Miért várja el sok orvos Magyarországon a hálapénzt?
Már a kormányzatnak sem tetszik és valóban inkább azok az orvosok kapják, akik nincsenek rászorulva. Nem helyes h pénzért valaki elsőbbséget élvez a másikkal szemben.
Visszakérdezek.
Miért várja el mindenki, hogy normálisan működjön az állami egészségügy NAGYON KEVÉS belefektetett pénzért cserébe????
Egy sebészt mutass, aki 200 nettóért dolgozik.
Persze persze én vagyok itt az egyik legnagyobb kormánykritikus de most nem arról van szó h haaa az államtitkárok mennyit keresnek. Nem itt arról van szó h konkrétan le sem tojik téged az illető orvos ha nem adsz neki súlyos 10ezreket ami után se adót semmit nem fizet. Igaza van a kormánynak h próbálja szűrni ezeket. Aki orvos az nem feltétlenül a fizetés miatt választja a hivatását. Ha egy ember beteg szerencsétlen és elesett köteles rajta segíteni!
Mellesleg egyáltalán nem azok kapják a halapenzeket akik keveset keresnek.... Több 10 millas luxusautokkal járnak és luxus színvonalon élnek pláne ha még magánrendelése is van.
Kár arra fogni h az egészségügy.... Mert a mentős meg a rendőr tűzoltó mennyit kap? Még annyit sem, pedig olykor ők sokkal könnyebben életét menthetnek. A sok pohos orvos poffeszkedik a kórházban és rád sem néz addig míg pénzt nem adsz. Erről mindenki tehet csak a kormány nem, ugyanis nem 2010 után terjedt el a hálapénz.
Tisztességes állampolgár minden jövedelme után adózik, míg ez feketén szerzett pénz. Azt a pénzt az emberek költhetnek kajara tartoscikkre is....
Egyre inkább az a tapasztalatom hogy max a 60 felettiek fogadjak el de mar ez is ritka.... többször próbáltam adni, és egy belgyógy nődoki kivételével SENKI sem fogadta el ( és rendesen elláttak!).
Az összes doki közül pont az volt a legtrágyább ( emberileg és szakmailag is), akinek a pénzt adtam es elfogadta ( a belgyógyós nő. Vicc.
# 12/15
Elég ha kikeresed bértáblában.
Egyetemről kikerülve minden rezidens 180 ezret keres. Sebészeket is beleértve.
Ez a fizetés pedig még jó 6-7 évig nem fog változni.
Egyetem után melyik másik szakma van ahol az ember 30 évesen is a minimál bért kapja? Pl. mérnők?
Sehol nincs ilyen csak orvosoknál.
Igen, ráadásul legtöbben bele se gondolnak, mikor 1-1 szakmáz összehasonlítanak:
pl. jönnek azzal, hogy egy radiológus nem kap hálapénzt. Igen, de egy radiológus 15 percet tölt egy beteg leletének a kiértékelésével miközben kávét szürcsöl.
Majd megállapítja, hogy van a betegnek egy daganata.
A sebész meg ezek után van, hogy 12 órát áll a műtőben, éhen, szomjan, izzadva mert itthon a légkondi se megy rendesen és dolgozik, néha megszúrja magát, de közben persze reméli, hogy a beteg nem hepaC-s vagy AIDS-es, mert akkor para van.
És teszi ezt mondjuk jobb esetben 250-300 ezres fizetésért. Aztán ha vége a műtétnek akkor készülhet, mert éjszaka ügyelet van és bármikor beeshet valaki akinek ki kell venni a vakbelét.
Ezek után sok informatikus, meg közgazdász a 9-fél5ig tartó munkájával és kétszer ekkora fizetéssel közli, hogy minek adjunk az orvosnak pénzt, mert a TB ugye fizetve van.
Meg verik az asztalt, ha várólástával találkoznak, mert az összes orvos elmegy külföldre mindezek után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!