Indokolatlan anyagfelhasználás?
Mi a kérdés?
Gyárts olyat, amit el tudsz adni.
A mai kapitalizmus (phej) a fogyasztása épül.Ergo a gyárak direkt olyan ótvar termékeket ontanak amit csak egy ideig tudsz használni és utána maguktól tönkremennek, mert így tervezték őket (nem vicc,ez a II vh vége óta van így).
Ha nem spórolod ki a lábasból az anyagot, igaz hogy többe fog kerülni, de pl bírna 10 évig, de ha kispórolod akkor sokkal olcsóbb lesz és csak 2 évig bírja, aztán veheted újra (a gyárosok nagy örömére).A mai "nagy" márkák mind ezt a trendet követik (LG, SAMSUNNG, FUJI stb).
Nos, igen ha tartósabb termékeket gyártanának akkor az igencsak betenne a gazdaságnak, hiszen egyhamar telített lenne a piac.
Én dolgoztam egy gyárban ahol "tartós" elektronikai termékeket gyártottunk.A legolcsóbb és a legótvarabb anyagokkal dolgoztunk, amik kb 5 évig bírják aztán vége.És az emberek vitték mint a cukrot.
Ha az árú minőségének rovására spórolnak,azzal egyrészt azt érik el,hogy a sok idejekorán kidobált selejttel szennyezik a környezetet.
Másrészt a saját maguk üzletét teszik tönkre,mivel értelmes vásárló nem vesz mégegyszer olyan gyártót portékát,amiben egyszer már csalódott.
Hiába van olyan nagy divatja a selejtgyártásnak,nem látszik,hogy felemelkedne tőle a gazdaság!
"Másrészt a saját maguk üzletét teszik tönkre,mivel értelmes vásárló nem vesz mégegyszer olyan gyártót portékát,amiben egyszer már csalódott. "
Dehogynem, ugyan olyat vesz csak esetleg másik gyártótól.
Minőségi árut nem nagyon gyártanak, de nincs is rá kereslet. Akinek fontos a minőség, és hajlandó megfizetni, az megtalálja a neki való terméket. Bár elismerem sokszor nem egyszerű.
"A mai "nagy" márkák mind ezt a trendet követik (LG, SAMSUNNG, FUJI stb). "
KIA, Suzuki, ASUS, ATI, Canon..
"nemrégiben épp egy NOKIA telefonnal szívtam sokat"
A Nokia régen tudott telefont készíteni, nekem a 3210es még mindig üzemképes, semmi baja.
Tavaly pont erről beszélgettünk a kollegákkal.Olyan márkákat mondtak amikről életemben nem hallottam,brutál minőségük van.Talán a Medion volt az egyik, nem emlékszem pontosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!