Miért az aktuális miniszterelnöktől várja a magyar proli réteg a megváltást?
Leddöbbent, hogy hány embertől hallom, illetve itt is hányan írják, hogy kb. a kormány hibája az, hogy nem találnak jobb munkát, nem tudnak szakmát tanulni, nem tudják képezni magukat.
Miért gondolják azt, hogy ez a mindenkori kormány hibája?
Beszélgettem a cégben az egyik "biztonsági őrrel". 23 évesen dolgozik abban a szakmában. Felvetettem neki, hogy ha leérettségizne, és elvégezne egy pár hónapos tanfolyamot (teljesen díjtalan), akkor dolgozhatna 2,5x annyiért, és fele annyit kéne bent lennie. Válasz: Áhhh, meló után én nem tudnék ilyesmivel még foglalkozni. Ugyanez az ember másnap... Az orbán miatt nincs semmi jövőkép, gondolkozik a külföldi munkavállaláson.
Szóval az ilyen emberek miért ennyire életre képtelenek? Miért a rendszert szidják?
Bementem a Coopba reggel, 20 év körüli eladó csaj ordibál hátra a másiknak, hogy a töke kivan A FIDESSZEL !!! amiért ő nem kap több fizetést idén. Értitek :D az aktuális kormány tehet róla, hogy ő NEM állami alkalmazottként (zero szakmai tudással), szarul keres. Direkt nem Fideszt írtam, szerintem ez a mindenkori kormnáy ellen irányulna.
Itt gyk-n is rengetegszer olvasom, hogy panaszkodik valaki, de a tanulás, saját maga képzése valamiféle ördögtől való dolognak számít már.
"Magyarországról van szó drága barátom, ne akard már egyből Európára terelni a témát. :D Oké, elmegy akkor mindenki külföldre, akinek rossz munkája van, akkor ki fog itthon maradni termelni az adót? :D"
Persze mintha Magyarország nem lenne Európa része! Ez a munkaerőhiány Európai szintű így magyar probléma is! Amint már mondtam máshonnan jóval többen mentek el, itt most jelen pillanatban a fő probléma a munkaerőhiány, annak megoldása!
"Akkor ezzel kapcsolatban Orbánéknak panaszkodj, ne nekünk. :D Ők csinálják ezt, nem az a réteg, akit te ennek akarsz beállítani. Leírtam, összeszerelőgyárakban is sok diplomás gürizik például, mert olyan körülményei vannak, ami miatt nem tud továbblépni. Nem bírod megérteni ezt akkor ne akarj itt a Gyakorin okoskodni, hanem menj a Fidelitas gyűlésre, ott szoktak vevők lenni az ilyenre."
Ez nagyon nem így van ahogyan azt te beállítod. A diplomás emberek, a tanult embereknek igenis megvan van adva a feltétel és igenis keresik nagy részüket! Egyébként rengeteg új cég fektet be jelenleg Magyarországra, közel sem olyan sötét a helyzet ahogy azt te beállítod. Igenis nagyon jól fejlődünk sokkal gyorsabb ütemben mint eddig! És egyként rengeteg fejlettebb. EU-s illetve nálunk kisebb de még fejlettebb országokból is jóval többen mentek el!
,,Amint már mondtam máshonnan jóval többen mentek el"
Leírtam, a tőlünk csóróbb országokból mentek csak ki többen külföldre. :D Leírtam azt is neked, hogy Lengyelországba már visszaszállingózni kezdtek az emberek, nem éppen kimenni mégtöbben, mint ahogy nálunk zajlik. :D
Meg igen, Európában munkaerőhiány van, de itthon továbbra sincs munkaerőhiány. :D Leírtam, akkor van munkaerőhiány mikor nincs ember, akit feltudnál venni dolgozni, nem akkor mikor az emberek nem akarnak elmenni azért a bérért dolgozni.
,, diplomás emberek, a tanult embereknek igenis megvan van adva a feltétel és igenis keresik nagy részüket!"
Értemelzd már amit írtam te nagyon okos! :D Arról pofáztam neked, hogy az összeszerelőgyárakban is dolgoznak diplomások, mert nem tudnak máshova lépni, és nem úgy van, mint ahogy ti próbáljátok beállítani, miszerint csak a műveletlen réteg dolgozik az ilyen helyeken. :D Kajak nem bírsz egy szöveget értelmezni, nem is csodálom, hogy múltkor ki fogtak rajtad a plakátok.
,,Egyébként rengeteg új cég fektet be jelenleg Magyarországra, közel sem olyan sötét a helyzet ahogy azt te beállítod"
Igen, összeszerelőgyárak. Amikkel megint nem vagy előrébb, mert lóhúgyért fog dolgoztatni (lassan szószerint is). Nézd már meg mennyi ellen tüntettek utóbbi időben vagy terveznek tüntetni.
,,Igenis nagyon jól fejlődünk sokkal gyorsabb ütemben mint eddig!"
Igen, sokkal gyorsabb ütemben fejlődünk visszafele, mint eddig. Erre még Gyurcsány se volt képes, hogy ennyire leépítse az országot.
,,És egyként rengeteg fejlettebb. EU-s illetve nálunk kisebb de még fejlettebb országokból is jóval többen mentek el!"
