibája az, hogy nem találnak jobb munkát, nem tudnak szakmát tanulni, nem tudják képezni magukat.
Miért gondolják azt, hogy ez a mindenkori kormány hibája?
Beszélgettem a cégben az egyik "biztonsági őrrel". 23 évesen dolgozik abban a szakmában. Felvetettem neki, hogy ha leérettségizne, és elvégezne egy pár hónapos tanfolyamot (teljesen díjtalan), akkor dolgozhatna 2,5x annyiért, és fele annyit kéne bent lennie. Válasz: Áhhh, meló után én nem tudnék ilyesmivel még foglalkozni. Ugyanez az ember másnap... Az orbán miatt nincs semmi jövőkép, gondolkozik a külföldi munkavállaláson.
Szóval az ilyen emberek miért ennyire életre képtelenek? Miért a rendszert szidják?
Bementem a Coopba reggel, 20 év körüli eladó csaj ordibál hátra a másiknak, hogy a töke kivan A FIDESSZEL !!! amiért ő nem kap több fizetést idén. Értitek :D az aktuális kormány tehet róla, hogy ő NEM állami alkalmazottként (zero szakmai tudással), szarul keres. Direkt nem Fideszt írtam, szerintem ez a mindenkori kormnáy ellen irányulna.
Itt gyk-n is rengetegszer olvasom, hogy panaszkodik valaki, de a tanulás, saját maga képzése valamiféle ördögtől való dolognak számít már.
Miért kit kéne szidni? A vállalkozó barátaim is őt szidják.
Neki kéne maga köré olyan szakembereket gyűjteni, akik komoly hosszútávra szóló törvényeket dolgoznak ki. Amire lehet alapozni, lehet tervezni.
Ne alamizsnát, béremelés, segélyt adjon.
Ne az legyen, hogy egy induló vállalkozásnál ezer dologgal hátráltatnak. Hosszú hónapok még egy aláírást begyűjt az ember.
"Miért gondolják azt, hogy ez a mindenkori kormány hibája?"
Szerintem azért, mert ők vezetik az országot. De szólj, ha tévedek és igazából a Jakut Nagytanács uralkodik Magyarországon.
Nagyon jó a kérdés. Örülök hogy van még aki ìgy gondolkodik mint kérdező. Teljesen egyetértek... az emberek lusták csak a kifogást keresik. És nem vallának be hogy azért rossz az életük mert nem tesznek semmit. Én is sokáig toporogtam, voltam pincér, raktáros, gyárimunkás... aztan azt mondtam elég. Beiratkoztam egy egyetemre, elvégeztem. Most van egy jól fizető állásom amit szeretek. Nem fárasztó nem stresszes. Nagyon megérte továbbfejlődnöm.
És mi kellett ehhez? Csupán annyi, hogy beismerjem, hogy az én hibám volt az, hogy csak az ótvar meló jutott...
Na, már megint kezded a hülyeségeidet, sose kell csalódnom benned Pikk Ász. :D
,,Azokról akik nem képesek munkát találni, amikor egész Európában munkaerőhiány van?"
Magyarországról van szó drága barátom, ne akard már egyből Európára terelni a témát. :D Oké, elmegy akkor mindenki külföldre, akinek rossz munkája van, akkor ki fog itthon maradni termelni az adót? :D
,,Nagyon elvakult, tájékozatlan ember lehetsz ha ezeket az alapvető dolgokat nem is tudod"
Mondja ezt az, aki még múltkor nem tudta a plakátok szövegét értelmezni és teljesen más mondandókat akart belemagyarázni. :D
,,Még hogy nincs munkaerőhiány..."
Nincs munkaerőhiány továbbra se bármennyire próbáljátok beállítani, mivel tele van az ország munkaerővel meg Európa is tele van magyar munkaerővel. Normálisfizetésésnormálismunkakörülményekhiány van, nem munkaerőhiány. Munkaerőhiány akkor van drága barátom, amikor már tényleg nincs munkaerő, mert mindenki már dolgozik valahol máshol.
"Tudod mi a baj? Az hogy egyesek ingyen pénzt akarnak, ingyen lakást, ezért pedig semmit sem akarnak tenni. Se tanulni, se dolgozni sem pedig adót fizetni!"
Akkor ezzel kapcsolatban Orbánéknak panaszkodj, ne nekünk. :D Ők csinálják ezt, nem az a réteg, akit te ennek akarsz beállítani. Leírtam, összeszerelőgyárakban is sok diplomás gürizik például, mert olyan körülményei vannak, ami miatt nem tud továbblépni. Nem bírod megérteni ezt akkor ne akarj itt a Gyakorin okoskodni, hanem menj a Fidelitas gyűlésre, ott szoktak vevők lenni az ilyenre.
