A fidesz alatt miért vándorol el tömegesen a magyar, míg az MSZP idején sokkal kevesebben mentek?
Kb hat százalék él külföldön,ami jelentéktelen szám. Tekintve hogy pl a csehek,osztrákok lakosságának ugyamigy kb hat százaléka nem a sajat hazájaban él. Ilyen szabadság, lehet menni az embereknek ahova akarnak.
A kérdésed pedig ahogy már mások is mondták provokáció. Te is tudod miért mennek néhanyan kulfoldre,azert mert haromszor akkora fizetes van ott. Ennek viszont nem a Fidesz az oka, barmennyire is szeretned ezt olvasni, hanem az, hogy nekunk sokkal viszontagsagosabb multunk van mint a nyugatiaknak..mi elbuktunk ket nagy haborut es majdnem 50 evet szenvedtunk a kommunizmus idejen. Tehat amikor még nem is volt Fidesz mar akkor iszonyatosan rossz pozicioban voltunk... de innen szep a gyozni! Es most vegre gazdasag fellendult.
"Az NDK hol vette igénybe?"
Az NDK-ban sokkal rosszabb volt mint nálunk, amíg nem csatlakozott a BRD-hez, ezt folyamatosan mondják az exddr-es kollégák. Állítólag mindig csak csorgatták a nyáluka a balatonon hogy magyarországra mennyivel több jutott a kádár rendszerben. Azóta is minden nyugati dolgzónak ott van az adójában a Solidatitätszuschlag, amivel a kelet felzárkóztatását finanszírozzák. Mi hol kapunk feltétel nélküli támogatást? Maximum kölcsönt kaphatunk.
readymix: Én csak a kollégámra tudok hagyatkozni, ö megélte, pár évvel idösebb is nálam. Én csak nyaralni jártam oda gyerekként. Akkor annyi jött le, hogy ha jó szalámit akarunk, meg kakaót, akkor 9 elött kell menni, mert utána nem volt.
Nálunk elvileg este 6-ig bármikor lehetett menni vásárolni, pedig ki 2000 fös faluban nöttem fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!