Leírtam, hogy nem. Múltkor azt is leírtam neked, hogy nem úgy mennek a dolgok, miszerint te valamit eldöntöttél és csak az lehet igaz. Leírtam, hogy tőlünk csóróbb országokból mennek el többen vagy ugyanennyien. Normálisan mérve lenne lehet, hogy kiderülne még többen mentek ki, mivel nagyon sok külföldön dolgozó még továbbra is Magyarországra van bejelentve.
"Leírtam, a tőlünk csóróbb országokból mentek csak ki többen külföldre. :D Leírtam azt is neked, hogy Lengyelországba már visszaszállingózni kezdtek az emberek, nem éppen kimenni mégtöbben, mint ahogy nálunk zajlik"
Nem igaz, mivel tőlünk fejeltebb országokból is jóval többen mentek el!
"Igen, összeszerelőgyárak. Amikkel megint nem vagy előrébb, mert lóhúgyért fog dolgoztatni (lassan szószerint is). Nézd már meg mennyi ellen tüntettek utóbbi időben vagy terveznek tüntetni."
Nem szabad lebecsülni az összeszerelő gyárakat, mivel részben miattuk is fejlődünk, villám sebességgel! Képzeld csak mi lenne, ha kimennének Magyarországról! És igenis a kormány teremtette meg a feltételeket, hogy ide befektethessenek, rengeteg embert foglalkoztassanak!
És ki a szart érdekel, hogy más országokból hányan mentek el?
Amikor bent fekszek a kórházban és 1 nővér jut 10 szobára, akkor rohadtul nem fog érdekelni, hogy a lengyeleknek vagy a horvátoknak nálunk is rosszabb.
Foglalkozni kéne a problémával, olyan félteleket teremteni, hogy legyen értelme hazajonni és itthon maradni.
De amíg egy nővér, pedagógus, mentős stb kb éhen hal a fizetèsèből, addig nem lesz vonzó a pálya a fiataloknak és a meglévők meg folyamatosan pályát vagy országot fognak váltani.
Le lehetne szakadni más orszagokrol és a saját problemainkkal törődni.
Pikk ász: Leírtam, attól, mert te valamit a fejedben kitaláltál és az kedvez a kormánynak, attól még nem igaz.
Nem, nem igaz, hogy tőlünk fejletebb országokból többen mennek el. Darabszámra lehet, százalékban viszont közel se. Az egyéni szociális probléma, hogy ez nem kedvező a Fidesz számára.
Ez pedig még mindig jobb, mintha a tényleges kint élőket néznénk, a mostanitól sokkal több lenne, mivel ahogy írtam nagyon sokan hiába külföldön élnek, mai napig Magyarországra vannak bejelentkezve.
,,Nem szabad lebecsülni az összeszerelő gyárakat, mivel részben miattuk is fejlődünk, villám sebességgel!"
Igen, villám sebességgel fejlődünk visszafele. Emiatt nem lehet támogatni a Fidesz haverokon kívül senkit se magyar munkahely teremtés címszó alatt, mert akkor konkurencia alakulna ki a munkaerőpiacon, ami miatt jobb alku pozícióban lennének a munkások és több fizetést tudnának kérni. Amit nem lehet, mert instant lépne le az összes ettől is csóróbb országokba, akkor meg repülne a zsebekbe csúsztatott pénz az összeszerelőgyáraktól.
,,És igenis a kormány teremtette meg a feltételeket, hogy ide befektethessenek, rengeteg embert foglalkoztassanak!"
Igen, a kormány teremtette meg, hogy más meg ne tudjon befektetni, munkahelyeket teremteni a fentebb általam leírt dolog miatt.
Sok volt a Brian Tracy és Szabó Péter?
A proli pont, hogy semmit nem vár, semmiféle megváltást, mert nem tudja, hogy rabszolga, és mindig más gazdagszik munkája által. Owrell könyvében a proli egy szótlan zombi faj, aki napjainkban robot, biorobitként írnak le egyesek.
A tanulást, képzést támogatom innen a dolgozószobályából.
"Leírtam, attól, mert te valamit a fejedben kitaláltál és az kedvez a kormánynak, attól még nem igaz."
Látszik mennyire proli vagy, mikor csak a sajátodat hajtod de 1000x meglettél cáfolva! Nem a fejemből beszélek, nem én találom ki ezeket a dolgomat. Nyugodtan utána bírsz nézni, nem csak 444.hu-t és az index.hu-t kell bújni.
"Amikor bent fekszek a kórházban és 1 nővér jut 10 szobára, akkor rohadtul nem fog érdekelni, hogy a lengyeleknek vagy a horvátoknak nálunk is rosszabb.
Foglalkozni kéne a problémával, olyan félteleket teremteni, hogy legyen értelme hazajonni és itthon maradni."
Foglalkoznak a problémával, megemelték a nővérek, ápolók, orvosok bérét is! De nem álltak meg mivel ennél még nagyobb, még több emelésre számíthatnak!
Ez folyamatosan alakul ki...
Először elkezd az ember irígykedni, hogy másnak miért jobb? Miért keres jobban? Miért kap többet? Miért van jobb családja?
Aztán olvassa a politikát és találkozik benne az ellenzéki propagandával, ami erre a kis emberek keserűségére épít. Hogy miért nem keresel német fizut, amikor az evidens hogy járna Magyarországon mindenkinek. Erről egyedül zorbán tehet, már MSZP-SZDSZ alatt is svájci fizetések lettek volna, ha nincs a válság meg előtte is úgy éltünk mint a németek. Ma pedig nyomorgunk. Ha valaki ezt sokat olvassa elhiszi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!