A fidesz alatt miért vándorol el tömegesen a magyar, míg az MSZP idején sokkal kevesebben mentek?
39/31 Nem csak szalámiból áll az élet, bár jellemzően a magyaroknak elsődleges szempont az evés, ebben mérik le a jólétet. Ha van mit enniük az sem számít, ha naponta egyéb tekintetben rászarnak a fejükre. A németnek más az értéktérképe. Az NDK-ban a politikai ideológiát és annak egyéb káros vonatkozásait leszámítva minden sokkal jobb színvonalon működött úm. a közlekedés, az egészségügy és, ahol én dolgoztam (Halle-Lipcse iparvidék) az ellátással sem volt gondunk. Nekem mindig tele volt a jégszekrényem. Tisztaság, rend és pl. messze magasabb színvonalú lakáskultúra és igény a környezetemre. Rengeteget utaztunk az országban. Olyan elhanyagolt településeket, mint amilyeneket még ma is látni Mo.-on, nem igen láttunk..., de hát kinek a pap, kinek a papné.
Ez a különbség abban is megmutatkozik, hogy a múlttal való szembenézés dilemmáját és annak feldolgozását megtették, nem tagadják, beszélnek róla és a gyerekek is tanulnak róla stb. Ugyanezt megtette Ausztria is a háborúval kapcsolatban. Mi erre sem voltunk képesek a mai napig és a jelen politika a zavart és hazudozást, önsajnálatot tovább gerjeszti csalfa öndícsérettel párosítva és politikai célokra felhasználva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!