A jobbik azt mondja a 3. gyerektől a csp csak az adózóknak járjon. Miért nem lehet ezt az első gyerektől megtenni?
Alapvetően rossz a jobbik csp koncepciója. Jelenleg ugyanis a "gyereknek jár" a csp, technikailag ez az "ő pénze".
Ha egy pillanatra mégis elfogadom, hogy valamilyen alapon meg kell vágni, az semmiképpen sem a gyerekszám, hanem a befizetett adó összege kell hogy legyen: nevetséges, hogyha Csányi holnap összehozna egy gyereket a feleségével, a postás kivinné neki ezt a pénzt. Jövedelemhez kéne kötni.
( amúgy, a csp-ból királyi módon megélnek vitához: 25900 ft a csp legmagasabb összege/gyerek, súlyosan fogyatékos, tartósan beteg gyereknél. Nekik gyakran csak a gyógyszer ennyi)
És ha véletlenül teherbe esik másodjára, akkor vetesse el? Pazar... Nem csak cigányok élnek nehezen ebben az országban azért, mert nem kapnak munkát.
Ezer már lehetőség van arra, hogy ne érje meg megélhetési szülőnek lenni. Nem azon kellene még egyet rúgni, aki szeretne dolgozni, csak nem veszik fel sehová, mert mindehol elébe túródik valakinek a valakije.
"a CSP összege szerintem SZJA levonásból legyen, ennyivel kevesebb adót kell befizetnie a honpolgárnak, és így a gyerek is kap segélyt, de csak az adó erejéig!
így meg van oldva, hogy a munkakerülő cigány nem kap adókedvezményt, mivel nem dolgozik. Nem frappáns ötlet?"
Ezzel az a baj, hogy nem csak a munkakerülő cigány nem kap kedvezményt, hanem a dolgozni vágyó, de munkát nem találó magyar családapa sem.
09:41
Egyet értek!
09:55
"akik váltig állítják, hogy bizonyos emebrek csak a családi pótlékért szülne gyereket, és abból milyen jól megélnek."
Akkor nézz szét mondjuk Borsodban v egyéb keletmagyarországi falvakban ahol kedves honfitársaink már 14 évesen teherbe esnek és meg sem állnak amíg 15-20 gyerek nem születik. Persze egyiket sem járatják iskolába nem nevelik mert maguk a szülők sem civilizáltak. Így csak szaporodnak a kultúrálatlan társadalomba beilleszekedni képtelen emberek. Ugyhogy ez egy nagyon is valós probléma attól hogy te nem tudsz róla 30-40 év múlva komoly demográfiai katasztrófához vezethet ha így folytatódik.
ma 10:06
Igazad van, de mit javasolsz akkor?
Én most mondanám, hogy a cigányokat és az elcigányosodott magyarokat vágjuk munkatáborba, de ezzel az emberek 80%-a nem ért egyet. Akkor mégis mi legyen?
A Fidesz az előző kormányzása alatt nem emelte a családipótlékot. Helyett eljátszotta ezt az adóból levonás maszlagot. Az alacsony keresetűek nem tudták igénybe venni,csak a többszázezret keresők. Ismerek több olyan családot,ahol három-négy 10-18 év közötti gyerek van,és az anya nem talál munkát,az apa pedig 100.000.- nettót visz haza. Ami adót fizet,abból nem tudná a járó családipótlékot levonni,mert az adó összege kevesebb. Mit csináljanak? Öljék meg valamelyik gyereket? Vagy egymást szidják,amiért 10-15 évvel ezelőtt nem elégedtek meg egyetlen gyerekkel?
Nem tudom,máshol hogy van,de felénk,aki 200.000-et vagy még többet keres, nem vállal 1-2-nél több gyereket.
Inkább a félmillió fölött keresőktől vonnám meg teljesen a családipótlékot. Ők havonta többet költenek a gyerek márkás cuccaira,zsebpénzére,stb.mint a családi pótlék. Orbán gyerekeinek a zsebpénze is több,mint amennyi a családipótlék. Aki pedig munkanélküli,attól még nagyobb szemétség lenne elvenni.
A cigány-kérdést pedig nem így kellene megoldani.
10:04
a dolgozni vágyó de munkát nem találó embert nem érdeklik a kifogások, hiszen ha tisztességes magyar családapa, még kőművesnek is elszegődik, csakhogy a gyerekét etetni tudja!
49
Bár nem én tettem fel a kérdést, de "munkát nem találó" kitételt szerintem ne úgy értelmezd, hogy "van egy főiskolám, de csak irodistának vennének fel, nyaaaff" hanem hogy effektive zéró (nulla) (0) munkalehetőség van olyan távolságon belül, ahova még fizikailag lehetséges eljutni úgy, hogy egy év után nem kap szívrohamot.
10:10
"Én most mondanám, hogy a cigányokat és az elcigányosodott magyarokat vágjuk munkatáborba, de ezzel az emberek 80%-a nem ért egyet. Akkor mégis mi legyen?"
Éppen ez az. Jelenlegi Eu-s rendszer miatt faji alapon diszkriminálni nem lehet ezért nem konkrétan a cigányságot kell büntetni (mert ugye közöttük is van aki becsületes munkából él csak sajnos kevesen) hanem azt kéne büntetni amit nem szeretünk: Az állami támogatásból (más dolgozó emberek jövedelme!) élősködést, a bűnözést, a nemtörődöm életvitelt. Megfelelő törvénymódosításokkal érdekeltté kell tenni az embereket hogy munkából éljenek (vagy vidéken földművelésből ha nincs munka) ne pedig gyerekszülésből. Amíg vannak ilyen "kiskapuk" hogy állami pénzen is meg lehet élni addig lesz olyan népréteg is aki erre eszi rá magát. És minthogy a szaporodásuk miatt egyre többen lesznek előbb-utóbb az állam már nem fogja tudni eltartani őket növekedni fognak az adók az emberek egyre rosszabbul fognak élni. Végül összeomlik az egész rendszer, anarchia lesz, polgárháború, fejbeverjük egymást bunkóval, visszasüllyedünk a középkorba. Miért olyan nehéz belátni hogy a felelőtlen szociálpolitika ingyenélők civilizálatlan emberek szaporítása ide vezet?
A válasz írója 57%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 10:28
Ott a pont, sajnálom, hogy mások ezt nem képesek belátni. Gondoljon mindenki a közlegelők tragédiájára!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!