Ha valakinek nem tetszik a Fidesz, az miért nem az ország elhagyására koncentrál inkább?
A harmadik 2/3 és az ellenzéki pártok kvázi megsemmisülése után szerintem egyértelmű, hogy ki az abszulút úr Magyarországon. Nincs esély kicsinálni a Fideszt, 3 millió ember vágyik rájuk, a többi pedig megtűri őket.
Ilyen körülmények között nem célszerűbb inkább lelépni az országból, ha valakinek nem tetszik az itteni élet? Elégedetlenséggel senki nem megy semmire, az ellenzék lassan megszűnik létezni, de gyakorlatilag már jó ideje súlytalan.
Mit akarunk akkor? Lehet, hogy nem hiszitek el, de én is ellenzéki vagyok és én is dobbantok lassan. Én látom, hogy a magyar emberek teljesen jól érzik magukat ebben az egészben, nem rég ünnepeltük nagyanyám 78. születésnapját és a diplomás nagynéném és az orvos férje ilyenkor mindig ódákat zeng a Fideszről és gyűlölködnek a nyugati világ ellen, hogy ott minden nap tömegmészárlások folynak, állandóan ölnek mindenkit a migránsok és most a franciák találták ki, hogy betiltják az iskolában az apa és az anya kifejezést és a tanárok megverik pálcával a gyerekeket, ha kiejtik bármelyiket is a szájukon.
Komolyan, mit akartok Magyarországgal, amikor egyetemet végzett emberek is ilyenek? Szerintem hagyni kell a fenébe az egészet.
Egy fideszbérenc kretén, ilyet írt privátban nekem:
"Én biztos, hogy nem fogok koppanni, pajti, mivel írtam, hogy én is lelépek az országból. Talán el kellett volna olvasni, amit írok a kérdésben.
Csak a ti hozzáállásotokat nem értem, hogy mit erősködtök, amikor egyértelmű, hogy a Fideszre van igény és aki nem nemzetikeresztény, az NEM KELL Magyarországon.
Meg a másik duma, hogy igazából nem is támogatja őket senki, csak brahiból van nekik 2/3-uk. Most ezt tényleg komolyan gondolod? :D Ha senki nem támogatja őket és mindenki ellenük van az országban, akkor hol vannak a tüntető százezrek?
Szerintem ti mesevilágban éltek elég komolyan..."
1. Nem vagyok a pajtid.
2. Fogalmazd meg mi az a nemzetikeresztény?
Látszik hogy rémesen hülye vagy és alternatív világban pont te élsz.
Kérdező
" Nincs esély kicsinálni a Fideszt"
Hidd csak ezt nyugodtan! Amíg ezt hiszed te is és a többiek is, addig meg sem próbáltok tenni azért, hogy legyen alternatíva. Nekünk így jó, ti meg mehettek nyugodtan!
"Gondolkozz már. Ez egy rendes választási rendszerben sose lenne két harmad."
Abba lehetne hagyni már ezt a dumát, mert egyrészt nem igaz, másrészt régebben nem fájt az aránytalan rendszer.
1994-ben az mszp-szdsz kormánynak úgy volt a parlamentben 72%-os többsége, hogy mindössze a listás szavazatok 53%-t szerezték meg. Ráadásul azért, mert az szdsz éppen az mszp ellen kampányolva kapta meg sok-sok ember szavazatát, akik a koalíció kötés után szívesen visszavették volna tőlük.
Az egyéni helyek miatt lett a 2/3-os többség 1994-ben is a régi rendszerben és 2018-ban is, az új rendszerben. Miközben most sokkal könnyebb lett volna egyéniben győznie az ellenzéknek.
37. Tegyük hozzá, hogy 94-ben az mszp a listás szavazatok nem egész 33%-ának megszerzésével vezette a 2/3-os koalíciót.
Senki nem ajvékolt, hogy a 67 % màs pártokra szavazott, meg hogy szar a választási rendszer. Uncsi már ez, lassan letelik a gyászév, el kéne fogadni.
38.
Átérzem a helyzetedet, én a demokrata szóval vagyok így egy ideje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!