Miért drága minden Magyarországon?
Ha elmegy az ember a boltba, nem vesz olyan nagy dolgokat, csak élelmiszer ásványvíz, tisztálkodó szer esetleg egy kis édesség és máris 40-50 ezer Ft.
De ha csak szimplán elmegy, vesz elelmiszert sok esetben sem ússza meg 10 alatt.
Max akkor fizethetunk pár ezret ha csak kenyeret felvagottat vennénk, húst és egyebet nem.
Az ingatlanárak az egekben, ahogy az alberletarak is.
És ugye nincs infláció és kitűnő a gazdaság ;)
Mégis 149000 a minimálbér míg 195000 a garantált berminimum.
De ugye ezeket sok esetben ki lehet játszani pl közfoglalkoztatási bér. Vagy hallottam sokaktol hogy gyárban husuzemben dolgoznak 2-3 műszakban és arra sem kapnak sokat max 100at.
Igazi rabszolgatartás folyik itt, hiszen gombokat kapnak az emberek, míg az árak nyugatiak.
Állítom lassan már itt többe kerül majd főleg a fővárosban egy albérlet, mint Münchenben.
8# mindkét nagyszülőm tisztességesen dolgozott egész életében. Egyiket egy betegség miatt leszàzalékoltàk pár évvel nyugdíj előtt. Összesen nem kapnak ketten 150 ezer nyugdijat. Pedig 18 éves koruk óta dolgoztak.. Egy gyerekük volt, arra nem lehet hivatkozni, hogy mama milyen sok időre kiesett a munkából.
Beteg társadalom az, ahol csak addig vagy fontos, amíg "hasznod" van. Aztán dögölj meg, ha már nyugdíjba mész. Kit érdekel, hogy a gyogyszereid elviszik a nyugdíj nagy részét? Ugy, hogy még nem ettél, nem fizettél rezsit stb..
12# keresett, hiányszakmakbol meg lehet élni valóban.
De nagyon sok ember szaros nettó 100-150 ezret kap, úgy, hogy fontos munkát végez.. Tűzoltók, tanárok, óvónők, apolok stb.
Ez probléma, ha mindenki elhagyja a pályàjàt, mert nem fizetik meg, akkor baj lesz.
Én eredetileg tanárnak készültem. Majd anyagi okok miatt mérnöki pályára léptem. Nem panaszkodom, meg tudok élni. De tanári fizubòl gyakorlatilag az albérlet és a rezsi sem jönne ki.
És ezt sokan látják, sokan pályát módosítanak.. Ebből baj lesz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!