Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért drága minden Magyarorszá...

Miért drága minden Magyarországon?

Figyelt kérdés

Ha elmegy az ember a boltba, nem vesz olyan nagy dolgokat, csak élelmiszer ásványvíz, tisztálkodó szer esetleg egy kis édesség és máris 40-50 ezer Ft.

De ha csak szimplán elmegy, vesz elelmiszert sok esetben sem ússza meg 10 alatt.

Max akkor fizethetunk pár ezret ha csak kenyeret felvagottat vennénk, húst és egyebet nem.

Az ingatlanárak az egekben, ahogy az alberletarak is.

És ugye nincs infláció és kitűnő a gazdaság ;)

Mégis 149000 a minimálbér míg 195000 a garantált berminimum.

De ugye ezeket sok esetben ki lehet játszani pl közfoglalkoztatási bér. Vagy hallottam sokaktol hogy gyárban husuzemben dolgoznak 2-3 műszakban és arra sem kapnak sokat max 100at.

Igazi rabszolgatartás folyik itt, hiszen gombokat kapnak az emberek, míg az árak nyugatiak.

Állítom lassan már itt többe kerül majd főleg a fővárosban egy albérlet, mint Münchenben.

2019. febr. 19. 09:41
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
65%
Mert a magyarok még mindig nem képesek felfogni, hogy az etatizmus és a társadalom agyonadóztatása nem túl hatékony gazdasági elképzelés.
2019. febr. 19. 09:45
 2/18 anonim ***** válasza:
58%

27% Áfa

CSOK

Azért,mert Fidesz kormány van...

2019. febr. 19. 09:48
 3/18 anonim ***** válasza:
49%
Attól függ,hogy honnan nézzük,inkább a fizetések alacsonyak Magyarországon,az én osztrák béremhez képest olcsók a magyar áruk.
2019. febr. 19. 09:50
 4/18 anonim ***** válasza:
80%

Nem csak a bérek alacsonyak.

Sok élelmiszert érdemesebb nyugaton megvenni,ha kint dolgozol,ami nem romlandó.

2019. febr. 19. 09:53
 5/18 anonim ***** válasza:
68%

Első jól mondja. Most kerültem ki a diákéletből. (Középiskola) Gondoltam dolgozok egy évet még fősuli előtt.

148ezret keresek tisztán. 4 nap 10óra.

A hobbimat el kellett hagyni, mert drága.

Étetni kell magam, fizetni az albit. Ha haverokkal megyünk valahova nem rajtuk fogok spórolni. Kb. 50.000ftmegtakarízádom van havonta. Most képzeld el ha lenne egy két gyerek meg egy feleség.

Múlthéttől meg eljárok vérplazmát adni. Heti 1x "szabadnapon".

Most azon gondolkozom keresek még egy melót.

2019. febr. 19. 09:53
 6/18 anonim ***** válasza:
72%

Az a baj, hogy rengetegen nem foglalkoznak ezzel. Illetve azt hiszik, hogy nyugaton minden sokkal drágább, így nem is járunk rosszul.

Pedig gyakorlatilag lassan egy német kisvàrosban ugyanannyi az élet, mint itthon. A lakhatas is olyan drága nálunk, arányaiban sokkal több marad az embereknél a nyugati országokban..

Tényleg 40-50 ezer simán elmegy úgy, hogy veszel pár alap élelmiszert, tisztitoszert stb.. Úgy, hogy nézed az akciókat és a saját márkás termékeket veszed..

Az öltözködés is nagyon drága. Én csak szezon elején vásárlók, csak ami kell. Hát tragédia úgy is. Tél elején kabát 25 ezer, csizma 15 ezer.. És még az olcsóbbat kerestem, sok boltot bejàrtam.. Rengeteg plazas boltban 40-től indultak a téli kabátok..

Irreálisan drága minden. Az albérletek és az ingatlanok árait inkább ne is nézzük..

Mindenkinek kint kéne állnia a parlament előtt, ez tarthatatlan..

A nyugdíjasokat sem értem..28500 a minimal nyugdíj. Nem zavarja őket? Nem gáz, hogy a Fidesz azt mondta visszahozzàk a 13.havit és lesz 14.havi is?

Tényleg el lehet felejteni ezt évi 2*10000 Erzsébet utalvánnyal? (ami már nem is lesz többet)

2019. febr. 19. 10:11
 7/18 anonim ***** válasza:
45%
mert a sok wc pucoló szájkaratés hazajön költeni az osztrák pénzt, ahelyett hogy ott élne meg belőle
2019. febr. 19. 10:24
 8/18 anonim ***** válasza:
24%
Csak a léhűtők kapnak 28500 forintot,aki tisztességesen dolgozott 40 évig az nem annyit kap.150 ezer körül megvan.
2019. febr. 19. 10:24
 9/18 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%
Nézőpont kérdése, de szerintem nem az árak magasak, hanem a fizetések alacsonyak.
2019. febr. 19. 10:35
 10/18 anonim ***** válasza:
9%

5-ös, ha lenne két gyermeked és feleséged, akkor 220.000 lenne a nettód! :) Értékrendi válságban szenved a korosztályod, ennyi problémátok van csak!

Hol nincs időd hobbira? Heti 3 nap szabadidőd van! Mennyit szeretnél?

2019. febr. 19. 10:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!