A jobbik azt mondja a 3. gyerektől a csp csak az adózóknak járjon. Miért nem lehet ezt az első gyerektől megtenni?
Mert a gyermeket büntetnénk a szülei miatt,minden gyermeknek szüksége van élelemre,ruházkodásra,iskolába járásra stb.
És nagyon sok ember nem azért nem dolgozik mert nem akar hanem nem talál munkát.
"minden gyermeknek szüksége van élelemre,ruházkodásra,iskolába járásra stb."
Ez igaz, csak tudod az a bibi, hogy általában az, aki segélyen van, az a csp-t nem a gyerekre költi, hanem inkább vesz belőle pár doboz cigit, vagy elissza a kocsmában, esetleg elgépezi.
Ne legyetek ennyire naivak, mert így ez nevetséges.
"általában az, aki segélyen van, az a csp-t nem a gyerekre költi, hanem inkább vesz belőle pár doboz cigit, vagy elissza a kocsmában, esetleg elgépezi."
- Te már csak tudod...
Egyébként a kérdezőnek: azért, mert valóban nem a gyereket kell büntetni. Ráadásul magas a munkanélküliek aránya.
"- Te már csak tudod..."
Igen, képzeld el, én már csak tudom.
A településen, ahol élek a cigányok és az elcigányosodott magyarok folyton a kocsmában lógnak és elverik élvezeti cikkekre azt a pénzt, amit elméletileg a gyerekükért kapnak azért, hogy tudjanak neki enni adni, ruházni és iskolába járatni.
Én mindenesetre úgy vettem észre, hogy ha ilyesmire van pénzük, akkor elég messze lehetnek a csúnya éhhaláltól.
ma 08:38
"Egyébként a kérdezőnek: azért, mert valóban nem a gyereket kell büntetni. Ráadásul magas a munkanélküliek aránya."
Ez hülyeség. Az bünteti a gyereket aki munkanélkülisége ellenére megszüli/megcsinálja. A családi pótlékból milyen körülmények között lehet nevelni már eleve? Ráadásul milyen példát lát a szüleitől? Azt hogy apuci nem jár dolgozni hanem állambácsitól kapja a segílykét? Persze akkor ő se tanul szakmát mert minek majd megélek abból amiből a szüleim: gyártom a sok ingyenélő nemdolgozó "magyart". Persze hogy sok a munkanélküli. Én is az lennék ha engem is eltartana az állam.
a CSP összege szerintem SZJA levonásból legyen, ennyivel kevesebb adót kell befizetnie a honpolgárnak, és így a gyerek is kap segélyt, de csak az adó erejéig!
így meg van oldva, hogy a munkakerülő cigány nem kap adókedvezményt, mivel nem dolgozik. Nem frappáns ötlet?
"Az bünteti a gyereket aki munkanélkülisége ellenére megszüli/megcsinálja."
- Ja, mert van olyan törvény, hogy családos emebr nem veszítheti el az állását.
"A családi pótlékból milyen körülmények között lehet nevelni már eleve?"
- Ezt kérdezem én is azoktól, akik váltig állítják, hogy bizonyos emebrek csak a családi pótlékért szülne gyereket, és abból milyen jól megélnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!