,,Igen például Németországban, ahol mindig is jobb volt az életszínvonal! "
Németországba nem azért mennek te nagyon hülye, mert jobb az életszínvonal, hanem már ott is hamarabb találsz olyan állást, amiből ténylegesen meg is élsz. :D A német színvonalnak kellene lennie az átlagosnak te nagyon okos, nem a jobbnak. :D Neked a német színvonal jobb a norvég színvonaltól sokkot kapnál.
,,De ez nem lesz sokáig így, mivel Magyarország gyorsabb ütembe fejlődik"
Visszafele. :D Leírtam, az összeszerelő multik ígyis már egyre jobban lépni akarnak le Ukrajnába, ezek a multik meg jelentősen hozzájárulnak a GDPhez és társaihoz. Ha ők lelépnek mégis miként lesz jobb az életszínvonal? :D Majd Mészáros csinál összeszerelőgyárakat? :D
,,Egyébként pedig Magyarországról mentek el a legkisebben egy lista szerint"
Igen, csak kikhez képest, azt is nézd már. :D A már tőlünk csóróbb országokból mentek csak el többen. :D Lengyelek már rég kezdenek visszamenni Lengyelországba, míg tőlünk egyre többen mennek ki már családdal együtt külföldre.
Az egyértelműen a mindenkori kormány hibája, ha egy becsülettel elvégzett bármilyen, akár a legaljának számító munkáért nem jár olyan fizetés amiből legalább egy alap normális, egészségesnek mondható szinten élni lehet. És itt csak megjegyezném, hogy a kérdezővel ellentétben az én szememben és azt gondolom minden intelligens ember megítélésében minden munka értékes természetesen! Egy társadalomnak ugyanúgy szüksége van a wc-s nénikre meg az utcaseprőkre, az árufeltöltőkre mint a mérnökökre meg a programozókra, szóval sajnos itt bukik a kérdező hülyesége azzal kapcsolatosan, hogy az rendben levő lehetne, hogy csak bizonyos képzettséggel kell normális bért kapni és ha nem kapsz akkor te vagy a hibás mert nem képzed magad. Gyönyörű lenne az a társadalom, ahol nincs egy ember aki kiürítse a kukádat, alapítsd meg kérdező és majd meséld el hogy boldogultok benne a felsőbbrendűségi érzéseitekkel eltelve. Sajnos a kérdésed bárhonnan közelítjük, tényleg egy nettó hülyeség.
De nem kell egyetérteni, a Fidesz sem ért egyet ezzel, lécelnek is lefelé a magyarok innen százezrével ennek eredményeképpen, a Fidesz meg most már hozza a migránsokat százezrével, ez így nagyon tetszik neked, gondolom.
Nem lehet mindenki diplomás vagy jó szakmàval rendelkező. Szükség van biztonsági őrökre, bolti eladókra, takarítòkra, gyári sori munkásokra stb. Nem az a megoldás hogy mindenki képezze magát tovább.
Megerdemelne a bolti eladó vagy biztonsági őr is, hogy normális fizetést kapjon, ne 99 ezret. Úgy, hogy egy albérlet 120+rezsi..
Külföldön, a nyugati országokban ha a legalja munkát végzed is jobban megbecsülnek, mint itthon.
Nyílván bem fogsz tudni mondjuk biztonsági orkent külföldön sem kacslàbon forgó házban élni, de legalább a megélhetésed kifutja a fizud.
Itthon szó szerint rabszolga bérek vannak, nem telik ki a lakhatas, kaja rengeteg ember fizetéséből.
Szerintem ebben a kormány is sáros, lassan 10 év alatt lehetett volna valamit tenni. Csökkenteni a munkáltató járulékait, megfizetheto bérlakásokat építeni stb..
Németország mindig is jobb szinten fog lenni hiába írja itt valaki h Magyarország nagyobb ütemben fejlődik. Egyrészt a gazdasági növekedés csak egy szám, a statisztikában lehet ám szépen kozmetikázni. Másrészt ugye nem gondolod h valaha is utol érjük Németországhoz, ahol sokkal magasabb a minimálbér és annyi munkavállaló kell amennyi csak lehet. A világ 4.legnagyobb gazdasága.
A kivandorlasnal illik azt is figyelembe venni h az adott országnak mekkora a lakosságszáma. Persze h lengyelorszagbol többen kimennek mivel 4x akkora a lakosságszáma....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!